Saleen Mustang īpašā versija (+ foto)

 

Foto: Saleen

iAuto | 21.augusts 2013 9:18

Amerikāņu tūninga kompānija Saleen nākusi klajā ar savu jaunāko projektu – Ford Mustang Boss 302 īpašo modifikāciju, kas veltīta bijušajam F1 pilotam Džordžam Folmeram.

Dž.Folmers Formula 1 sacīkstēs piedalījās 70.gadu beigās un Shadow komandas sastāvā izcīnīja trešo vietu  Spānijas GP. Sarkanbaltā kupeja apgādāta ar uzlabotu piecu litru astoņcilindru benzīna motoru, kas standarta 450 ZS vietā tagad attīsta 470 ZS. Komplektā arī sacīkšu piekare, 19 collu riteņu diski un pārveidota izplūdes sistēma.

Foto: Saleen

Jaunais Mustang iekļausies Saleen Heritage Collection sastāvā, ko pārstāvēs vēl divi amerikāņu sacīkšu braucējiem veltīti  modeļi – ziemā Saleen sola F1 ekspilotam Markam Donahjū veltītu Camaro kupeju, bet nākamgad ekskluzīvo sēriju papildinās par godu Sidam Sevidžam gatavotais sportkārs Saleen Savage Barracuda.

Foto: Saleen

Saleen jau uzsācis pasūtījumu pieņemšanu Folmera Mustang iegādei. Kupejas cena – sākot ar 75 000 ASV dolāru.

Foto: Saleen

Džordžs Folmers piedalījies arī Nascar sacīkstēs, Lemānas 24 stundās, amerikāņu SCCA un USAC seriālos, Can-Am sērijā, kur 1972.gadā izcīnīja čempiona titulu. 1999.gadā sportists tika uzņemts amerikāņu  autosporta slavas zālē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti