BMW laiž klajā X5 bruņu versiju (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.augusts 2019 13:37

Vācijas autobūves kompānija BMW laidusi klajā krosovera X5 bruņu versiju, kas spēj pasargāt savus pasažierus no automātisko ieroču uguns un granātas sprādzieniem.

BMW laiž klajā krosoveru X5 VR6 Protection – bruņām pasargātu versiju, kas atbilst drošības standartiem VR6. Tas nozīmē, ka šāds automobilis var pasargāt savus pasažierus no 7,62x39 mm patronām, ko izmanto, piemēram, labi pazīstamajam Kalašņikova (AK-47) automātam.

Automašīna būs droša arī pret granātu sprādzieniem, kuru jauda līdzvērtīga 15 kg  trotila, iedarbinātām 4 m atstatumā no mašīnas.

Lai sasniegtu šo aizsardzības līmeni, automašīnas durvīs, sānu sienās, jumtā un starpsienās tika uzstādīti īpaši paneļi no augstas izturības tērauda, savukārt 30 mm biezie stikli var izturēt uzbrukumu ar jebkāda aukstajiem ieročiem. Izmantojot īpašus alumīnija paneļus, pastiprināta arī šasija un bagāžas nodalījums, bet degvielas tvertnei izmantots materiāls, kas aizdarīs sūci, ja tāda radīsies. Īpašā aprīkojuma skaitā arī signālgaismas, ārējie skaļruņi un 20 collu riteņi, kas atļauj turpināt kustību pat tad, ja gaiss pilnībā no tiem izgājis.

BMW X5 VR6 Protection aprīkots ar 4,4 litru V8 motoru, kas attīsta 530 Zs jaudu un 750 Nm griezes momentu. 100 km/h automašīna sasniedz 5,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 210 km/h.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 27.augusts 2019 14:54
4 0 Atbildēt

Galvenais noiets būs austrumu kaimiņvalstī

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti