Volkswagen Passat neiztur “alņa testu” (+ VIDEO) 23

 
iAuto | 17.decembris 2019 5:40

Žurnālisti no Itālijas auto tematikai veltītā portāla km77 pārbaudījuši jaunāko 2019.gada Volkswagen Passat un secinājuši, ka vācu ražojums nespēj izturēt alņa testu.

Eskperimentā tika izmantots modernizētais Volkswagen Passat, kas pircējiem kļuva pieejams 2019.gada vasarā, bet, ja konkrētāk, tad – dīzeļa Passat R-Line universāls ar divlitru 190 Zs dzinēju un DSG pārnesumkārbu.

Izrādījās, ka šāds Passat var nokārtot “alņa testu” ar ātrumu 73 km/h, taču, atliek vien nedaudz piedot gāzi un jau pie ātruma 76 km/h riteņi sāk izslīdēt. Žurnālisti atzīmē, ka līdzīgas problēmas ar pārlieku pagriežamību pirms diviem gadiem konstatētas arī Passat platformas brālim un sedanu saimes flagmanim Arteon.

Eksperimenta nolūks ir pārbaudīt, kā automašīna uzvedas brīdī, kad nepieciešami strauji manevri ar stūri, kas var rasties tad, kad uz ceļa parādās negaidīts šķērslis, piemēram, dzīvnieks, kuru nepieciešams apbraukt. Pārbaudi neiztur tie automobiļi, kas eksperimentā izslīd vai sagāžas uz ārējiem riteņiem.  

Volkswagen Passat nav vienīgais automobilis, kas izgāzies „alņa testā” – aizvadītajā rudenī to nespēja nokārtot elektriskais Jaguar krosovers I-Pace, bet pirms tam – Toyota RAV4.

 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 17.decembris 2019 7:53
9 10 Atbildēt

Kāds tur brīnums! Tagad galvenais ir nevis tehnika, bet gan dizains, nevajadzīgas fīčas, lai var cenu uzskrūvēt un protams "ekoloģiskums". Ceru ka vēl piedzīvošu brīdi, kad cilvēce, pat ne visa- rietumu pasaule (jo pārējos nav izdevies apjāt) sapratīs, cik smagi ir čakarēta.

Nja 17.decembris 2019 9:12
8 3 Atbildēt

A kas ir mainijies laiku gaitā? Vienmēr kādu čakarē, kaut vai 100 gadus atpakaļ. Tev taču ir izvēle, galva uz pleciem, ņem un izvērtē kuru auto pirkt.

Antons 17.decembris 2019 11:48
6 2 Atbildēt

No Itālijas, bet runā spāniski?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti