Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos šogad ieguldīti 47 miljoni eiro

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.septembris 2020 11:41

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus šogad veicis 47 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja LAU pārstāvji.

Apjomīgākie valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbi ir grants autoceļu bedru un iesēdumu remonts, tostarp dilumkārtas atjaunošana, kas šogad veikta 12,1 miljona eiro apmērā. Vienlaikus vienkārtas virsmas apstrāde asfalta seguma autoceļiem šogad veikta 7,6 miljonu eiro apmērā, bet bedru remontdarbi uz asfalta autoceļiem - 4,7 miljonu eiro apmērā.

Uzlabojot valsts autoceļu ar asfalta segumu kalpošanas laiku un satiksmes drošību, veikta selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde 374 kilometru garumā, bet bedru remontdarbi veikti 224 637 kvadrātmetru apmērā. 

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, grants autoceļiem veikta greiderēšana 89 062 kilometru garumā un dilumkārtas atjaunošana, tostarp bedru un iesēdumu remonts 482 kilometru garumā, bet divkārtu virsmas apstrāde 17,5 kilometru garumā.

Lai nodrošinātu ūdens atvadi no autoceļa seguma, veikta grāvju tīrīšana 275 914 kubikmetru un nomaļu grunts uzauguma noņemšana 162 870 kubikmetru apmērā. Bojāto caurteku nomaiņa un tīrīšana veikta 6832 metru garumā, savukārt autoceļu nomaļu uzpildīšana 14 786 kubikmetru apmērā. 

Uzlabojot pārredzamību autoceļu krustojumos un nodalījuma joslās, veikta zāles pļaušana 8336 hektāru platībā un krūmu griešana 2014 hektāru platībā. Lai nodrošinātu autoceļu caurbraucamību, veikta ceļu atbrīvošana no 8069 vētrā lauztiem kokiem. Nomainīta 6691 bojāta ceļazīme un 5900 signālstabiņu. Drošības barjeru nomaiņa veikta 3465 metru garumā.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti