Soms ar "Tesla" elektromobili 3 gados nobraucis 400 000 km 26

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 30.augusts 2017 11:58

Elektromobiļu izturība un ilgmūžība joprojām tiek apšaubīta, taču Ari Niisosesta – taksometra vadītājs no Somijas pierādījis pretējo, ar savu "Tesla Model S" elektriskās piedziņas sedanu triju gadu laikā nobraucot jau vairāk nekā 400 000 kilometru.

Automašīnas īpašnieks apgalvo, ka tehniskas problēmas visā ekspluatācijas laikā viņu praktiski nav skārušas, bet vienīgais nopietnākais remonts bijis saistīts ar akumulatoru bloku (iemesls netiek norādīts).

Analītiķi aprēķinājuši, ka Niisosesta sava automobiļa akumulatoru baterijas uzlādējis aptuveni 1000 reizes, kas pēc Lapperantas Tehnoloģiskās universitātes profesora Juha Pirhonena vērtējuma, nebūt nav daudz, ņemot vērā, ka mūsdienu tehnoloģijas spēj izturēt vismaz 15 000 atkārtotu uzlāžu ciklus, bet elektromotori var kalpot pat līdz 10 miljoniem kilometru.

Atgādināsim, ka Eiropā "Tesla Model S" maksā, sākot no 66 700 eiro. Tā ir modifikācija, kas aprīkota ar 75 kWh akumulatoriem un bez atkārtotas uzlādes var nobraukt aptuveni 490 km, savukārt visdārgākā versija (no 127 700 eiro) ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var veikt pat līdz 600 km.

Akumulatoru blokam "Tesla" dod astoņu gadu garantiju bez kilometru ierobežojuma.  

 

 

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dsa 30.augusts 2017 13:57
14 11 Atbildēt

"tehniskas problēmas visā ekspluatācijas laikā viņu praktiski nav skārušas, bet vienīgais nopietnākais remonts bijis saistīts ar akumulatoru bloku (iemesls netiek norādīts)"

Plika diršana! Teksti kā tipiskam Rumbulas perekupam, kurš uzkāpis uz pamatīga grābekļa.

viencexperc 30.augusts 2017 17:26
14 0 Atbildēt

Tas jums ne BMW vai AUDI, kuriem degoša lampiņa "check engine" ir norma.

Rojs 30.augusts 2017 14:37
10 2 Atbildēt

tehniskas problēmas visā ekspluatācijas laikā viņu praktiski nav skārušas, bet vienīgais nopietnākais remonts būs saistīts ar ģimeni. 400 000 trijos gados..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti