Elektriskais Volkswagen ID.3 tagad arī Latvijā - vispirms ekskluzīvais 1st, tad sērijveida automašīnas (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 6.oktobris 2020 15:21

Pagājušajā nedēļā klientiem Latvijā tika piegādātas ID.3 1st

Ierobežotā izlaiduma automašīnas, bet jau šajā mēnesī jaudīgie, pilnībā elektriskie un CO2 izmešu neitrālie Volkswagen ID.3 sērijveida modeļi būs pieejami pasūtījumiem Latvijā. Papildus tam ID.3 1st automobiļi jau ir pieejami testa braucienam vietējos Volkswagen dīlercentros.

“Pēdējās nedēļas ir bijušas piepildītas ar pozitīviem notikumiem Volkswagen zīmolam – īpašniekiem piegādātas ID.3 1st izlaiduma automašīnas, prezentēts mūsu pirmais pilnībā elektriskais apvidus auto – ID.4, bet jau drīzumā sāksim pieņemt pasūtījumus ID.3 sērijveida modeļiem. Šis ir aizraujošs laiks mūsu zīmolam un cilvēkiem, kas seko mūsu ceļam uz nākotni, kurā e-mobilitāte ir pieejama ikvienam," uzsver Volkswagen zīmola vadītājs Baltijā Justas Nekrošius.

Reaģējot uz klientu pieprasījumu, vispirms pasūtījumiem būs pieejami Fast Lane modeļi, kas veidoti uz ID.3 1st automobiļa bāzes. Tajā pat laikā Volkswagen piedāvās īpašu ID.3 bāzes modeli, kas paredzēts Latvijas aukstajiem laikapstākļiem. ID.3 Pure, kura 45 kWh akumulators ar vienu uzlādes reizi nodrošina nobraukšanas distanci līdz 330 kilometriem (WLTP), jau standartā ietver pagarinātu piecu gadu rūpnīcas garantiju, siltumsūkņa kabīnes apsildi un uzlādes kabeli. Citos Eiropas tirgos šis aprīkojums tiek piedāvāts par papildu maksu. Volkswagen ID.3 sērijveida modeļa sākumcena Latvijā būs 32 900 eiro.

Uz ID.31st bāzētie Fast Lane modeļi aprīkoti ar 58 kWh akumulatoru, kas spēj ar vienu uzlādes reizi nobraukt līdz 420 kilometriem (WLTP) un attīstīt 150 kW/204 ZS, kā arī maksimālo griezes momentu 310 Nm. Šī automobiļa sākumcena Latvijā būs 40 500 eiro.

Pirmo Fast Lane modeļu piegādes paredzētas vēl līdz 2020. gada beigām, bet bāzes modelis ID.3 Pure un jaudīgais ID.3 Pro S modelis ar 550 kilometru nobraukšanas distanci (WLTP) un 77 kWh akumulatoru, pie klientiem nonāks 2021. gada otrajā pusē.

Visiem ID.3 modeļiem Volkswagen nodrošina garantiju, ka akumulatori saglabās vismaz 70% no to izmantojamās kapacitātes pat pēc astoņiem gadiem vai 160 000 kilometru nobraukuma.

Kā ziņots iepriekš, unikālais un tik gaidītais Volkswagen ID.3 1st modelis bija pirmais, kas izstrādāts uz īpaši elektromobiļiem paredzētās jaunās MEB platformas. ID.3 modelis Eiropā tika ražots ierobežotā skaitā – tikai 30 000 vienības, bet Baltijai tikai 50 automašīnas, kas bija pieejamas agrākai rezervācijai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti