Kontrabanda: 100 luksuss auto no Krievijas uz Vāciju, apejot nodokļus 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

iAuto | 9.novembris 2019 12:01

Vācijā notiek izmeklēšana sakarā ar gandrīz 100 luksuss automobiļiem, kas apejot nodokļus ievesti Vācijā no Krievijas, nodarot zaudējumus vairāk nekā 650 000 eiro apmērā.

160 Ziemeļreinas-Vestfālenes policisti un muitas darbinieki bija iesaistīti liela apjoma operācijā, pārmeklējot 17 dzīvojamās un ofisa telpas Noisas pilsētā.

Divi vācieši un divi krievi tiek turēti aizdomās par to, ka gadiem ilgi no Krievijas uz ES importējuši  dārgas  automašīnas, nemaksājot muitas un ievedmuitas nodokļus. Transportlīdzekļi Vācijā nonāca ar viltotiem muitas dokumentiem, tika "atmazgāti" un vēlāk pārdoti internetā, norādot viltotu ierakstu par pirmreizējo reģistrāciju Vācijā.

Konfiscēti 17 luksusa transportlīdzekļi un skaidra nauda

Muitas un policijas operācijā konfiscētas 17 luksuss automašīnas, dažādi dokumenti, vairāk nekā 5000 eiro skaidrā naudā, kā arī divi dārgi vīriešu rokaspulksteņi.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju, automašīnas iegādājās līdz šim nezināmi palīgi Krievijā, tad tās tika pārdzītas uz Vāciju un ar viltotiem dokumentiem pārdotas. Operācijas gaitā Reinzemē tika uzieta krievu izcelsmes uzņēmējiem piederoša darbnīca, kas šīs darbības palīdzēja īstenot.

Pasažieru automašīnām, ko ES ieved no trešajām valstīm, tiek uzlikti ievedmuitas nodokļi, proti, muitas nodoklis (10%) un ievedmuitas nodoklis 19% apmērā no transportlīdzekļa vērtības.

 
Visi komentāri
 
Šumba 9.novembris 2019 21:26
3 4 Atbildēt

Var jau būt, ka tā arī ir, bet man vairāk gribētos ticēt par variantu no Vācijas Krievijā.

:) 9.novembris 2019 21:42
0 1 Atbildēt

nu tad pastāsti vāciešiem - tie naivuļi par tādu variantu laikam neko nav dzirdējuši

Kurmis 9.novembris 2019 23:26
0 0 Atbildēt

Desmitiem gadu jau mauc,veca shēma

felix65 11.novembris 2019 17:49
0 0 Atbildēt

Interesanti. Kur prikups? Ja nu tikai būs taisnība, ka Krievijā tiek ražoti... kā tur saka- ierocim līdzīgs priekšmets?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti