Kādēļ BMW vairs nav vadošais luksuss automobiļu ražotājs pasaulē? (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 4.janvāris 2020 14:25

Līdz 2016.gadam BMW bija pasaules veiksmīgākais luksuss automobiļu ražotājs, taču pēc tam bavāriešus no troņa gāza to sīvākais konkurents no Štutgartes - Mercedes-Benz, kas līdera lomu saglabā arī šodien.

Vēl ļaunāk - Mercedes apsteidzis BMW arī abu marku galvenajā noieta tirgū - Eiropā. 2019.gada augustā BMW nomainīja vadību un noteica kursu uz pārmaiņām, taču progress vēl ir pārāk lēns.

 
Visi komentāri
 
krampītis 4.janvāris 2020 15:37
14 5 Atbildēt

bagātie arī raud

Frontera 5.janvāris 2020 20:17
0 5 Atbildēt

njā..bet vairāk raud letiņi kas saņēmušies credosus un brauc ar Emminiekiem.

Kaspars 4.janvāris 2020 18:49
3 1 Atbildēt

Veca ziņa.

Ja apskatīsim senāku vēsturi, tad 2000šo gadu vidū BMW atņēma troni tieši Mercedes Benz, vel vairāk arī Audi aizgāja garām štutgartiešiem pēc ražošanas apjomiem... iespējams nevis BMW atņēma, bet MB zaudēja, ja tas ir laiks kad sākās likstas ar MB auto kvalitāti (rūsa utt), ieviešot jauno produkciju MB pievērsa lielu vērību tam lai novērstu problēmas, par ko tika pelti!!!

Labvēlis 4.janvāris 2020 21:10
24 7 Atbildēt

Salīdzini 80to gadu 3. sēriju ar Ford Sierra - ātri var saprast kāpēc BMW maksāja tad vairāk - normāla dzinēja vadība bez karburatoriem, daudz labāka jauda salīdzinot ar citiem, lieliska ergonomika un visi mezgli un virsbūve ir vienkārši labāk uzbūvēti. Dzīvē esmu salīdzinājis arī ar tā laika Nissanu kupejām - pēc šiem 30 gadiem BMW pa vīlēm ārā neirst kā Nissans, salons nebrūk kopā.

Visa tā tizlā elektronika ļoti ātri noveco. Ej tagad palieto pirmo i-Drive. Sūds. Labāk lai nav tas televizors.

Un tā būs ar visu pārējo elektrokaku kas nav nekas vairāk kā rotaļļietas jefiņiem. Tu domā kāds diži gribēs ar tiem vājprātigajiem lukturiem čakarēties pēc 10gadiem? Gudrie sensori kas uztver rokas kustības nočakarēsies, putekļi saies aiz lēcas un būs diskotēka.

Tas ka būtu jābūvē automašīna arī kurai pirmajā vietā kvalitatīvi mezgli, kuri pat ja nobeidzas nepadara visu mašīnu nelietojamu.. Tas sen kaķiem vairs tik interesē.

Tagad galvenais ka tik vairāk mēslie sagrūsti priekš zīmuļiem lai šie var paņemt līzingā 318d mīzeli-automātu ar `m-paku` un noņem dzinēja nozīmīti

Nav jau arī tā ka BMW vienīgie glupības štancē, visa autobūve tagad priekš līzinga pakārtota, un filzofēt varam ilgi kāpēc pērkot jauna nauda automāšīnā neaiziet labākos kontaktos, labākās eļļošanas sistēmās un izturīgākos dzinējus, bet redz tomēr japāņi māk to pašu visu izdarīt un pie tam uzticami. Lexus ir lielisks piemērs.

Nē, ikdienā nebraukšu ar savu 30gadīgo BMW - žēl pa sāli dzenāt un lai durvīs skalda Nīsan Kiškvot īpašnieki, bet nu būtu gatavs piemaksāt lai tas auto ir mehāniski labāks un ar pakaļpiedziņu.

Varēja vismaz skaistus mēslus BMW ražot

Labvēlis 4.janvāris 2020 21:12
30 10 Atbildēt

Mūsdienās luksus nav LABĀKS auto, mūsdienās luksus ir aifons iegrūsts panelī. Lūk, un Mersedesai tagad ir labākas aifons panelī. Tas kurš pārsēdās no BMW uz Mersedesu nav interesēts cik labi tas BMW var vadīties vai cik laba ir braukšanas pozīcija. Viņam vajag ekrāniņus.

Neesmu jau tikai BMW vīlies, bet visā autoindustrijā.

Krotow 6.janvāris 2020 0:27
7 5 Atbildēt

Komentāra stils prasās pēc bana. Lai gan par lukturiem taisnība. LED monobloki ir labi, kamēr diodes nav izdegušas. Pēc tam kad garantija beigsies, maksāsi raudādams par visa luktura maiņu. Jo par nedegošu dienasgaismu TA dabūsi 2-nieku un apdrošināšana šajā gadījumā nedarbojas. Pats luktura monobloks aizliets vienā neatlaužamā klucī un 1-2 eiro vērtu diodi pārlodēt tā vienkārši neizdosies. Dēļ izdegušas numura gaismas monobloka diodes par jaunu bloku pašam tā nācās maksāt 52 eiro. Priekšējā luktura maiņa būs visi 500+ eiro. Nesen ASV Honda Accord īpašnieki līdzīga iemesla dēļ cēla prasību pret Honda tiesā. Cerams, ka viņiem veiksies.

Mjaa 5.janvāris 2020 8:21
4 3 Atbildēt

Līdz kādam 2000. gadam tam pašam BMW viss bija kārtīgi saskrūvēts ar septiņām skrūvēm tur kur citiem bija trīs skrūves, toties tagad pietiek ar dažiem plastmasas gadžetiem un klik klik stiprinājumiem, tad ko var gribēt?

msh 6.janvāris 2020 15:28
1 4 Atbildēt

Nē, tās septiņas skrūves bija piektajai un septītajai sērijai - trešā sērija bija, un droši vien joprojām ir, vienkārši papliks golfs, tb džeta, ar pakaļas bezpiedziņu. Esot ar nelielu E34 paneļa jaukšanas pieredzi, es biju ļoti vīlies E36 - prēmiums kam salons kaut kur pa vidu starp mk2 un mk3 golfu, bet pozicionēts kā audī B4/B5 konkurents, man nesaprotamu iemeslu dēļ...

gunbox 6.janvāris 2020 18:12
4 2 Atbildēt

Tev kā golf īpašniekam sen bija jāsaprot, ka pozicionēšana ir mārketigs. Prēmiums un luksus ir tikai Rolls un Lamba veidīgie. Šie visi BMW un Audi, tā pat kā VW ir širpotreb, tautas, katramkuramnavslinkumsauto. Uzliekot lētam, auto dārgus lukturus un vibratoru pakaļai, auto nekļūst par luksusu, lai kā kurš pajols to mārketētu.

hsm 6.janvāris 2020 21:16
8 3 Atbildēt

Nu protams eksperts ierunājās.

Nabadzībai ir vislielākais sakars ar nezināšanu un tukšu diršanu.

Tas teikums - "trešā serija bija un DROŠI VIEN ir vienkārši papliks golfs" jau vien pierāda ka tu pat braucis ar bmw neesi. Jo 1. Golfs ir viss "plikākais" starp visiem. Turklāt nerunāsim par inženieriem kas to golfu ir uztaisījuši nu dikti sportisku.

Tas pats ar b3/b3 kas tieši tur bija labāks par e36? Konkrētu puemēru studijā! Aprikojums e36 bija labāks, vadāmība nesalidzināmi labāka, motors labāks. Vienīgais ko ties audi inženieri labu tajā laikā uztaisija bija 2.2 20vt, bet to pašu viņi tajā audi virsbūvē nemācēja iemontēt tā, lai tas sūds visu laiku nestumtu purnu laukā. Pāšam ir pieredze ar audi (kādreiz pat nedaudz tirgoju, bet tas cits stāsts) un nē, paldies. Pat tāds sirpotrebs, kā subaru ir daudz patīkamāk vadāms un daudz prognozējamāks. (Nu ikdienas lietošanai subaru ir drausmīgs salīdzinot ar audi, bet tas arī cits stāsts). Audi tagad būs vieglāk, jo modē nāk mazie motori, to sūdu kopā ar savu quattro varbūt viņi iemācīsies ielikt tajās virsbūvēs tā, lai tas nekarātos kaut kur priekšā. Audi nav slikts, daudz kvalitatīvāks par visādiem sūda fordiem kijām untml. mēsliem, ari motori daži ir ļoti labi, iepriekš minētais 2.2 20vt ir teju legenda, kā arī daži no jaunajiem motoriem, un tomēr teikt ka 3. Serija ir plikāks golfs var tikai kāds nabadzīks lauķis kurš ir apmāts ar audi un vispār vag grupu, un tajā pašā laikā pats nearko nav braucis tikai izdara stulbus secinājumus un izplata dezinformāciju.

msh 8.janvāris 2020 20:40
0 0 Atbildēt

"aprīkojums E36 bija labāks" - kur, uz papīra? E36, vismaz dabā, ir aprīkots līdzvērtīgi vidējajam B3, varbūt kripatu labāk - bet B3 ir astoņdesmito gadu mašīna, E36 deviņdesmito, tā kā vajadzētu būt labāk aprīkotam. Uzkrītošākā lieta ir klimats - iekš B3 tādu varēja pamatā redzēt ar 20v motoriem aprīkotos eksemplāros - B4 lielai daļai V6 un arī vājākiem eksemplāriem - E36 - ieraugi salonā klimatu un domā "o bļe, vēlīns 2.8 plītnieks", jo ja E36 ir 2.0 vai 2.5, par mazākiem nerunājot - tur ir trīs kloķīši... Kas vēl - kruīzs gan jau bija satopams līdzīgi bieži kā kādam B4, tur tas BMW inženieru caur dirsu izdomātais borta kompis [es nezinu nevienu citu galu ar kuru jādomā lai ieliktu borta kompi pie pelnu trauka, nevis spidometrā; ļoti droši, braucot skatīties kaut kur tur lejā] arī kā esmu pamanījis, nu tas, ar 16 pogām, ir pietiekami rets...

Motors labāks? Ar ko? Vienīgais ar ko BMW motori ir labāki - ar to ka BMW no K-jeta pārgāja uz L-jetu un pie KE-jeta neatgriezās, bet turpināja ar motroniku - jā, varbūt tie plītnieki ir labāki sportam vai zīmuļiem, bet vienkārši 2v OHV motori ir piemērotāki ikdienas lietošanai. Ak jā, kaut kā pat līdz manām ausīm ir nonākuši stāsti par pārkarstošiem BMW - man jau kaut kā neliekas ka motors kas nosprūst braucot būtu baigi forša fīča...

Vadāmība? Bez šaubām - BMW daudz labāk ievadās ar pakaļu grāvī... Tevis noniecinātais audī agregātu izkārtojums ir palieka no DKW laikiem, bet tieši tam pateicoties quattro kļuva tik izplatīts - kā praktiska ikdienas lietojuma pilnpiedziņa, nevis zīmuļu vai sportistu pilnpiedziņa - tā quattro nekad nav ticis pasniegts un nav arī bijis; B grupas rallijā audī piedalījās tikai lai sevi un savu pilnpiedziņu popularizētu. Tāpēc arī šodien ir tik daudz vecu kvatru palicis - jo tā konstrukcija ir vienkārša un uzticama - atšķirībā no vecajiem Xdraiviem. Problēmas ar pistaisni ir tikai zīmuļiem - toties problēmas ar to ka vācu žigulim BMW tiek piedzīta nepareizā ass ir tiem, kas to grib lietot ikdienā. Pēdējoreiz ar to, ka vācu žiķelis bez sānslīes un pontošanas neder nekam saskāros nesen - golfs, kam četru katlu motors ir novietots uz velkošās ass, volgu ar ierūsējušām bremzēm vilka daudz labāk nekā kompots ar 2.8 plītnieku zem haubes - bembis, kā parasti, bija pārāks huiņu darīšanā - skaisti rūca un smuki meta dubļus pa gaisu, bet no tā, ko izdarīja golfs, neizdarīja pat desmito tiesu. Bet nekas, dienu izglāba quattro, kurš volgu, kas bembim bija nekustināma aizvilka kā nieku...

Bet vispār es runāju par tādu pilnīgi nesvarīgu lietu kā salons. B3 audī, astoņdesmito gadu mašīnā, tev būs galva jāiebāž pēdu līmenī, lai ieraudzītu paneļa skrūves - E36, deviņdesmito gadu mašīnā, tu tās skrūves redzēsi tikpat labi kā mk2 golfā. Arī citi risinājumi tur bija tādi diezgan širpotrebiski, ko audī iekš astoņdesmito gadu mašīnas, B3, pamanījās izveikt labāk...

hsm 8.janvāris 2020 21:42
1 0 Atbildēt

Kā to saprast uz papīra?

Nu gribi teikt audi 80 piedāvāja tādu pašu aprīkojumu, kā bmw? Tups esi? Cik motoru izvēle bija bmw un kāda tam sūda b3/b3, tas pats v6 2.8 kaut kāds nožēlojams sprāgonis ne motors, ne viņš brauca ne viņš tgada dzīvo.

Vidējā b3, bija tikai el. logi (labi ja), tahometrs, centrala atslega un viss. Tam sūdam pat dalītās klimas nebija, videjs b3 bija ar 1.8 sūda nemotoru, (savukārt b4 ar 2.0 nemotoru, vai 1.9 dīzeli, bet tie vispār bija pliki kā baznīcas žurkas, pat plikāki, pat tahometrs bija papildaprīkojums)

Zini, kā ir tos plikos parasti pirka visādi lauku pāķi, jo neko labāku tie nabagi no sludinājumiem un leišiem nespēja atdzīt, tādēļ arī Tev ir tāds kultūršoks vispar dalitas klimas (naca vel sen 1991 gada 2.0 i6 tikai bez displeja, bet ar pogām. 2.5 teju visi bija ar klimam un labi aprikoti, vienkārši tu kā pāķis tikai frankenšteinus esi savā dzīvē redzējis, ar visādiem "pārmeatajiem" motoriem.

Motori? Tātad audi ikdienas mesli 1.8 - cik tur to suda lopu 90? 2.0 cik tur to sudu lopu 115? 16vārstīgajam 136 vov, mērkaķi izdomāja sasniegumu 2.6 (vispār kaut kads hibrūds ar 150zs) 2.8 174zs un tad pec paris gadiem adisti izdomaja 2.8 ar 193zs kuram ir par 6 vārstiem vairāk, konstrukcija sarezgitaka un tas sūds ir smagāks, un tik un tā atpaliek no vecā bmw 2.8.

Starpcitu ar rwd, jā tādi nemākuļi ka tu pa grāvjiem arī dzīvo, tev pat 136zs quatru nevar uzticēt, jo 1. Tev iekša par vāju, lai viņu liktu slīpi. 2. Tas klibais kroplajām kājām esošais audārs stumj to purnu ārā, jo tupie inženieri kaut ko nemācēja. Un vel visos testos centās atpirkties ar teikumu , "for cornerning audi recomends, slow in and fast out", kamēr ar bmw varēja ātri iet iekšā līkumā un ātri izbraukt no tā. Labi par sportu nerusnāsim, tas viss tev ir kas neizprotams, tas nu ir skaidrs.

Bet jā aidi pāķu acīs ieguva neievērojamu cieņu, tas man patīk tu turies pie sava, protams tev nav taisnība, jo fakti un skaitļi liecina par pilnīgi pretējo, bet lai naktūs tu varētu gulēt, tad droši, sapņo vien par to neizbalansēto līkām kājām esošo audi

msh 8.janvāris 2020 23:50
0 0 Atbildēt

Vidējais B3 bija ar 1.8 karbuli bet B4 ar 2.0 vai 1.9 - pilnīga taisnība. Bet vidējā žurka - ar 1.8 8v nemotoru - un nestāsti ka bija savādāk - ja tu apgrozies/apgrozījies īpašā želejas klubiņā, kur visiem bija 2.5 un 2.8, tas neko nenozīmē - gluži tāpat audī klubā var nolasīties tikai turbiķi un dragreisisti. Parādi man KAUT VIENU aprīkojuma punktu, kāds varēja būt E36 un kāds nebija pieejams B4 - dalītais klimats neskaitās, tas ir deviņdesmito gadu otras puses ievedums; kā rāda pats fakts ka parastai žurkai bija trīs, nevis četri kloķīši - arī žurkai tas bija vēlāks ievedums - jā, B5 audī, ja nemaldos, uz beigām arī tādu ieviesa, jo tie tad jau bija deviņdesmito otra puse.

Attiecībā par taviem brašajiem stāstiem par "likšanu slīpi" - šī nodarbe latvijas republikā satur naudas sodu un noteiktu soda punktu skaitu. Tas ko audī inženieri, kā tu saki, "nemācēja" - viņi uztaisīja pilnpiedziņas sistēmu kura griezes momentu sadala vienmērīgi pa tiltiem; zemas saķeres apstākļos attiecīgi motora griezes moments priekšai palīdz zaudēt saķeri, anulējot stūri, kamēr aizmugurei saķere vēl ir un tā mašīnu stumj taisni. Tikmēr behai priekšas riteņiem saķere ir atliektiem galiem, kamēr griezes moments ir padots asij ar mazāko noslodzi, kura viegli zaudē saķeri un mašīna viegli iet krusteniski - elementāri. Man kaut kā labāk patīk ja mašīna uz ceļa turas stabili, bet labais pedālītis jebkādos saķeres apstākļos mašīnu paātrina, nevis destabilizē Attiecībā par šķērēšanu ar 2.3 kvatru - jā, tiešām, es neesmu tik stulbs lai tādu mašīnu liktu krusteniski - tā motora griezes moments priekš tāda gājiena ir pietiekams tikai zemas saķeres apstākļos.

Visbeidzot - jā, audī pāķu acīs ieguva neizmērojamu cieņu - spēj izbraukt viskautkur, lēni pūst utt. Kādi fakti un skaitļi runā pret to? E30, B3 līdzgaitnieks, ir jau izmiris - B3 A80 vēl uz ceļiem ir diezgan atlicis. Žurkas arī lēnām taisās uz skuju taku...

hsm 9.janvāris 2020 0:39
0 0 Atbildēt

Vidēja žurka ar 1.8 nemotoru? Nu tu nebeidz pārsteigt, ja gribi zināt kāda bija vidēja žurka paskaties ss.lv. turklat bmw bija dārgāks. Tas ka kāds nevar to auto atļauties ar normālu motoru nenozīme, ka tas auto ir sliktāks par kaut kādu sliktāk konstruētu b3, vai b4. Gribi teikt ka nebija bmw tie motori labāki, sevišķi priekš tiem laikiem? Salīdzini kaut kopējos pārdošanas apjomus, pats audi zin, ka netika līdzi tajā laikā bmw, ari mersis to nevarēja, ties vispār bija ziedu laiki vācu autobūvē, un tici man audi tur neguva virsroku, pilns internets ar informāciju. Nu panem par piemeru max nopakotu b4 ar 2.8 quattro un tadu pašu e36 2.8 un salīdzini tos auto. Bmw bija ātrāks, ekonomiskāks, ar labāku vadāmību, labākām bremzēm, kur tieši viņs bija sliktāks? Ja nemaldos tad pat trokšņu līmenis iekš e36 bija zemāks neka b4. Un tu vel salidzini e36 ar kaur kādu sūda golfu?

Turklāt beidz šeit filozofēt, šeit pat nav runa par to cik nabadzīga ir Latvija un ko kurš var atļauties e36, bija/ir galvastiesu pārāks par b3/b4, tur pat nav jēgas diskutēt.

Turklāt beidz šeit fleitēt par stabilitāti, tev patīk tas, tev patīk šis, tu vienkārši neproti braukt ar rwd un tas ir fakts! Savukārt quattro purnu vienmēr ir stūmusi ārā, pat mūsdienās tā ir, turklāt quatra paliek aizvien sūdīgāka, kamēr xdrive attīstās. Nu un ka ar subaru? Krietni prognozējamāks par quattro. Labi tas tā, kā redzu ne tu esi braucis ar rwd ne ar bmw, ne vispār tu kaut ko esi testējis, tukša pļūtīšana vagistu stilā. Aplūko info, pilns internets, neesi sliņķis.

P.s.

E30 un žurkas izmirst tādēļ, ka viņas kauj un visi kuram nav slinkums, savukārt ko darīt ar fwd audi? Tieši tā vnk dudini. Starpcitu, cik tad to quatriņu latvija bija ko? Un cik ir tagad? 2.0, 2.5, 2.8 e36 pat Latvijā tika pārdoti krietni vairāk par b3, b4 quattro un joprojām to ir vairāk tak ieej ss.lv un paskaties!

Ea nesaproti kādēļ tu vispār atbildi un spirinies kaut ko pretī, ja visur ir info un dati par šiem auto.

P.s

Paskatijos ss.lv audi 80 motors sakot no 2.6 lidz 2.8 tirgojas viens eksemplārs un tas pat nav quattro, lieki piebilst, ka tam sūda flinstonam ir tikai 150zs un vins tur iekarināts pašā priekšā un bez quatras tas mesls vadās sliktāk par fwd opel astra zini cik žurku ar 2.5+ motoriem tirgojās, jā tieši 21! Un kā jau teicu rwd auto sevišķi bmw NEVIENS nežēlo, ja drifts nebūtu kļuvis tik populārs tur būtu 10x vairāk to bmw, pašlaik lielākā daļa ir nošķilti un pārstrādāti naglās, tākā pādomā vēlreiz par šo visu, bet varbūt nemaz necenties, nepūlies...

msh 9.janvāris 2020 12:51
0 0 Atbildēt

Kas tur tajā ss'ā jāskatās? Konstruktori, kur 2.0 vietā ielikti 2.5 un 2.8? Tāpēc arī žurkas ar tiem lielajiem motoriem vispār vēl eksistē - jo A80 par A90q pārtaisīt ir čakars gan darba ziņā, gan pēc tam ar papīriem - tikmēr nopirkt no kāda večuka vai sievietes vācu žiķeli un nemotora vietā ielikt sešus katlus ir nesalīdzināmi vieglāk. Diezgan smieklīga ir arī tava vēlme ziemā, quattro sezonā, meklēt ss'ā kvatras - tās pārdošanā parādīsies pavasarī...

Redzot to tavu B4q salīdzinājumu ar žurku, un ieraugot tur vārdu "ekonomiskāks", nevarēju atturēties no smaida - bez šaubām ka mašīna ar diviem velkošiem riteņiem ir ekonomiskāka par kvatru...

"tu nemāki braukt ar rwd" - jā, tas tiešām ir fakts. Bet vai tu māki lidot ar helikopteru? Kāpēc nemāki? Nu redzi - es nemāku, jo pateicoties tehikas attīstībai, man nav vajadzības mācīties braukt ar arhaisku un nepraktisku sūdu, kurš morāli novecoja tālajā 1930-tajā vai kurā tur gadā. Kur reālajā dzīvē, ārpus biķeriem vai nirburgringas, var likt to behas "labāko vadāmību"? Smuki sarullēt un iebāzt pakaļā - reālajā dzīvē kvatra ir daudz labāk vadāma, jo kur šī turpina vadīties un iet uz priekšu, tur beha spolē ar vienu pakaļas riteni un stūrei neatsaucas nemaz - tāpēc arī tie ļaunie un stulbie pāķi nav sapratuši behas burvību, jo daudz foršāk bija nomainīt krievu žiķeļus pret vācu mašīnām, nevis vācu žiguļiem. Ak jā, un kad tu runā par "priekšā piekarinātiem motoriem", paskaties žurkai ar plītnieku zem haubes, atklāsi ka tur tā aina nav milzīgi daudz labāka - ne par velti E30 emka bija konfigurācijā "vācu žiķelis" un E36 emka uz to lielo un smago kluci pārgāja tikai jaudas dēļ - tā ka ja gribas žurku ar labu vadāmību, nāksies ņemt kaut kādu 1.8 nemotoru...

P.N. Man patīk tā lielīšanās par mācēšanu braukt ar pakaļas bezpiedziņu - pastāsti labāk cik behas esi nošķīlis...

hsm 9.janvāris 2020 21:18
0 0 Atbildēt

Nu ko tu te cīnies?

Kur es uzrakstiju kaut ko nepareizu?

Ā un bmw arī ziemā nav "deficīts"? Nu tu esi varens vagists, tikai žēl ka nearko tā īsti neesi brauci, un pieredze tev no žurnāliem, un youtube video, nu jā un vagistu brataniem.

Protams neizglītots cilvēks kurš kaut ko nevar atļauties, vienmēr meklēs kādu ieganstu, tas nav praktiski utt, turklāt kas tajā bmw ir arhaiskāks par sūda b4? Tas ka cilvēks nevēļas braukt ar auto kuram izsvarojums pēc sūda? Tu taču pat nekad mūžā īsti ar rwd neesi braucis nestāsti man kas tur zem haubes darās, par tevi to zinu daudz labāk, starpcitu mēs jau iebraucām oftopikā, jo ne es šo visu aizsāku, pielūdzinot vienu no bmw klasikām kaut kādam parastam gimenes sedaninam ar ieliktu quattru un lielāku motoru, kā jau teicu nav slikts auto, bet pēc sajūtām nu nav tas.

Starpcitu manā īpašumā ir bijuši šādi audi - a90q b3 2.3 10v, a4b5 1.9tdi, a4b5 1.8tq, a6 c5 2.5tdi q, a6 c6 3.0tdi q, ti bija konkrēti mani auto, tolaik ari aktīvi fanoju par audi, labs auto, bet tas "smagnējums" man izbesija.

Kā jau teicu auto nav slikta un dubļu peļķē quattro būs labāks (vecie quattro, jaunos drāž visi kuriem nav slinkums), bet e36 viennozīmīgi bija/ir galvastiesu pārāks par b3/b4, un tas ir fakts.

Vari protams te pafanot tālāk, un neaizmirati uzlīmēt lielu quattro uzrakstu uz golfa sāniem, vai pieliec ledu kopā ar kādu ķekavas bamperīti

Andrejs 5.janvāris 2020 11:27
2 6 Atbildēt

Sūdi virs ūdens ilgi nepeld

Bemeve 5.janvāris 2020 12:04
2 5 Atbildēt

Bemeve ari āfrikā ir bemeve. Beudzot zīmuļiem yn debīlajiem atņem iespējas. Urrāā

gunbox 6.janvāris 2020 18:06
4 1 Atbildēt

Tak nesājiet uz muguras griežamripas taksafonus, ja jums nekas moderns nav vajadzīgs un nav naudas. Nevajag gudri muldēt par to, ko nesaprotat.

Saistībā ar šo ziņu es varu garantēt, ka tirgū MB tikai tāpēc izvēlās, ka dizains šiem 10-15 gadu laika ir kritiski mainījies, kamēr tādi kā Audi vai BMW uz sava vecā kuzava nomaina tikai bamberus un kapotus un nosauc par jaunu modeli. Ja MB šobrīd vispār nevar redzēt līdzību ar vecākiem kuzaviem, tad BMW ir ieņēmis tādu pašu stagnāta pozīciju kā VW un Audi, izņemot BMW i4 un i8 modeļus.

Conqueror 6.janvāris 2020 19:50
0 0 Atbildēt

par tevi daudz balso

WALA 6.janvāris 2020 21:49
3 0 Atbildēt

Tas ka MB dizains beidzot atkal ir izdevies ir protams BMW nolicis nepatīkamā situacijā, bet no citas puses MB savukart ir joprojam kaprīza elektronika, kas protams jaunu auto pircejiem varbūt pie pakaļas, bet tiem kas brauc ap 5+ gadi ar vienu tomēr BMW ir labaka izvēle.

darklight 7.janvāris 2020 0:00
0 0 Atbildēt

MB kaprīzāka elektronika kā BMW? Nu, nu... Pieredze saka kaut ko pilnīgi pretēju. Es gan runāju par auto, kas tika ražoti 2005-2010 g.

WALA 7.janvāris 2020 11:49
2 0 Atbildēt

piem. 7G-tronic kārba, ja ir sākusi niķoties - tad tu no tā auto gribēsi tikt vaļā, BMW nav tādas problēmas ar kārbām. (Tās kārbas nāk jau no 2003 gada, ap2007/08 sāka likt visiem meršiem līdz pat šodienai). Tiesa 7G tronic viss ir labojams, ja vien pareizi nodiagnosticē un nemaina visu pēc kārtas kā pagadās. Tai kārbai ari zemas temperatūras nepatīk utt.

hsm 7.janvāris 2020 21:45
2 0 Atbildēt

Tā kārba pēc būtības ir mēsls, un mercedes pat uzdrošinājās tos lēnoa mēslus ielikt amg versijās, tādu kārbu labākajā gadījumā varētu likt kādā kia stinger, ķip sportiskas automašī as izstrādājumā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti