OCTA arī uz 30 dienām - šodien stājas spēkā grozījumi OCTA likumā

 

Foto: iAuto.lv

LTAB | 12.janvāris 2021 13:43

No 12.janvāra stājas spēkā grozījumi OCTA likumā, kas paredz izmaiņas attiecībā uz licencēto pasažieru komercpārvadātājiem, taksometru vadītājiem un personām ar invaliditāti.

“OCTA likuma grozījumi, kas tika apstiprināti 2020.gada beigās paredz vairāku likuma normu izmaiņas – daļa no tām stājas spēkā ar šodienu, bet vēl vairākas izmaiņas stāsies spēkā šī gada 1.februārī un 1.jūlijā,” stāsta Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

OCTA likuma izmaiņas, kuras stājas spēkā no 12.janvāra, paredz, ka turpmāk personas ar invaliditāti  varēs apdrošināt tikai vienu tās īpašumā esošu vieglo transportlīdzekli ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām. “Šī likuma izmaiņa skaidrojama ar līdz šim novēroto tendenci, ka atsevišķi autovadītāji pārreģistrēja savus spēkratus personām ar invaliditāti, tādējādi saņemot OCTA likumā paredzētās atlaides polises iegādei,” skaidro J.Abāšins, piebilstot, ka lielākais autoparks, kas reģistrēts personas ar invaliditāti īpašumā sastāda pat vairākus desmitus transportlīdzekļu.

Tāpat 12.janvāra stājas spēkā OCTA likuma grozījumi, kas izmaina kārtību, kas līdz šim paredzēja apdrošināšanas līguma pārtraukšanu pasažieru komercpārvadātājiem, ja iestājies pārtraukums tā licences kartiņā, un taksometru vadītājiem, ja mainījusies taksometra valsts reģistrācijas numura zīme. “Turpmāk šādos gadījumos apdrošināšanas līgums pārtraukts netiks, un esošā OCTA polise paliks spēkā,” informē LTAB valdes priekšsēdētājs.

Jāatgādina, ka 17.12.2020. Saeimā pieņemtie OCTA likuma grozījumi tāpat paredz, ka no šī gada 1.februāra OCTA nebūs jāiegādājas specializētajai militārai tehnikai – to iespējami radītos zaudējumus segs OCTA Garantijas fonds, kas tos pēc tam pieprasīs kompensēt Aizsardzības ministrijai.

Savukārt no 1.jūlija OCTA polisi varēs iegādāties uz īsāku termiņu – 30 dienām. Uz šādu periodu līgumu varēs slēgt arī par transportlīdzekli, kuram ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss. Savukārt ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti, polisi varēs iegādāties par 40% lētāk.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti