"Volvo Cars" zaudējumi pusgadā gandrīz trīskāršojušies 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.septembris 2013 15:30

Zviedrijas autobūves kompānija "Volvo Cars Corp.", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 778 miljonu kronu (62,7 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem.

Zviedrijas autobūves kompānija "Volvo Cars Corp.", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 778 miljonu kronu (62,7 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, kas ir gandrīz trīs reizes lielāki nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Kompānijas automašīnu pārdošanas apjoms šajā periodā sarucis par 6% - līdz 209 000 vienību.

"Volvo Cars" norāda, ka pārdošanas apjoms ievērojami palielinājies Ķīnā, kā arī tas pieaudzis Zviedrijā, taču Eiropā un ASV automašīnu tirdzniecības apjoms sarucis attiecīgi par 1,78% un 0,4%.

Uzņēmuma vadītājs Hokans Sāmuelsons sacīja, ka autoražotājs pielāgojas tirgus apstākļiem, īstenojot izmaksu samazināšanu un turpinot reorganizācijas un investīciju programmu.

"Volvo Cars" uzskata, ka kompānijai joprojām ir iespējas sasniegt mērķi šo gadu noslēgt ar sabalansētu bilanci.

Kā ziņots, ASV koncerns "Ford Motor Co." Zviedrijas autoražotāju 2010.gadā pārdeva Ķīnas autobūves uzņēmumam "Geely".

Taču kopš tā laika "Volvo Cars" piedzīvojis tirgus daļas un ienākumu kritumu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
IkdienasViesis 6.septembris 2013 10:55
1 0 Atbildēt

Savulaik, 90-tajos gados, pašam ļoti patika 740 volvis, taču tolaik nespēju tādu auto pavilkt - lētākie piķoja sākot no 45000 $. Tā rī visus tos gadus ,līdz pat 2006, nobraukāju ar dažādiem bembjiem. Uzskatu,ka pēdējie veiksmīgie volviķi bija pirmās paaudzes s-80 un s-60, kaut arī tiem resurss bija mazāks nekā vecajiem 940 modeļiem. Pat ministriju un Saeimas autobāžu vadība atteicās no jaunajiem s-80. Tā nav laba zīme. Diemžēl, par volvo džipiem arī atsauksmes nav tās labākās - to izslavētā izturība smagi pieviļ. Pašreizējais s-80 arī absoluti nav veiksmīgs auto, jaunais s-60 arī nav īpaši izdevies. Tāpēc, nav arī pircēju ne ES,ne Amerikā. Arī Ķīnā ne. Brīnumu nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti