Zināmas Opel Mokka un Mokka-e cenas; uzsākta iepriekšpārdošana 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Opel | 11.decembris 2020 11:11

Ir paziņotas jauno Opel Mokka un Mokka-e cenas un sākta iepriekšpārdošana. Labi aprīkotas Mokka cena sākas no 16 400 eiro. Pirmo reizi Opel vēsturē jaunā Mokka būs uzreiz pieejama gan kā pilnībā elektrisks modelis, gan arī ar iekšdedzes motoriem. Pirmās jaunās Mokka ieradīsies 2021. gada aprīlī.

Pirmās paaudzes Opel Mokka tika izlaista 2012. gadā. Kompaktais un ietilpīgais SUV ar labu pārredzamību iepriecināja daudzus klientus. Pēc īsa pārtraukuma Mokka atgriežas Opel klāstā kā pilnībā jauns automobilis: ar jaunu dizainu, dzinēju klāstu un lielu skaitu vadošo tehnoloģiju savā klasē.

Jaunais Mokka ir pieejams ar četriem dažādiem aprīkojuma līmeņiem. Pieejamākais “Comfort” ir ļoti labi aprīkots, standarta aprīkojumā iekļauti, piemēram, priekšējie un aizmugurējie LED lukturi, elektriskā stāvbremze, ceļa zīmju atpazīšanas funkcija, sadursmes brīdinājums, joslas brīdinājums un asistents, kā arī 7 collu digitāls vadītāja displejs. Innovation Plus un GS Line Plus apdares līmeņu standaraprīkojumā papildus ir automātiskā klimata kontrole, 17 vai pat 18 collu vieglmetāla diski, elektriski regulējami sānu spoguļi ar LED gaismām, 6 virzienu vadītāja un priekšējā pasažiera sēdekļa regulēšana, atpakaļskata kamera un parkošanās sensori.

Executive pārstāv augstāko līmeni un, cita starpā, piedāvā Matrix LED adaptīvos priekšējos lukturus, adaptīvo kruīza kontroli, vadītāja 12 collu digitālo displeju un ādas salonu ar vadītāja masāžas funkciju.

Kompakta un ietilpīga

Neskatoties uz nedaudz garāku riteņu bāzi, jaunā Mokka ir par 12,5 cm īsāka nekā tās priekšgājēja. Tomēr tas piedāvā tikpat plašu vietu pieciem pasažieriem un līdz 350 litriem bagāžas vietas. Automašīnas kopējais garums ir tikai 4,15 metri, tāpēc ar to ir ļoti viegli manevrēt un novietot pat šaurās vietās.

Jaunās Mokka dizains pārsteidz ar ideālām proporcijām un aizraujošu precizitāti. Tā ir drosmīga pēc izskata, un to raksturo īsas pārkares un labi nostādīta, plaša uzbūve līdz pat sīkākajām detaļām. Jaunā Mokka ir pirmā, kura izmanto jauno zīmola seju - Opel Vizor. Jaunajai paaudzei ir arī pilnībā digitalizēta pilota kabīne ar ekrāniem. Plašajā horizontālajā instrumentu panelī ir divi platekrāna displeji; vadītāja ekrāns ir līdz 12 collām. Opel dizaineri piešķīra lielu nozīmi digitālajai detoksikācijai. Lai izvairītos no vadītāja uzmanības novēršanas, viņi nodrošināja intuitīvu sistēmas darbību. Pogas joprojām kontrolē vissvarīgākās funkcijas, taču nav jāpārvietojas pa apakšizvēlnēm.

Elektrificēts motoru piedāvājums

Pirmo reizi Opel vēsturē jau no pārdošanas sākuma jaunā Mokka būs pieejama ar pilnībā elektriskā modeļa variantu, kā arī ar iekšdedzes motoriem. Dzīvīgie, bet ekonomiskie benzīna dzinēji ir pieejami ar 100 vai 130 zirgspēku jaudas 1,2 litru turbodzinējiem. Jaunajiem benzīna dzinējiem raksturīga augsta efektivitāte un jaudīga veiktspēja. Spēcīgais augstās griezes 1,5 litru dīzeļdzinējs nodrošinās 110 zirgspēku jaudu.

Pilnībā elektrisko transportlīdzekļu priekam, Mokka-e piedāvā bezemisiju un iedvesmojošu braukšanas pieredzi. Pilnībā elektriskā Mokka darbības rādiuss ir 324 km (WLTP), un tā elektromotors nodrošina 136 ZS jaudu un 260 Nm maksimālo griezes momentu. Vadītājs var izvēlēties no trim braukšanas režīmiem – normālu, Eco un Sport – atbilstoši savam braukšanas stilam. Opel akumulatoram piedāvā astoņu gadu / 160 000 km garantiju. 100 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes sistēma ļauj 80% akumulatora uzlādēt tikai 30 minūtēs.

Inovatīvās tehnoloģijas ikvienam

Jaunā Mokka paliek uzticīga Opel zīmolu definējošajai tradīcijai padarīt inovatīvas tehnoloģijas no augstākiem tirgus segmentiem pieejamas plašam pircēju lokam. Gaismu sistēma piedāvā tādas vadošās tehnoloģijas kā, pēc izvēles, adaptīvos neapžilbinošos IntelliLux LED® Matrix lukturus ar 14 LED elementiem, kas ir unikāli Mokka segmentā. Ir pieejama arī 180 grādu panorāmas aizmugurējā kamera un automātiskā auto novietošanas palīdzība.

Viena no uzlabotajām vadītāja palīdzības sistēmām ir adaptīva kruīza kontrole ar Stop & Go funkciju, kas palīdz vadītājam sastrēgumos. Mokka var automātiski pielāgot savu kustību priekšā braucošajam transportlīdzeklim, neprasot nekādas darbības ar bremzēm vai akseleratora pedāli. Turklāt aktīvā joslas saglabāšanas sistēma jauno Mokka automātiski notur joslas centrā. Sadursmes brīdinājums ar automātisko avārijas bremzēšanu un gājēju noteikšanu darbojas pie ātruma, kas pārsniedz 5 km/h.

Jaunā Opel Mokka tiks prezentēta 2021. gada aprīlī. Tajā brīdī Opel populāro SUV klāstā būs trīs dažāda izmēra un ārkārtīgi konkurētspējīgi transportlīdzekļi: Crossland, Mokka un Grandland X.

Opel Mokka cenas:

  • Mokka Comfort 100 Turbo                                          16 400 €
  • Mokka Comfort 130 Turbo A                                      19 000 €
  • Mokka Innovation Plus 130 Turbo A                          21 400 €
  • Mokka-e Comfort 136 automatic                                32 400 €

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janka 11.decembris 2020 13:52
2 0 Atbildēt

Nevis Opel piedāvā 8 gadu garantiju akumulatoram vai 160 t km, bet gan ES nosaka elektrauto baterijai ir jānodrošina 8 gadu garantijai vai 160 t km.

aizejošais 11.decembris 2020 14:20
2 2 Atbildēt

Rupjais aprēķins uz salvetes malas:

tātad moka ar benz. 16400, moka elektro 32400

ņemam izmaksas līdz 250000 , pirkšana plus degvirla, bez apkopēm

benz 16400 + 18000 benzīnam (6 litri/100 km pa 1.2 eiro litrā) = 34400

elektro 32400 + 5600 elektrībai (16 kwh/100 km pa 0.14 eur/kwh) = 37900

Vēl nedavelk līdz vienādības zīmei. Gaidam elektroauto par 25000 eiro. lai elektromobilitāte aiziet masās

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti