Stājas spēkā cietumsods bijušajam augsta ranga policistam par zēna notriekšanu 11

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.maijs 2019 8:43

Stājies spēkā tiesas piespriestais viena gada un desmit mēnešus ilgais cietumsods bijušajai Valsts policijas (VP) amatpersonai Aleksejam Roščinam, kurš 2013.gadā pie Saulkrastu sākumskolas ar automašīnu notrieca astoņus gadus vecu zēnu, kuram šī negadījuma dēļ iestājās invaliditāte.

Augstākā tiesa (AT) šodien nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā par zēna notriekšanu uz gājēju pārejas. Šādu lēmumu AT pieņēma, jo, izvērtējot kasācijas sūdzībās minētos argumentus, tiesai neradās šaubas par pārsūdzētā nolēmuma tiesiskumu, aģentūru LETA informēja AT.

Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas 2019.gada 4.februāra spriedums, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu uzrādītajā apsūdzībā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un desmit mēnešiem, atņemot automašīnas vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Ar spriedumu nolemts no apsūdzētā par labu cietušajam piedzīt 30 000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Pirmās instances tiesa Roščinam bija piespriedusi divu gadu brīvības atņemšanu nosacīti, kā arī likusi izmaksāt naudas kompensāciju cietušajiem 30 000 eiro apmērā.

Roščina amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš ir bijis VP Rīgas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijaspriekšnieks, bet pirms atvaļināšanās 2012.gadā, viņš ieņēmis VP Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšnieka amatu.

Cietušo aizstāvis Indulis Balmaks iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka satiksmes negadījumā cietušais tobrīd mācījies otrajā klasē un incidents noticis ap plkst.17 vakarā, kad astoņgadīgais zēns šķērsojis ielu iepretim skolai.

"Vairāki aculiecinieki norādīja, ka Roščins notrieca zēnu lielā ātrumā uz gājēju pārejas. Pēc avārijas ārsti bija pārliecināti, ka zēns vairāk nemodīsies smago ievainojumu dēļ. Tomēr, pretēji ārstu prognozēm, zēns pamodās, bet viņam būs invaliditāte uz mūžu," toreiz norādīja Balmaks.
 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 23.maijs 2019 13:01
9 0 Atbildēt

Šeit stāsts ir par to, ka ja šoferis pārkāpj 145; un iestājas sekas, tad šoferis tiek pie KRIMINĀLSODĀMĪBAS nevis administratīvā soda. Tas ir JĀIELĀGO šoferim.

Ja šoferis pārkāpj ātrumu, tad tas ir admistratīvs sods. Bet ja šī pārkāpuma rezultātā ir iestājušās sekas, tad iestājas KRIMINĀLATBILDĪBA!

kasinsh79 23.maijs 2019 16:18
7 0 Atbildēt

Gadījums ārkārtīgi skarbs. Es teiktu, par faktu, ka ex-policists visvisādiem variantiem lūkoja no soda izbēgt, pelnījos būtu daudz smagāku sodu par piespriesto - nekādas nožēlas par sakropļotu bērnu, tikai savas pakaļas glābšana Bastards

krix 23.maijs 2019 22:36
6 0 Atbildēt

Bastards? Maigi teikts.

Neveiksmīga aborta palieka, jo tādiem vispār nav jārodas.

Bija runas, ka vēlējās piedzīt auto remonta izdevumus no cietušā zēna ģimenes.

Ir labi ka ticis sodīts, pat ja sods ir tik niecīgs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti