Bugatti Chiron varētu sasniegt 515 km/h, taču to nedarīs (+ VIDEO) 2

 
iAuto | 6.septembris 2019 14:02

Bugatti vadība pastāstījusi , kādēļ ātruma rekordbraucienam izvēlēta Volkswagen Era-Lessin testu trase, kā arī izskaidrojusi, kādēļ kompānija nepiedalīsies tālākā ātruma rekordu uzstādīšanas mēģinājumu eskalācijā.

Testa trase Lejassaksijā tika izvēlēta drošības apsvērumu dēļ. 21 km garajai ovālās formas trasei ir trīs joslas, tā aprīkota ar avārijas barjerām, bet ziemeļu un dienvidu galos dežurē glābšanas komandas. Pirms katras sacensības trases segumu notīra.

Tomēr Era Lessin poligonam ir arī kāds būtisks trūkums, ja runa ir par ātrgaitas trasēm - tas atrodas 50 metru augstumā virs jūras līmeņa, kur gaisa spiediens ir 1,033 kilogrami uz kvadrātcentimetru. Tas ir daudz vairāk nekā Nevadā (ASV), kur savu rekordu uzstādīja Koenigsegg. Aizokeāna trase atrodas 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa, un tur gaisa spiediens ir mazāks - 0,908 kilogrami uz kvadrātcentimetru.

Samazinoties spiedienam un gaisa blīvumam, samazinās arī aerodinamiskā pretestība, tāpēc automašīna paātrinās vieglāk un ātrāk. Pēc Bugatti inženieru aprēķiniem, Nevadā Chiron varētu uzlabot savu rezultātu vēl par 25 km/h un sasniegt 515 km/h. Praksē gan tas netiks pārbaudīts, drošības apsvērumu dēļ un arī tādēļ, ka nelielais slīpums neļautu šo rekordu uzskatīt par absolūti tīru.

Vairāk par Bugatti Chiron pirms dažām dienām uzstādīto rekordu var lasīt te: 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
topinamburs 6.septembris 2019 14:17
1 0 Atbildēt

pirms drukāt, paši saprotat ko rakstat? 1033 kilogrami uz kvadrātcentimetru?

Arī komatam ir nozīme, žurnaļugas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti