Latvijā ienāk jaunais Mercedes-Benz GLB

 

Foto: Publicitātes attēls

Domenikss | 26.maijs 2020 16:45

Jaudīgas proporcijas, īpaša apvidus auto konstrukcija, 4MATIC pilnpiedziņas sistēma un īpaša bezceļa gaismas funkcija, kas ļauj efektīvāk konstatēt šķēršļus automobiļa priekšā – jaunais Mercedes-Benz GLB ir vispusīgs krosovers, kur inovatīva tehnoloģija satiekas ar perfektu funkcionalitāti un eleganci.

Tajā komfortabli jutīsies arī lielāka ģimene: šis ir pirmais Mercedes-Benz premium segmentā, kas pieejams gan ar piecām, gan septiņām sēdvietām.

Ietilpīgs, elegants un jaudīgs

Ar efektīvu četrcilindru motoru, jaunākajām braukšanas palīgsistēmām, kas nodrošina vadītāja atbalstu, intuitīvi vadāmu infoizklaides sistēmu MBUX (Mercedes-Benz User Experience) un visaptverošu uzlādējošā komforta sistēmu ENERGIZING Comfort šajā auto apvienoti visi Mercedes-Benz jaunākie tehnoloģiju sasniegumi. Bet sevišķi sportiskajam Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC kompakto SUV segmentā nav alternatīvas.

“Priecājamies, ka GLB pievienojas Mercedes-Benz saimei Latvijā kā astotais modelis kompakto automobiļu klāstā līdzās A klasei, B klasei, CLA kupejai, CLA Shooting Brake un jaunajam GLA,” norāda Mercedes-Benz vēstnieks Latvijā Jānis Dambītis.

Gatavi iekāpšanai: līdz septiņām sēdvietām

GLB ir pirmais kompaktais Mercedes-Benz automobilis, kura papildu aprīkojumā pieejama trešā sēdekļu rinda ar vēl diviem atsevišķiem sēdekļiem pasažieriem augumā līdz 1,68 metriem. Plašais drošības aprīkojums ietver izbīdāmus pagalvjus, drošības jostas ar jostas spriegotājiem un jostas spēka ierobežotājiem visos malējos sēdekļos, sānu drošības spilvenu, kas aizsargā pasažierus arī trešajā sēdekļu rindā, kā arī ISOFIX un TOP-Tether stiprinājumus, kas piemēroti bērnu sēdekļiem. Tos var izmantot, lai nostiprinātu līdz pat četriem bērnu sēdekļiem otrajā un trešajā sēdekļu rindā.

“Mercedes-Benz klienti jau ir pazīstami ar intuitīvi vadāmo infoizklaides sistēmu MBUX, ar kuru aprīkoti Mercedes-Benz automobiļi. GLB nav izņēmums. Galvenās MBUX priekšrocības ir jaudīgs dators, lieliski ekrāni un grafika, pielāgojams saturs, navigācija ar papildināto realitāti, mācību programmatūra un balss vadība, ko aktivizē ar saukli Hey Mercedes,” stāsta Jānis Dambītis.

Savukārt GLB kravas nodalījuma ietilpība ir līdzvērtīga universāļa virsbūves automobilim – piecvietīgam auto tā ir no 570 līdz 1805 litriem. Pēc izvēles otro rindu var pārvietot uz priekšu un atpakaļ, tādējādi palielinot bagāžas nodalījumu pat par 190 litriem un paverot daudzpusīgas pielietojuma iespējas.

Drošība – tikpat svarīga kā vizuālā pievilcība

Mercedes-Benz GLB ikoniskais dizains atspoguļo SUV saimei raksturīgos gēnus – tas ir robusts pamatīgums apvienojumā ar perfektām virsmām un tīrām līnijām. Jauno Mercedes-Benz GLB var ideāli pieskaņot katra klienta gaumei, un, akcentējot tā sportisko raksturu, tiek piedāvāti īpaši divu toņu ādas saloni, bet ekskluzīvu noskaņu radīs liepas vai riekstu koks salona apdarē.

Uzticams palīgs vadītājam būs arī pēc izvēles iebūvējamā jaunākā 4MATIC pilnpiedziņas sistēma un īpaša bezceļa gaismas funkcija, kas ļaus laikus konstatēt šķēršļus un pielāgosies dažādiem apvidus braukšanas scenārijiem, lai brauciens būtu uzticams un komfortabls gan pārbaudītā brīvdienu maršrutā, gan ekspedīcijā pa nezināmiem ceļiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti