Tesla uzsāk Model Y piegādes klientiem (+ VIDEO) 1

 
iAuto | 19.marts 2020 10:28

ASV elektrisko automašīnu ražotājs Tesla uzsācis kompaktā krosovera Model Y piegādes klientiem. Pagaidām lētākā versija aiz ekeāna maksā 52 990 dolāru.

Tesla uzsācis uz Model 3 bāzes radītā krosovera Model Y piegādes klientiem. Krosovers ir nedaudz lielāks izmēros un piedāvā vairāk vietas bagāžai, bet tehnikais pildījums abiem modeļiem ir vienāds.

Sākumā Model Y būs pioejams divās versijās: Long Range un Performance — abas ar diviem elektromotoriem un visu riteņu piedziņu. Pirmā versija maksās 52 990 dolāru (47 300 eiro), 100 km/h sasniegs 4,8 sekundēs, varēs paātrināties līdz 217 km/h un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobrauks līdz 500 km.

Performance modelis varēs nobraukt līdzīgu atstatumu, bet sprinta distance un maksimālais ātrums šajā gadījumā būs 3,5 sekundes un 233 km/h. Performance ir arī dārgāks, prasot no pircēja 60 990 dolāru (54 450 eiro).  Šo modeli iespējams arī pārveidot, panākot maksimālo ātrumu 250 km/h, kas samazinās nobraucamo distanci līdz 450 km.

Cenu ziņā pievilcīgāko bāzes modeli Tesla sola 2021.gadā. Agrāk tika ziņots, ka šāds Model Y maksās no 35 000 dolāru (31 250 eiro).

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 19.marts 2020 19:45
0 0 Atbildēt

Jāņem tagad vēlāk būs lētāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti