Audi TTS īpašā versija (+ foto)

 

Audi TTS 2013 Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 16.augusts 2013 14:00

Līdz šim ir uzbūvēts pusmiljons Audi TT automobiļu. Audi šo kompaktajam sporta automobilim nozīmīgo notikumu atzīmē ar ekskluzīvu speciālu šī modeļa versiju. 200 kW (272 ZS) jaudas Audi TTS Competition kupejas un rodstera versijas tirdzniecībā tiks laistas oktobrī. Kopumā tiks saražoti 500 šī modeļa eksemplāri.

Audi TT jau ilgu laiku ir dizaina ikona, un ar TTS Competition modifikāciju Audi uzstāda jaunus standartus. Tas ir pieejams ekskluzīvās, speciālās virsbūves krāsās - Imola Yellow vai Nimbus Gray, īpaša eksterjera iezīme ir aizmugurējais spoileris ar matēta alumīnija izskata stieņiem. Rodstera jumtu var izvēlēties melnā vai pelēkā krāsā. 19 collu diskiem ir piecu spieķu "Rotor" dizains, tie tiek aprīkoti ar 225/35 izmēra riepām.

Foto: Publicitātes foto

TTS Competition interjerā dominē "Impulse" ādas apdare Steel Gray krāsā, tajā kā dekoratīvi elementi izmantotas raksturīgās ādas auklas. To malas ir krāsotas Imola Yellow krāsā, tādā pašā krāsā ir arī kontrastējošās šuves. Alumīnija emblēmas durvju apdarē ar numuru no 1 līdz 500 vēl vairāk uzsver šī modeļa īpašo eksemplāru ekskluzivitāti.

Aprīkojumu papildina daudzfunkcionāla stūre ar ādas apdari un izteiktāku formu, kā arī aizmugurējā parkošanās palīgsistēma. Jau tā plašajam TTS standarta aprīkojuma klāstam pievienotas arī citas aprīkojuma iezīmes - sākot no ksenona Plus priekšējiem lukturiem un Audi magnetic ride amortizatoru kontroles sistēmas līdz alumīnija dekoriem. TTS Competition versija ir ļoti pievilcīga arī no finansiālā viedokļa. Papildu maksa par Competition aprīkojuma komplektu ir vien 1900 EUR.

Foto: Publicitātes foto

Audi TTS Competition dinamisko raksturu veido 2,0 l TFSI dzinējs ar 200 kW (272 ZS) jaudu un 350 Nm griezes momentu. Apvienojumā ar sešpakāpju S tronic transmisiju tas kupejas versiju no 0 līdz 100 km/h paātrina 5,3 sekundēs (ar manuālo transmisiju 5,5 sekundēs). Kupejas vidējais degvielas patēriņš ar S tronic transmisiju ir 7,7 l/100 km, bet ar manuālo transmisiju - 7,9 l/100 km. Audi TTS Competition rodsters ar sešpakāpju S tronic transmisiju ātrumu no 0 līdz 100 km/h spēj uzņemt 5,5 sekundēs, bet ar manuālo transmisiju - 5,7 sekundēs. Aprīkojumā ar S tronic transmisiju rodsters patērē 7,9 litrus degvielas uz 100 kilometriem, bet ar manuālo transmisiju - 8,1 litru degvielas uz 100 kilometriem. Visos modeļos jaudu uz ceļu nogādā quattro pastāvīgā visu riteņu piedziņa, maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Tā kā tiks uzbūvēti vien 500 Audi TTS Competition eksemplāri, tā ir īpaši ekskluzīva versija. Visiem parastajiem TT modeļiem ar līdz pat 155 kW (211 ZS) jaudu Audi piedāvā S line Competition apdares līniju, kurā ir iekļauti īpaši vizuāli akcenti, 19 collu diski un S line sporta komplekts.

Piecsimt tūkstošā Audi TT uzbūvēšana atspoguļo šī kompaktā sporta automobiļa panākumus. TT ieguva dizaina ikonas statusu jau ar pirmo paaudzi, kas debiju kā kupejas versija piedzīvoja 1998. gadā, bet kā rodstera versija - gadu vēlāk. Tā pastāvīgi skaidrās formas un īpašā uzmanība pret detaļām joprojām aizrauj gan medijus, gan uzņēmuma klientus.

Foto: Publicitātes foto

Kupejas versijā kompaktais sporta automobilis pārsteidza ar 2+2 sēdekļu izkārtojumu un daudzpusīgo bagāžas nodalījumu, kā rodsters - ar vienkāršo, maza svara auduma jumtu. Tas uzstādīja kvalitātes standartus arī tehnoloģiju jomā - ar spējīgajiem mazsvara dzinējiem ar turbokompresoriem, quattro visu riteņu piedziņu augstākā līmeņa modeļos un sešpakāpju S tronic transmisijām, kas debiju šajā modeļu sērijā piedzīvoja 2003. gadā.

Audi TTS 2013 Foto: Publicitātes foto

Otrā paaudze, kas sekoja 2006./2007. gadā, iezīmēja pirmo reizi, kad Audi spēja pagriezt svara palielināšanās tendenci uz pretējo pusi. Audi Space Frame virsbūve, kas bija veidota pārsvarā no alumīnija, padarīja jauno versiju par 90 kilogramiem vieglāku kā iepriekšējais modelis. Mazais svars ļāva iegūt iespaidīgu veiktspēju ar ļoti mazu degvielas patēriņu. Vēl viens Audi jauninājums bija TT 2,0 l TDI quattro - pasaulē pirmais premium segmenta sporta automobilis ar jaudīgu dīzeļdegvielas dzinēju un visu riteņu piedziņu.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti