„Kia Carens” saņem piecas zvaigznes „Euro NCAP” testos

 
iAuto | 26.septembris 2013 19:08

Eiropas vadošā satiksmes drošības organizācija „Euro NCAP” piešķīrusi jaunajam „Kia” minivenam „Carens” augstāko drošības vērtējumu – piecas zvaigznes.

„Kia Carens” ir viens no diviem kompaktajiem miniveniem, kas pieejami pārdošanā Eiropā un kas 2013.gada drošības testos ieguvuši augstāko vērtējumu. Otrs kompaktais minivens ir „Citroen C4 Picasso”, taču kopumā šogad „Euro NCAP” augstāko drošības novērtējumu piešķīrusi 11 modeļiem, kamēr pieci atzīti par mazāk drošiem, tostarp „Carens” konkurenti „Nissan Evalia” un „Mercedes Benz Citan Combi” saņēmuši vien trīs zvaigznes, bet trīs citi testiem pakļautie automobiļi – četras.

Kia Carens Foto: Publicitātes attēls

Piecu durvju „Kia” modelis ar pieejamām piecām vai septiņām sēdvietām pieaugušo pasažieru aizsardzībā ieguvis 94%, drošības aprīkojumā – 81%, taču bērnu aizsardzībā vien 76%, bet salīdzinoši vāju rezultātu jaunais „Carens” ieguvis gājēju aizsardzībā – 64%. Kā norāda drošības pārbaudes veicēji, pusotru gadu veca bērna aizsardzībā „Carens” ieguvis visaugstāko punktu skaitu, tikmēr vecāku bērnu drošība nav bijusi tik augstā līmenī.

Otrs piecu zvaigžņu īpašnieks „Citroen C4 Picasso” pieaugušo pasažieru aizsardzībā ieguvis mazāk nekā „Carens” – 86%, taču labāks rezultāts bijis bērnu aizsardzībā – 88%. Gājēju aizsardzībā un drošības aprīkojumā franču ražotā automobiļa rādītāji bijuši līdzīgi – attiecīgi 68% un 81%.

“Pēdējo piecu gadu laikā „Euro NCAP” drošības testu kritēriju kļuvuši daudz stingrāki, tāpēc izcīnīt augstāko vērtējumu ražotājiem kļuvis daudz grūtāk,” sasniegumu atzinīgi novērtē „Kia Motors Europe” Mārketinga un produktu plānošanas daļas viceprezidents Benijs Ojens.

„Kia Motors Corporation” dibināts 1944. gadā, un ir vecākais automobiļu ražotājs Korejā. Deviņās rūpnīcās un montāžas cehos piecās valstīs ik gadu tiek saražoti vairāk nekā 2,7 miljoni automobiļu, kas tiek pārdoti un apkalpoti ar izplatītāju tīkla starpniecību aptuveni 150 valstīs.

„Kia” strādā vairāk nekā 47 000 darbinieku, un uzņēmuma gada apgrozījums ir 42 miljardi ASV dolāru jeb aptuveni 23 miljardi latu.  

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti