Komandantstundas laikā Bauskā aizturēts vīrietis par policijas automašīnas un formastērpa bojāšanu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.janvāris 2021 14:42

Komandantstundas laikā Bauskā aizturēts kāds vīrietis, kurš pārbaudes laikā tīši sabojāja policijas dienesta automašīnu un likumsarga formastērpu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Komandantstundas kontroles laikā naktī uz svētdienu, no plkst.22 līdz 5 Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 5240 personas.

Gžibovska norāda, ka lielākoties iedzīvotāji uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ, un 3958 gadījumos personām bija aizpildīti pašapliecinājumi. Tomēr konstatēti arī pārkāpumi. Preventīvi norādījumi iedzīvotājiem doti 1049 gadījumos. Tāpat saistībā ar epidemioloģisko drošības pasākumu neievērošanu sākts 541 administratīvo pārkāpumu process un sagatavoti 148 ziņojumi par administratīvo pārkāpumu sākšanu, un atkarībā no pārkāpuma smaguma lielākajai daļai personu piemēroti sodi no desmit līdz 2000 eiro.

Viņa sacīja, ka par spīti smagajai epidemioloģiskajai situācijai un drošības noteikumiem, kas ir ieviesti, lai mazinātuCovid-19 infekcijas izplatību un glābtu cilvēku dzīvības, atsevišķas personas sestdien jau atkārtoti devās organizētā braucienā ar automašīnām. Veicot pārbaudes, tika konstatēts, ka daudzi no viņiem pārkāpj ārkārtējās situācijas ierobežojumus, braucot automašīnās kopā ar personām, kas nav no vienas mājsaimniecības.

Tāpat konstatēts, ka četras personas, kuras nesen atgriezušās no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstības rādītāju, pulcējas, neievēro pašizolāciju, kā arī nav aizpildījušas apliecinājumu "covidpass.lv". 

"Tādējādi ne tikai tika rupji pārkāptas noteiktās drošības prasības, bet apdraudēta arī citu cilvēku veselība," uzsvēra Gžibovska.

Saskarsmē ar policistiem dažas personas bija agresīvi noskaņotas, apzināti, ļaunprātīgi nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām, lai gan vairākkārtīgi tika brīdinātas, lai pārtrauc likumpārkāpumus, kā arī slēpa identitāti, tāpēc dažas personas nācās nogādāt iecirknī apstākļu noskaidrošanai.

Tāpat pārbaužu laikā tika aizturēts meklēšanā izsludināts vīrietis, kuram ar tiesas lēmumu par smaga nozieguma izdarīšanu - nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem - ir piemērots apcietinājums.

Policija aicina būt atbildīgiem rūpēs par savu un līdzcilvēku veselību un atgādina, ka komandantstundas laikā uz ielas var atrasties tikai, ja ir attaisnojošs iemesls, un aizpildīts pašapliecinājums, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. Gadījumos, ja persona uz ielas atrodas, lai dotos uz darbu vai no tā, papildus iepriekš minētajam līdzi jābūt arī darba vai dienesta apliecībai, ja tāda ir.

 
Visi komentāri
 
Kursis 12.janvāris 2021 23:02
0 0 Atbildēt

Nu ko teikt!? Urodi,sūdīgāki kācccp

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti