Stājas spēkā cietumsods bijušajam augsta ranga policistam par zēna notriekšanu 11

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.maijs 2019 8:43

Stājies spēkā tiesas piespriestais viena gada un desmit mēnešus ilgais cietumsods bijušajai Valsts policijas (VP) amatpersonai Aleksejam Roščinam, kurš 2013.gadā pie Saulkrastu sākumskolas ar automašīnu notrieca astoņus gadus vecu zēnu, kuram šī negadījuma dēļ iestājās invaliditāte.

Augstākā tiesa (AT) šodien nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā par zēna notriekšanu uz gājēju pārejas. Šādu lēmumu AT pieņēma, jo, izvērtējot kasācijas sūdzībās minētos argumentus, tiesai neradās šaubas par pārsūdzētā nolēmuma tiesiskumu, aģentūru LETA informēja AT.

Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas 2019.gada 4.februāra spriedums, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu uzrādītajā apsūdzībā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un desmit mēnešiem, atņemot automašīnas vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Ar spriedumu nolemts no apsūdzētā par labu cietušajam piedzīt 30 000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Pirmās instances tiesa Roščinam bija piespriedusi divu gadu brīvības atņemšanu nosacīti, kā arī likusi izmaksāt naudas kompensāciju cietušajiem 30 000 eiro apmērā.

Roščina amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš ir bijis VP Rīgas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijaspriekšnieks, bet pirms atvaļināšanās 2012.gadā, viņš ieņēmis VP Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšnieka amatu.

Cietušo aizstāvis Indulis Balmaks iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka satiksmes negadījumā cietušais tobrīd mācījies otrajā klasē un incidents noticis ap plkst.17 vakarā, kad astoņgadīgais zēns šķērsojis ielu iepretim skolai.

"Vairāki aculiecinieki norādīja, ka Roščins notrieca zēnu lielā ātrumā uz gājēju pārejas. Pēc avārijas ārsti bija pārliecināti, ka zēns vairāk nemodīsies smago ievainojumu dēļ. Tomēr, pretēji ārstu prognozēm, zēns pamodās, bet viņam būs invaliditāte uz mūžu," toreiz norādīja Balmaks.
 

 
Visi komentāri
 
uupis 23.maijs 2019 10:31
1 0 Atbildēt

Maigā tiesu sistēma!

Un policists likumpārkāpējs!

CSN 145. punkta pārkāpums beidzas ar invaliditāti cietušajam un kriminālsodāmību vainīgajam!

Šoferi - atceries, ka pārkāpums var beigties ar biogrāfijas un karjeras sabojāšanu iegūstot kriminālsodāmību.

Vernons 23.maijs 2019 12:53
2 9 Atbildēt

Es mācu savus mazbērnus, kā uz ceļa ir jārīkojas! Neskriet! Pārliecināties par savu drošību, jo šoferis arī uz gājēju pārejas sabrauks kā "spaini"! CSN 18. punktu ar visiem piemēriem. Tas saucas -katram!

uupis 23.maijs 2019 12:57
5 0 Atbildēt

Un tas kaut kādā veidā atbrīvos šoferi no kriminālsodāmības?

Vernons 23.maijs 2019 13:04
2 5 Atbildēt

Ja es un mani mazbērni būs gudri, tad kriminālatbildība par nenotikušu gadījumu neiestājas! Mērķis tikai tā var tikt sasniegts!

Nelīst dzelzceļa vagoniem pa apakšu, sabrauks!

uupis 23.maijs 2019 13:01
9 0 Atbildēt

Šeit stāsts ir par to, ka ja šoferis pārkāpj 145; un iestājas sekas, tad šoferis tiek pie KRIMINĀLSODĀMĪBAS nevis administratīvā soda. Tas ir JĀIELĀGO šoferim.

Ja šoferis pārkāpj ātrumu, tad tas ir admistratīvs sods. Bet ja šī pārkāpuma rezultātā ir iestājušās sekas, tad iestājas KRIMINĀLATBILDĪBA!

Vernons 23.maijs 2019 13:15
0 17 Atbildēt

Es Tavu domu gājienu ļoti labi saprotu, tāpēc šoferim CSN jāsāk mācīt ar CSL 19. pantu "Pienākumi un tiesības"!

Nākamais CSN 105. punkts, regulē attircības starp priekšā, aizmugurē un blakus esošiem! U.t.t. CSN 57., 64., 70. un ja šos aizstāj ar strauju bremzēsšanu CSN 104.4., tad iestājas "Agresīva braukšana" ar 280 Eiro sodu un 6 soda punktiem! Tā to vajadzētu pasniegt. Varam, ja gribam, bet statistika kā no kara lauka.

kasinsh79 23.maijs 2019 16:18
7 0 Atbildēt

Gadījums ārkārtīgi skarbs. Es teiktu, par faktu, ka ex-policists visvisādiem variantiem lūkoja no soda izbēgt, pelnījos būtu daudz smagāku sodu par piespriesto - nekādas nožēlas par sakropļotu bērnu, tikai savas pakaļas glābšana Bastards

krix 23.maijs 2019 22:36
6 0 Atbildēt

Bastards? Maigi teikts.

Neveiksmīga aborta palieka, jo tādiem vispār nav jārodas.

Bija runas, ka vēlējās piedzīt auto remonta izdevumus no cietušā zēna ģimenes.

Ir labi ka ticis sodīts, pat ja sods ir tik niecīgs.

Casio 24.maijs 2019 0:49
0 1 Atbildēt

Bastards ir bērns, kurš ir dzimis vecākiem neesot laulībā. (piemēram - Jēzus pēc jaunās derības, kad Jāzepa Marija pa kreisi sagrēkojās un izfiškoja, ka tēvs ir svētais gars). Izvēlieties apzīmējumus, cienītie!

kasinsh79 24.maijs 2019 11:34
0 0 Atbildēt

Ok, lai jau būtu. Neatradu uzreiz piemērotu vārdu. Par cilvēku tādu saukt nevar.

Pļurkt 24.maijs 2019 14:28
0 0 Atbildēt

uupis

Maigā tiesu sistēma!

=====

Nu izbijušajam policistam, pie kam tādam kas centās izlocīties un uzkraut vainu cietušajam cietumā klāsies krietni skarbāk kā "ziemeļu izdienā" = vismaz 1 : 10!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti