BMW X5 ar 3,8 litru patēriņu (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 23.augusts 2013 11:17

Frankfurtes autoizstādei (no 12.09) vācu kompānija BMW sagatavojusi krosovera X5 eDrive konceptu, kas uz 100 km patērēs vien 3,8 litrus degvielas.

Šādu patēriņu BMW pilnpiedziņas automobilim nodrošina hibrīdiekārta, kas sastāv no Twinturbo četrcilindru iekšdedzes dzinēja un 95 ZS jaudīga elektromotora tandēma komplektā ar akumulatoru bateriju.

Foto: Publicitātes foto

X5 eDrive var pārvietoties trīs veidos: ar elektrību (attālums - līdz 30 km, maksimālais ātrums - līdz 120 km/h), ar iekšdedzes dzinēju un hibrīda režīmā, kas tad arī nodrošina augstākminēto degvielas patēriņu 3,8 litri uz 100 km. Degvielas ekonomēšanā savu artavu dod Eco Pro funkcija, kas ieslēdzas reizē ar motora iedarbināšanu un noregulē benzīna motora un elektromotora darbību maksimāli iespējamās ekonomijas sasniegšanai.

Foto: Publicitātes foto

Krosovera aprīkojumā ir vēl viena palīgsistēma - Proactive Driving Assistant, kas balstoties uz navigāciju, plāno optimālākos maršrutus, norāda tuvākās uzpildes stacijas, informē par to, cik laika vajadzēs, lai vienā vai otrā bateriju uzlādēšanas stacijā vajadzēs uzkavēties, lai atjaunotu elektroenerģijas krājumus. To var izdarīt speciāli iekārtotos punktos vai pateicoties konstrukcijā iekļautajai Plug-in tehnoloģijai – pie parastā mājas elektrotīkla.

Foto: Publicitātes foto

Vizuāli X5 eDrive no saviem benzīna un dīzeļa brāļiem atšķiras ar 21 collu riteņu diskiem, zilas krāsas fragmentiem (radiatora režģa vertikālie spraišļi, horizontālas līnijas priekšējā un aizmugurējā buferī) virsbūves noformējumā un speciālām plāksnītēm, kas apzīmē piederību BMW videi draudzīgo modeļu „i” saimei.

Foto: Publicitātes foto

Par sērijveida ražošanu BMW neizsakās, taču kompānijai tuvu stāvoši ziņu avoti vēsta, ka X5 eDrive bavāriešu piedāvājumā parādīsies pēc diviem gadiem – reizē ar 5.sērijas jaunās paaudzes modeli, kuram arī paredzēta līdzīgas konstrukcijas hibrīdmodifikācija.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti