"airBaltic" neielaidīs lidmašīnās pasažierus ar ķermeņa temperatūru virs 37,8 grādiem 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.maijs 2020 7:47

Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" liegs iekāpšanu lidmašīnā pasažieriem ar ķermeņa temperatūru virs 37,8 grādiem, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

"airBaltic", atsākot tiešos lidojumus no Baltijas valstīm, lai ierobežotu vīrusa izplatību, ieviesusi vairākus veselības drošības pasākumus.

No 18.maija pirms drošības pārbaudes lidostā "Rīga" pasažieriem tiks mērīta ķermeņa temperatūra, un pasažieriem ar temperatūru virs 37,8 grādiem tiks liegta iekāpšana lidmašīnā. Pasažieri, kuri nevarēs lidot, tiks informēti un instruēti par turpmākajām darbībām.

Lidmašīnas salona dezinfekcija tiks veikta regulāri, bet visiem pasažieriem tiks nodrošināts bezmaksas pamata aprūpes komplekts, kurā ietilpst sejas aizsargmaska un dezinfekcijas salvetes. "airBaltic" pasažieriem visu lidojumu laiku būs jālieto sejas aizsargmaska.

Arī lidsabiedrības apkalpe lietos sejas aizsargmaskas un cimdus. "airBaltic" apkalpei ir sniegti norādījumi par darbībām, kas jāveic gadījumā, ja kāds pasažieris varētu būt inficēts ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kā arī visas lidmašīnas aprīkotas ar nepieciešamo profilaktisko aprīkojumu. Papildus tam lidsabiedrība ieviesīs arī izmaiņas lidojumu pakalpojumos, aizvietojot lidmašīnās pieejamos žurnālus ar vienreiz lietojamu informāciju par higiēnu un ēdienkarti.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pasažieru, darbinieku un sabiedrības drošība un veselība ir galvenā prioritāte. "airBaltic" strādā, lai nodrošinātu, ka ceļot var droši, elastīgi un ar pārliecību. 

"Mēs arī paļaujamies uz savu pasažieru atbildību, ka viņi lidos tikai tad, ja ir veseli. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam pārliecināties, ka ceļojums ir drošs un veselībai nekaitīgs. Mūsu mērķtiecīgā un profesionālā "airBaltic" komanda turpinās darbu, lai nodrošinātu lidsabiedrības vienmērīgu darbību," pauda Gauss.

Briede skaidroja, ka atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas paustajam risks infekcijas slimību pārnešanai lidojumu laikā ir minimāls. Gaiss lidmašīnu kabīnē tiek rūpīgi kontrolēts un tiek recirkulēts tik bieži, lai nodrošinātu pilnīgu gaisa nomaiņu 20-30 reizes stundā. "Airbus A220-300" recirkulācijas filtrs ir augstas efektivitātes daļiņu gaisa (HEPA) filtrs, kas nodrošina labāko filtrācijas līmeni, kāds šobrīd pieejams recirkulētam kabīņu gaisam. 

Pasažieriem pirms ceļojuma ir jāpārbauda ceļojuma noteikumi un lidostu ierobežojumi oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās. Noteikumi strauji mainās un atšķiras dažādās valstīs, tāpēc "airBaltic" aicina vienmēr pārliecinieties, ka pasažieris pirms ceļošanas ir iepazinies ar jaunāko informāciju.

Pilns lidojumu grafiks un biļetes ir pieejamas "airBaltic" mājaslapā. Papildus tam ir pieejams pagaidu piedāvājums, kas sniedz iespēju jaunajām rezervācijām, kas veiktas līdz 31.maijam, mainīt lidojuma datumu bez maksas. Atļauta tikai viena datuma maiņa.

LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" 18.maijā atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Turklāt ar Satiksmesministrijas atļauju no 18.maija līdz 9.jūnijam katru dienu veiks tiešos lidojumus turp un atpakaļ arī uz Frankfurti un Oslo. Savukārt no Tallinas "airBaltic" 18.maijā atsāks tiešos lidojumus uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, bet no 25.maija - uz Viļņu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.
 

 
Visi komentāri
 
atcerieties 17.maijs 2020 20:15
0 0 Atbildēt

ka ar 37.8C padusē vēl var iekāpt lidenē

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 12

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti