Sadarbībā ar “Fiqsy” “Akropolē” uzstādītas četras jaunas elektro auto uzlādes stacijas 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Akropole | 14.augusts 2020 8:08

No 10. augusta iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” apmeklētājiem pieejamas papildus četras jaunas e-auto uzlādēs stacijas, kurās būs iespējams uzlādēt zīmola “Fiqsy” koplietošanas elektro automobiļus.

Ierīkojot dabai draudzīgā transporta uzlādes stacijas, “Akropole” ir kļuvusi par vienīgo iepirkšanās centru Latvijā, kur pieejams šāds pakalpojums, un tas būs vērtīgs papildinājums “Akropoles” teritorijā jau esošajiem elektro auto un elektro velosipēdu uzlādes punktiem, kā arī daudzveidīgajam veikalu, izklaides iespēju, restorānu un kafejnīcu klāstam.

 

“Jau kopš iepirkšanās centra atklāšanas rūpējamies par ilgtspēju un apkārtējās vides kvalitāti, ko apliecina arī “Akropoles” projektēšanas un arī būvniecības stadijai piešķirtais BREEAM sertifikāts. Elekto auto izvēle ir lielisks veids, kā samazināt vides piesārņojumu un izvēlēties “zaļāku”, dabai draudzīgāku transportu, tieši tādēļ attīstām e-auto uzlādes iespējas “Akropolē” un priecājamies par sadarbību ar “Fiqsy”. Turklāt, kamēr tiek veikta auto uzlāde, mūsu apmeklētāji varēs pavadīt laiku lietderīgi, nesteidzīgi veicot pirkumus ikdienai vai svētkiem, ieturot maltīti mūsu restorānos vai baudot plašās izklaides un atpūtas iespējas,” stāsta “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa.

Jaunās e-auto uzlādes stacijas atrodas pie “Akropoles” E ieejas blakus Salaspils ielai, un tās “Fiqsy” automašīnu uzlādei būs pieejamas bez maksas. Automašīnas, kuras tiks lādētas “Akropolē”, būs pieejamas arī citiem klientiem, izmantojot “Fiqsy” aplikāciju. Stacijās vienlaikus iespējams uzlādēt četrus “Fiqsy” koplietošanas elektro automobiļus, pilna auto uzlāde aizņems 2-3 stundas, un ar pilnu e-auto bateriju iespējams mērot vairāk nekā 300 kilometrus. “Fiqsy” klientu rīcībā ir 100 ērtas Renault Zoe automašīnas, kuras ne tikai nerada CO2 izmešus, bet arī pats auto ir izgatavots no 90% un tā salona audumi pat no 100% pārstrādājama materiāla.

Kā vēsta uzņēmuma “Fiqsy” pārstāvji, iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” e-auto uzlādes staciju ierīkošanai tika izvēlēts, jo tas ir iecienīts un plaši apmeklēts, kā arī “Akropoles” klienti jau šobrīd aktīvi izmanto “Fiqsy” piedāvātās iespējas. Turpinot palielināt elektrisko automašīnu skaitu, uzņēmums plāno izveidot papildu uzlādes stacijas vietās, kur klienti tās aktīvi izmantos.

“Tikai pirms nedaudz vairāk kā mēneša spērām nākamo nozīmīgo Fiqsy attīstības soli, paplašinot Latvijas elektroauto parku ar 100 jaunām un videi draudzīgām elektro automašīnām. Lai kaut ko mainītu globāli, svarīgi atrast partnerus un līdzīgi domājošos ar kopīgām vērtībām. Turpinot darbu arī pie elektroauto infrastruktūras attīstības, kopā ar iepirkšanās centru "Akropole" esam uzstādījuši pirmās Fiqsy uzlādes stacijas, kas ir vēl viens solis, lai ikdienā būtu zaļāki un videi draudzīgāki!" norāda Māris Avotiņš, “Fiqsy” vadītājs.

Elektro auto izvēlei ikdienas transportam ir vairākas priekšrocības. Tas ne tikai uzlabo apkārtējās vides kvalitāti, samazinot gaisa un trokšņu piesārņojumu, un ir ilgtspējīgāks risinājums par benzīna vai dīzeļdegvielas automašīnām, bet arī nodrošina ērtu pārvietošanos pilsētvidē. Ar e-auto iespējams izvairīties no sastrēgumiem, jo tam atļauts pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslām, turklāt Rīgas pilsētas pārvaldītajās publiskajās stāvvietās e-auto novietošana ir bez maksas, un nebūs jāuztraucas arī par caurbraukšanas izmaksām, dodoties uz Jūrmalas pilsētu. 

Par iepirkšanās un izklaides centru “Akropole”

Iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole” mājo Baltijā vienīgais multizīmolu veikals “Van Graaf”, kā arī sporta un dzīvesstila preču veikali “USC” un “adidas Originals”. Tieši šeit ir atrodami vislielākie zīmolu “Zara”, “Reserved”, “Deichmann”, “Oysho”, “Guess” un “KidzOne” veikali Latvijā. Plašo veikalu klāstu papildina restorāni un kafejnīcas dažādām gaumēm, plašs un elegants “Maxima” XXX lielveikals, moderna “Lemon Gym” sporta zāle, vissezonas slidotava un citas iepirkšanās un izklaides vietas visai ģimenei.

“Akropole” ir ne vien modernākais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijā, bet arī pirmais, kas, pateicoties augstajiem ilgtspējas un energoefektivitātes standartiem, ieguvis prestižo BREEAM sertifikātu ēkas projektēšanas un arī būvniecības stadijai. Tāpat “Akropole” atzīta par 1. vietas ieguvēju nominācijā “Jauna sabiedriska būve” konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” un novērtēta kā labākais BIM projekts skatē “Gada labākā būve Latvijā”. Turklāt “Akropolē” atrodas lielākais B+ klases Biznesa centrs Latvijā, kas savienots ar iepirkšanās centru.

 

 
Visi komentāri
 
Krotow 15.augusts 2020 0:59
0 1 Atbildēt

Lādētāji lielveikalu stāvvietās? Beidzot. Vajag vēl.

Conqueror 16.augusts 2020 17:37
0 0 Atbildēt

Atkal rakstā visu laiku blablabla, betgalvenais jautājums- kāda ir uzlādes jauda uzstādītajām iekārtām - klusums.

Asaris 19.augusts 2020 9:18
0 0 Atbildēt

Ja 50kw akumulatora uzlāde 2-3h tad jābūt 20kw lādētājam

Šadus pie katra lielveikala 10gb un būs ok

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti