CSDD kvalifikācijas eksāmeni no 1.oktobra tiks pieņemt tikai valsts valodā 4

 
Nozare.lv | 22.septembris 2022 19:00

Lai nodrošinātu vienotu kārtību valodas izmantošanā, VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcijā" (CSDD) transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu vadītāju kvalifikācijas eksāmeni turpmāk tiks nodrošināti tikai valsts valodā, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Jaunie CSDD pakalpojumu sniegšanas noteikumi stājas spēkā šā gada 1.oktobrī.

CSDD lēmums nozīmē, ka no 1.oktobra teorētisko un vadīšanas eksāmenu pieņemšana Latvijas valstspiederīgajiem - Latvijas pilsoņiem vai nepilsoņiem - notiks tikai valsts valodā.

Gadījumos, ja pretendents nav Latvijas valstspiederīgais un pietiekošā līmenī nepārzina latviešu valodu, teorētisko un vadīšanas eksāmenu pieņemšana pieļaujama arī angļu vai krievu valodās vai ar pretendenta nodrošinātu sertificēta tulka palīdzību.

 
Visi komentāri
 
didzisk 22.septembris 2022 19:52
2 1 Atbildēt

Tātad ukrainis, kurš grib braukt ar autobusu, tomēr varēs eksāmenu kārtot ukrainiski, tikai tulks jāņem līdzi, Krievijas, Igaunijas vai Lietuvas krievs drīkstēs to darīt krieviski, kamēr Daugavpils krieviem būs vien jāsaspringst un jārunā latviski (varbūt latgaliski, he?)

Opis 23.septembris 2022 12:11
5 0 Atbildēt

Kāds viņš valsts piederīgais, ja dzīvo kremļa informatīvajā telpā un pa latišski ņe bum bum. Lai brauc likt tiesības uz roģinu, ja nav bail tikt mobilizētam!

Pļurkt 26.septembris 2022 12:03
0 0 Atbildēt

Īsts Daugavpilietis zina latviešu, lietuviešu, krievu, baltkrievu un poļu valodas! Vatņiķi, kas sabraukuši 40-tajos gados un pa komsomoļskajām putjovkām gan zina tikai savas mātuškas valodu!

Bieži vien tas pirmais ir Daugavpils patriots (ne vienmēr Latvijas patriots)

====

Tā ka savu smīniņu droši iespraud sev pakaļā!

+++++++++

Ņe bum bum krietni biežāk esmu dzirdējis Rīgā!

Slinkais 22.septembris 2022 20:17
0 0 Atbildēt

aaa? čo? ja ne panimaju!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis uzsāk modernizētā GV70 pārdošanu

Dienvidkorejā uzsākta aprīlī pirmizrādi piedzīvojušā modernizētā GV70 pārdošana. Vietējā tirgū tā cena sākas no atzīmes 53,8 miljoni vonu, kas ir aptuveni 36 600 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 19

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 10

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti