„Audi” sāks piedāvāt arī Q sērijas RS modeļus

 
iAuto | 26.septembris 2013 20:39

Vācu autoražotājs „Audi” sāks piedāvāt RS modeļus arī Q sērijā, un pirmais paaugstinātas veiktspējas apvidus automobilis būs „Audi RS Q3”, portālu „iAuto” informēja autoražotāja pārstāvji.

Kompaktais augstas veiktspējas apvidus „Audi” tiks ražots Spānijas pilsētā Matorellā, un tas būs jau ceturtais RS modelis, ko ražotājs šogad laidīs tirdzniecībā.

Audi RS Q3 Foto: Publicitātes attēls

„RS Q3” būs aprīkots ar 2,5 litru TFSI dzinēju, kas spēj attīstīt 228 kilovatu (kW) jeb 310 zirgspēku (ZS) jaudu, savukārt tā griezes moments sasniegs 420 Ņūtonmetrus (Nm), darbojoties pie 1500 līdz 5200 apgriezieniem minūtē.

Lai paātrinātos līdz 100 km/h, jaunajam modelim būs nepieciešamas 5,2 sekundes, un tā maksimālais ātrums būs elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Automašīnas kombinētais degvielas patēriņš būs aptuveni 8,8 litri uz 100 km, ko palīdz sasniegt „start-stop” sistēma un regulējams eļļas sūknis. Standarta aprīkojumā būs iekļauta arī „drive select” sistēma ar trīs darbības režīmiem, kas ļauj autovadītājam izvēlēties sev piemērotākās akselerācijas un stūres iekārtas īpašības.

„Audi RS Q3” būs aprīkots ar septiņpakāpju „S tronic” ātrumkārbu, un autovadītājs varēs izvēlēties izmantot pārslēgšanas lāpstiņas uz stūres vai RS modeļiem raksturīgo pārslēgšanas sviru.

Aizmugurējiem riteņiem ir neatkarīgā četru sviru piekare, kā arī RS sporta piekare, kas pazemina automobiļa virsbūvi par 25 milimetriem.

Elektroniskā stabilizācijas programma būs pieejama arī sporta režīmā, taču to būs iespējams pilnībā izslēgt.

Vienlaikus, jaunajam „RS Q3” tiks piedāvātas arī īpaši vizuāli akcenti.

„Audi RS Q3” Latvijā būs pieejams no šā gada novembra.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti