"Rīgas satiksmes" peļņa pērn sasniegusi 7,73 miljonus eiro 1

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 27.jūlijs 2020 14:58

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apgrozījums pagājušajā gadā bija 191,177 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija strādāja ar peļņu 7,73 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Rīgas satiksmes" ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem 2019.gadā veidoja 50 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir par 4,7 miljoniem eiro jeb 10,4% vairāk. Finanšu pārskata vadības ziņojumā tas skaidrots ar sabiedriskā transporta pakalpojumu veikšanai piesaistītā apakšuzņēmēja, SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) ieņēmumiem no veiktajiem pasažieru pārvadājumiem iekļaušanu kopējos ieņēmumos.

Savukārt "Rīgas satiksmes" ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem pērn veidoja 13,9 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2018.gadu, ir par 300 000 eiro jeb 2,2% vairāk.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka "Rīgas satiksmes" ieņēmumu palielinājumu par 10,8 miljoniem eiro pērn veidoja valsts un Rīgas pašvaldības finansējuma pieaugums. Valsts budžeta finansējums pieauga par 1,3 miljoniem eiro.

Pērn "Rīgas satiksmes" ekspluatācijas izmaksas veidoja 187,5 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2018.gadu, ir pieaugums par 13,2 miljoniem jeb 7,6%.

"Rīgas satiksme" pērn pārvadāja 147,3 miljonus pasažieru, tostarp 12,9 miljoni pasažieru pārvadāti ar RMS mikroautobusiem.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju un ārkārtējo situāciju, kas valstī bija noteikta no šā gada marta līdz jūnijam, uzņēmumam ir radušās grūtības plānoto darbu izpildē. Par to liecina objektīvs un būtisks ikdienas pasažieru plūsmas un ieņēmumu par pasažieru pārvadājumiem kritums, kā arī maksas autostāvvietu pakalpojuma kritums. 

Kompānijas vadība arī norāda, ka "Rīgas satiksme" nodrošināja pasažieru pārvadājumus maršrutu tīklā, ievērojot ārkārtējās situācijas noteikumus, kas prasīja papildu līdzekļus, transportlīdzekļu remontu un apkopi atbilstoši ārkārtējās situācijas prasībām, ka arī pārvadājumus pēc īpašiem pasūtījumiem. Tādēļ uzņēmuma izmaksu samazinājums nebūs proporcionāls ieņēmumu samazinājumam, bet dažās izmaksu pozīcijās pat lielāks.

"Rīgas satiksmes" apgrozījums 2018.gadā bija 175,355 miljoni eiro un tā strādāja ar 6,278 miljonu eiro zaudējumiem.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

 
Visi komentāri
 
Tedis 28.jūlijs 2020 10:08
0 0 Atbildēt

Zajebis. Ar 100+mio dotācijām peļņa 7,3mio. Peļņa, Karl, peļņa!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti