AUDI AG - labi pārdošanas rādītāji

 
Audi | 17.jūlijs 2013 9:26

Jauns rekords zīmolam ar četriem gredzeniem - AUDI AG ir publicējis uzņēmuma darbības vēsturē labākos pirmā pusgada pārdošanas rādītājus, kas iegūti, pateicoties pieaugumam par 6,4 procentiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Šī gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmums ir pārdevis klientiem visā pasaulē aptuveni 780 500 automobiļus. Audi pārdošanas dati jūnijā atkal liecina par pieaugumu līdz 140300 automobiļiem, kas ir par 5,5 procentiem vairāk nekā iepriekšējā gadā šajā pat periodā. Premium zīmols ir sevi īpaši spēcīgi apliecinājis Ķīnas tirgū, kur pārdošanas apjomi pieauguši par 33,5 procentiem. Arī Apvienotajā Karalistē (14,3%) un Amerikas Savienotajās Valstīs (+8.2%) jūnija dati liecina par Audi pārdošanas apjoma pieaugumu.

Audi Q5. Publicitātes foto

“Starptautiskajā mērogā pārdošanas rādītāju pieaugumu pirmajā pusgadā īpaši ir sekmējuši jaunie A3, Q3 un Q5 SUV modeļi. Mēs esam ievērojami pārsnieguši 2012. gada pārdošanas rādītājus, neskatoties uz to, ka šobrīd daudzos būtiskākajos tirgos ir mazāk labvēlīgi apstākļi", norāda Luka de Meo, AUDI AG Pārdošanas valdes loceklis. “Gada otrajā pusē savu ietekmi uz primārajiem tirgiem noteikti radīs A3 Sedan. Šim modelim būs izšķiroša loma A3 sērijas veiksmes stāsta turpinājumā."

• Laika posmā no janvāra līdz jūnijam 780 500 piegādes visā pasaulē -
pieaugums par 6,4 procentiem
• Pārdošanas nodaļas vadītājs Luka de Meo (Luca de Meo): “Šobrīd jaunie A3 un SUV modeļi ir spēcīgākie Audi izagusmes sekmētāji”
• Sagaidāms, ka uzņēmējdarbību papildus stiprinās A3 Sedan laišana apgrozībā
septembrī

Jaunais šo modeļu sērijas A3 Sedan Eiropas tirgū pārdošanā nonāks septembrī, bet Ķīnā un Amerikas Savienotajās Valstīs laišana apgrozībā ir plānota 2014. gadā. Abās valstīs sedans ir populārākais modelis premium automobiļu tirgū, kurā aptuveni 50 procenti klientu izvēlas automobiļus ar sedana tipa virsbūvi.

Amerikas Savienotajās Valstīs būtiska loma bija Audi Q5, pateicoties kuram Audi filiāle Amerikā šī gada pirmajā pusē katru mēnesi no jauna varēja publicēt rekordlabus rādītājus.

Ar 13 706 pārdotiem automobiļiem un pārdošanas rādītāju pieaugumu par 8,2 procentiem 2013. gada jūnijs kļuva par Audi otro labāko pārdošanas mēnesi Amerikas Savienotajās Valstīs. Gada pirmajos sešos mēnešos Audi kopējie pārdošanas apjomi ASV pieauga par 14,0 procentiem, pārdodot 74 277 automobiļus. Savukārt Q5 pārdošanas apjomi pieauga par 35,2 procentiem, pārdodot 18 310 automobiļus. Gada otrajā pusgadā šo ļoti populāro modeli laidīs apgrozībā starp ASV izplatītājiem kā SQ5 TFSI ar TDI tīru dīzeļdegvielu un augstu veiktspēju. Papildus Amerikas Savienotajām Valstīm Audi izaugsmi Ziemeļamerikā īpaši sekmēja Meksikas tirgus. Gada pirmajā pusgadā 5 619 klienti Meksikā iegādājās jaunu Audi, tādējādi radot pieaugumu par 45,5 procentiem.

Savukārt Eiropā Audi 2013. gada pirmajā saskārās ar sarežģīto ekonomisko vidi, kurā klimats turpina pasliktināties. Pārdodot aptuveni 383 700 automobiļus, pārdošanas rādītāji samazinājās par 2,5 procentiem, salīdzinot ar iepriekšējā gada rādītājiem. Tomēr Audi saimnieciskā darbībā liecināja par ievērojami lielāku stabilitāti, nekā šis tirgus kopumā. Lielāko tirgu vidū īpaši pozitīva attīstība bija novērojama Apvienotajā Karalistē. Laika posmā no janvāra līdz jūnijam Audi UK pārdeva 74 051 automobiļus.

Tas ir pieaugums par 11,9 procentiem. Apvienotajā Karalistē vien SUV pārdošanas apjoms pieauga par 82,7 procentiem. Arī Šveicē bija novērojama Audi izaugsme, palielinot pārdošanas apjomu par 4,5 procentiem un pārdodot 9 537 automobiļus. Taču Vācijā kopējie pārdošanas apjomi samazinājās par 4,3 procentiem, pārdodot tikai 128 345 automobiļus. Šeit ievērojama ietekme bija 2012. gadā izveidotajam stingrajam saimnieciskās darbības pamatam, īpaši, ņemot vērā pēdējo mēnešu rādītājus. Lai gan pārdošanas apjomi strauji pieauga par 14,6 procentiem 2012.gada jūnijā, tagad tie samazinājās par līdzīgu starpību. Tirgus apstākļi joprojām saglabājas īpaši apgrūtināti valstīs, kuras smagi skārusi Eiropas kredītu un ekonomiskā krīze. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Francijā (-8.6%, 30 218 automobiļi), Itālijā (-9.8%, 24 825 automobiļi) un Spānijā (-3.1%, 21 085 automobiļi) šī gada pirmajā pusē ir samazinājies klientu skaits, kuri vēlētos iegādāties Audi. Visos trijos tirgos AUDI AG apliecināja, ka joprojām ir vadošais premium ražotājs.

Uzņēmums turpināja palielināt pārdošanas apjomus Austrumeiropā - galvenokārt Krievijā,
kur pirmajā pusgadā tika pārdoti 18 181 automobiļi, kas ir pieaugums par 9,8 procentiem.

Ķīnā ir novērojams spēcīgs pieaugums par 33,5 procentiem, pārdodot Jūnijā 44 479 automobiļus,
pateicoties kam Audi pirmo reizi pārvarēja 200000 automobiļu robežu jau gada pirmajā pusē.
Laika posmā no janvāra līdz jūnijam 228 139 klientu Ķīnā izvēlējās jaunu Audi. Tas atbilst pieaugumam par 17,7 procentiem, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šajā pat periodā. Papildu stimulu deva arī aprīlī uzsāktā Q3 vietējā ražošana. Jūlijā Audi varēs atzīmēt īpašu sasniegumu Ķīnā, kad četru gredzenu zīmols atzīmēs savu 25 gadu jubileju "Vidusimpērijā". Uzņēmums var atskatīties uz 25 gadiem, kuru laikā tas ir bijis neapstrīdams tirgus līderis premium segmentā Ķīnā.

Audi ir ļoti labi sasniegumi arī citos Āzijas un Klusā okeāna reģiona tirgos: Gada pirmajos sešos mēnešos Japānā bija novērojams pārdošanas pieaugums par 20,9 procentiem, pārdodot 14 456 automobiļus, kas ir atzīstama par spēcīgāko izaugsmi starp AUDI AG desmit lielākajiem noieta tirgiem. Turklāt tas noticis vēl pirms jaunās A3 paaudzes laišanas apgrozībā. Pārdošanas apjomi pieauga vēl straujāk Dienvidkorejā, kur klienti iegādājās 9 355 automobiļus, kas ir pieaugums par 30,0 procentiem. Arī Indijā AUDI AG izdevās vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas tirgū, līdz jūnija beigām pārdodot 4 846 automobiļus un sasniedzot pieaugumu par 21,2 procentiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti