Lietuvas Ceļu policija pastiprina elektrisko skrejriteņu kontroli 2

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 2.jūlijs 2019 11:58

Lietuvas Ceļu policija no 1.jūlija uz visu vasaras sezonu pastiprina elektrisko skrejriteņu kontroli, ņemot vērā sabiedrības uzmanības lokā nonākušos incidentus, kuros iesaistīti šie braucamrīki.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Ceļu policijas pārstāve Marija Kazanoviča, kontroli paredzēts pastiprināt visas valsts mērogā, bet katrs teritoriālais policijas komisariāts varēs pats lemt, kādus uzraudzības pasākumus veikt.

Pēc viņas teiktā, paredzēti īpaši reidi, kā arī braucēju pārbaudes festivālu un citu masu pasākumu laikā, lai noskaidrotu, vai viņi nav lietojuši alkoholu vai narkotiskās vielas.

"Vērojama izteikta konfrontācija starp dažādām satiksmes dalībnieku grupām, teiksim, elektrisko skrejriteņu īpašnieki neciena gājājus, savukārt gājēji neciena riteņbraucējus," norādījusi Kazanoviča.

Elektrisko skrejriteņu lietotāji šogad bijuši iesaistīt jau aptuveni 30 satiksmes negadījumos jeb 2% no visiem Lietuvā reģistrētajiem satiksmes negadījumiem.

Uz elektriskajiem skrejriteņiem attiecināti tādi paši satiksmes noteikumi kā uz riteņbraucējiem. Tas nozīmē, ka tiem ir tiesības pārvietoties pa veloceliņiem, dalītajiem gājēju un riteņbraucēju celiņiem, kā arī velojoslām, bet vietās, kur tādu nav, - pa šim nolūkam piemērotām ceļu malām. Vietās, kur veloceliņu nav, atļauts braukt pa ietvi vai ielas braucamās daļas labo malu.

Braucot pa ceļa malu vai dalīto gājēju un riteņbraucēju celiņu, elektriskā skrejriteņa vadītājam, tāpat kā riteņbraucējam, ir jādod ceļš gājējiem, un braucējs nedrīkst viņus apdraudēt. Pabraukt garām gājējam atļauts tikai ātrumā, kas tuvs paša gājēja ātrumam, proti, trīs līdz septiņi kilometri stundā. Virzoties pa ielas vai ceļa braucamo daļu, vadītājam jāvalkā spilgtas krāsas veste ar atstarojošiem elementiem, vai arī braucamrīka priekšā jādeg baltam un aizmugurē sarkanam lukturim.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 3.jūlijs 2019 11:18
3 1 Atbildēt

Šis: "Braucot pa ceļa malu vai dalīto gājēju un riteņbraucēju celiņu, elektriskā skrejriteņa vadītājam, tāpat kā riteņbraucējam, ir jādod ceļš gājējiem, un braucējs nedrīkst viņus apdraudēt. Pabraukt garām gājējam atļauts tikai ātrumā, kas tuvs paša gājēja ātrumam, proti, trīs līdz septiņi kilometri stundā. Virzoties pa ielas vai ceļa braucamo daļu, vadītājam jāvalkā spilgtas krāsas veste ar atstarojošiem elementiem, vai arī braucamrīka priekšā jādeg baltam un aizmugurē sarkanam lukturim."

ir izraksts no Lietuvas Ceļu Satiksmes Likuma vai tas ir pieņēmums? Kā ir LV?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti