Volvo kluba ceļojums pie Polijas kluba (+ foto) 9

 
27.septembris 2005 9:59

Piedāvājam iepazīties ar Volvo kluba biedra Flinta atskaiti par pasākumu - ceļojumu uz Poliju die Volvo domubiedriem, kuri svinēja 5 gadu jubileju.

Izbraucam plānotajā laikā - piektdienas rītā 10:00 (+/- 15min).

Sakarā ar to, ka rezervē ir lieka stunda Polijā, nesteidzīgi un bez stresiem iepērkamies un mainām naudu Bauskā. Tālākie kilometri līdz robežai visai kaitinoši ceļa remontu dēļ, bet arī tos pārvaram sekmīgi.

Lietuva - skaisti ceļi , pāris pīppauzes ar kafijošanu un esam Polijā.

Fotogalerija ir šeit »»

Suvalki. Pirmā stūrmaņa pārbaude, pīppauze, ielu remonti, baļķvedēji un esam uz pareizā ceļa. Tālākais tehnikas jautājums pa samērā šauriem , ar labāku vai sliktāku asfaltu klātiem ceļiem un sagaidītāja sarkanais VOLVO 850, kas novietots ne pēc noteikumiem ceļa kreisajā pusē.;) Vēl pusstunda un sākam iekārtoties viesnīcā. Esam vieni no pirmajiem, jo pat poļiem ir piektdienās jāstrādā. Neliela atpūta, apkārtnes izlūkošana, grili, gaļas cepšana, alus degustācijas un sasveicināšanās ar pamazām sabraucošajiem saimniekiem. Gulēšanas laiks pienāk kā nu kuram. Ātrākie sāk pazust ap diviem, izturīgākie ar rīta gaismu.

Sestdienas rīts, kā jau Polijā, bez steigas un ar sīpolu zupu brokastīs. Skārdniekam laikam savas domas par to, bet sīpolu buljons bija lietojams. Beidzot arī izbraucam izdekorētā kolonnā. Arī mūsu mašīnas izpušķotas ar karogiem, jāsaka gan ka ar Zviedru, bet toties vienai mūsu ekipāžai ir pat divi, kurus Skārdnieks un Tauriņš godīgi cenšas noturēt, izbāžot pa logu, visas dienas garumā. Ceļš ved caur mežiem un maziem ciematiņiem, kur gandrīz visu laiku pa logiem, te vienā, te otrā pusē var redzēt ezerus. Ne pa velti šo vietu sauc par Lielo ezeru zemi.

Pirmā ekskursija ir dabas parks ar zvēru un zvēriņu aplūkošanu, aptaustīšanu, paglaudīšanu, barošanu. Gvido pat pacenšas pajāt uz ēzeļa, kas gan sevišķu sajūsmu par šādu rīcību neizrāda.:)

Tālāk neliels pārbrauciens uz senu Galindiešu cilts nocietinājuma vietu . Zvērādās tērpts gids mūs sagaida visai draudzīgi un sākas ekskursija senā vēsturē. Dažs kļūst par cilts vadoni, dažs par šamani, dāmas tiek cilts vadoņa sievu lomās, kuru ir veselas piecas. Te neliels ieskats viņu vēsturē un tradīcijās- http://www.galindia.com.pl.

Pēc visa redzētā un pārdzīvotā, kā arī no svaigā gaisa un saules, lielākā daļa sāk interesēties par gastronomiskām vērtībām. Atkal pārbrauciens un esam skaistā tūristiem domātā pilsētiņā - Mikolajkos . Jahtu piestātnes un daudzie suvenīru veikali pat netiek apskatīti, bet sadalāmies pa kādiem 3-4 krodziņiem, kuros par visai saprātīgu ciparu – 10~15 PLN var labi paēst. Vakars pienācis ļoti ātri un tādēļ baseins - akvaparks tiek atlikts uz nākamo reizi. Vēl pa gaismu paspējam izvizināties pa ļoti skaistiem un līkumainiem ceļiem, kas apvij neskaitāmus ezerus un mazus senprūšu ciematiņus. Saule ir norietējusi, kad visi atkal esam bāzē Krzyžē.

Ātri tiek sakārtots galds, iekurts kamīns un grili un svinīgā, Polijas Volvo kluba piecu gadu pastāvēšanas sanākšana tiek oficiāli atklāta. Tosti, dāvanas, pīrāgs ar svecītēm un to nopūšanu, tosti, tosti, tosti.... Tālāk sarunas ap un par VOLVO, nākotnes plāniem u.t.t.

Mums neliels pārmetums, ka nav līdzi divu svarīgu" lietu"
1. Akordeons
2. Vera :)

Tālāk atkal pēc "spējām un nopelniem" , bet laikam ne tik ilgi kā iepriekšējā naktī. Svaigais gaiss savu ir padarījis.

Rīts pienāk neticami ātri. Visi laicīgi sagatavojamies doties atpakaļ uz mājām, bet tad vēl ir jāpaēd brokastis, jāpieceļ vairāk vai mazāk sagurušie saimnieki, kopīgas bildes automašīnu fonā un sirsnīgas atvadas un laba vēlējumi.

Jā, brokastīs atkal bija garšīgās speķa maizes un sālītie gurķi no spainīša.:)

Plānoto 10:00 ( 11:00 pēc mūsu laika) vietā izbraucam ar 30 minūšu kavēšanos.

Tālākais ceļš apgrieztā secībā iepriekš minētajam, tikai šoreiz mazāk pētot karti. Polijas robežu šķērsojam rekorda ātrumā. Atkal labie Lietuvas ceļi un šoreiz izmēģinām Skaistkalnes robežpunktu. Vēl 70 kilometri un es kā pirmais esmu mājās.

Paldies visiem , kas piedalījās un palīdzēja piedalīties. Paldies „Ūdensputnam” un „s70-740d”. Uz tādu attālumu pārvarēšanu gāze ir topā. Tas izmaksas samazina vismaz uz pusi un Polijā uzpildes stacijas ir gandrīz katrā miestiņā.

Flints

Fotogalerija »»

 
Visi komentāri
 
Redaktors 27.septembris 2005 8:16
0 0 Atbildēt

Drīzumā!

180184. viesis 27.septembris 2005 8:39
0 0 Atbildēt

Labs pārsteigums bija BMW kolonna kas brauca pretī. :)

180209. viesis 27.septembris 2005 11:29
0 0 Atbildēt

Man lapsa patika :)

180219. viesis 27.septembris 2005 12:40
0 0 Atbildēt

RHINO > labaakais bija tas, ka pa to pagalmu kura lievenii taa lapsa guleeja, arii mediibu seters mieriigi skraidiija ;) un nekaadas savstarpeejas reakcijas :)

180221. viesis 27.septembris 2005 12:48
0 0 Atbildēt

Un vēl tāds raibs trusītis

180258. viesis 27.septembris 2005 19:52
0 0 Atbildēt

Tur tie zvērāji bija makten miermīlīgi. Lai divkājainie nenodarītu jamiem pāri bija nostiepts 2m žogājs.

180259. viesis 27.septembris 2005 20:22
0 0 Atbildēt

....tikai ēzelājs ar gvido domu par pārvietošanos uz viņa īsti nebij mierā....

:)

180274. viesis 28.septembris 2005 9:28
0 0 Atbildēt

visu cienju VOLVO klubam

180286. viesis 28.septembris 2005 10:17
0 0 Atbildēt

Vobshem skaidrs - Lapsas visur vienaadas - netuvojies iekodiis :) :P :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 22

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti