Modernizētais Audi A8 atklāts (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 21.augusts 2013 14:35

Nesagaidot Frankfurtes autoizstādi, kur bija paredzēta sedana A8 oficiālā pirmizrāde, Audi atklājusi sava jaunuma attēlus, daloties arī tehniskajā informācijā.

Audi flagmanis ieguvis uzlabotus dzinējus, kas kļuvuši jaudīgāki un par 10% iecietīgāki pret degvielas patēriņu, mazliet pārveidotu izskatu un modernas palīgsistēmas, kas paaugstinās drošības un komforta līmeni.

Foto: Publicitātes foto

Dzinēju pamatgamma sastāv no diviem benzīna un diviem dīzeļa agregātiem. 3 litru TFSI motors tagad attīsta 310 ZS (agrāk 290 ZS), 4 litru TFSI 435 ZS (agrāk 420 ZS), bet 3 un 4,2 litru dīzeļu jauda pieaugusi līdz 258 un 385 ZS (agrāk 250 un 350 ZS). 

Foto: Publicitātes foto

Dažu motoru tehniskās iespējas nav mainījušās. Tā 6,3 litru W12 benzīna motors, ko izmanto A8 pagarinātajai modifikācijai, joprojām attīsta 500 ZS, sportiskās S8 versijas agregāts - 520 ZS un hibrīdmodifikācijas komplekss (2 litru benzīna motors+elektromotors) – 245 ZS. Piebildīsim, ka hibrīdversijas vidējais degvielas patēriņš ir 6,3 litri uz 100 km, 3 litru dīzelis nodedzina 5,9 litrus, bet W12 – 11,7 litrus. Visi modernizētie motori  atbilst Euro 6 normatīviem un patērē par 10% mazāk degvielas.

Foto: Publicitātes foto

Atjauninātais A8 kļuvis vieglāks – piemēram, standarta versija ar trīslitru dīzeļdzinēju tagad sver 1830 kg (agrāk 1915 kg). Viens no būtiskākajiem uzlabojumiem A8 konstrukcijā ir jaunie gaismas diožu-matricu tehnoloģijas lukturi, kas automātiski regulē gaismas staru kūli tā, lai neapžilbinātu pretimbraucošo transportu. Šāda sistēma automātiski izgaismo ceļazīmes, „uzmirkšķina” gājējiem, brīdinot par automobiļa tuvošanos un saņemot informāciju no navigācijas, laicīgi izgaismo tuvojošos pagriezienu vai līkumu. Moderno lukturu sastāvdaļa ir dinamiskie pagriezienu rādītāji, kuru 24 LED diodes iedegas pēc kārtas ar 150 milisekunžu intervālu, norādot virzienu, kādā automašīna griezīsies.  

Foto: Publicitātes foto

Atjauninātais Audi A8 Vācijas tirgū nonāks novembrī. Cenu ziņā pieejamākā versija maksās, sākot no 74 500 eiro, kas ir par 500€ vairāk nekā pirms modernizācijas.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti