Kādēļ BMW vairs nav vadošais luksuss automobiļu ražotājs pasaulē? (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 4.janvāris 2020 14:25

Līdz 2016.gadam BMW bija pasaules veiksmīgākais luksuss automobiļu ražotājs, taču pēc tam bavāriešus no troņa gāza to sīvākais konkurents no Štutgartes - Mercedes-Benz, kas līdera lomu saglabā arī šodien.

Vēl ļaunāk - Mercedes apsteidzis BMW arī abu marku galvenajā noieta tirgū - Eiropā. 2019.gada augustā BMW nomainīja vadību un noteica kursu uz pārmaiņām, taču progress vēl ir pārāk lēns.

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Labvēlis 4.janvāris 2020 21:12
30 10 Atbildēt

Mūsdienās luksus nav LABĀKS auto, mūsdienās luksus ir aifons iegrūsts panelī. Lūk, un Mersedesai tagad ir labākas aifons panelī. Tas kurš pārsēdās no BMW uz Mersedesu nav interesēts cik labi tas BMW var vadīties vai cik laba ir braukšanas pozīcija. Viņam vajag ekrāniņus.

Neesmu jau tikai BMW vīlies, bet visā autoindustrijā.

Labvēlis 4.janvāris 2020 21:10
24 7 Atbildēt

Salīdzini 80to gadu 3. sēriju ar Ford Sierra - ātri var saprast kāpēc BMW maksāja tad vairāk - normāla dzinēja vadība bez karburatoriem, daudz labāka jauda salīdzinot ar citiem, lieliska ergonomika un visi mezgli un virsbūve ir vienkārši labāk uzbūvēti. Dzīvē esmu salīdzinājis arī ar tā laika Nissanu kupejām - pēc šiem 30 gadiem BMW pa vīlēm ārā neirst kā Nissans, salons nebrūk kopā.

Visa tā tizlā elektronika ļoti ātri noveco. Ej tagad palieto pirmo i-Drive. Sūds. Labāk lai nav tas televizors.

Un tā būs ar visu pārējo elektrokaku kas nav nekas vairāk kā rotaļļietas jefiņiem. Tu domā kāds diži gribēs ar tiem vājprātigajiem lukturiem čakarēties pēc 10gadiem? Gudrie sensori kas uztver rokas kustības nočakarēsies, putekļi saies aiz lēcas un būs diskotēka.

Tas ka būtu jābūvē automašīna arī kurai pirmajā vietā kvalitatīvi mezgli, kuri pat ja nobeidzas nepadara visu mašīnu nelietojamu.. Tas sen kaķiem vairs tik interesē.

Tagad galvenais ka tik vairāk mēslie sagrūsti priekš zīmuļiem lai šie var paņemt līzingā 318d mīzeli-automātu ar `m-paku` un noņem dzinēja nozīmīti

Nav jau arī tā ka BMW vienīgie glupības štancē, visa autobūve tagad priekš līzinga pakārtota, un filzofēt varam ilgi kāpēc pērkot jauna nauda automāšīnā neaiziet labākos kontaktos, labākās eļļošanas sistēmās un izturīgākos dzinējus, bet redz tomēr japāņi māk to pašu visu izdarīt un pie tam uzticami. Lexus ir lielisks piemērs.

Nē, ikdienā nebraukšu ar savu 30gadīgo BMW - žēl pa sāli dzenāt un lai durvīs skalda Nīsan Kiškvot īpašnieki, bet nu būtu gatavs piemaksāt lai tas auto ir mehāniski labāks un ar pakaļpiedziņu.

Varēja vismaz skaistus mēslus BMW ražot

krampītis 4.janvāris 2020 15:37
14 5 Atbildēt

bagātie arī raud

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 6

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti