Tesla uzsāk Model Y piegādes klientiem (+ VIDEO) 1

 
iAuto | 19.marts 2020 10:28

ASV elektrisko automašīnu ražotājs Tesla uzsācis kompaktā krosovera Model Y piegādes klientiem. Pagaidām lētākā versija aiz ekeāna maksā 52 990 dolāru.

Tesla uzsācis uz Model 3 bāzes radītā krosovera Model Y piegādes klientiem. Krosovers ir nedaudz lielāks izmēros un piedāvā vairāk vietas bagāžai, bet tehnikais pildījums abiem modeļiem ir vienāds.

Sākumā Model Y būs pioejams divās versijās: Long Range un Performance — abas ar diviem elektromotoriem un visu riteņu piedziņu. Pirmā versija maksās 52 990 dolāru (47 300 eiro), 100 km/h sasniegs 4,8 sekundēs, varēs paātrināties līdz 217 km/h un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobrauks līdz 500 km.

Performance modelis varēs nobraukt līdzīgu atstatumu, bet sprinta distance un maksimālais ātrums šajā gadījumā būs 3,5 sekundes un 233 km/h. Performance ir arī dārgāks, prasot no pircēja 60 990 dolāru (54 450 eiro).  Šo modeli iespējams arī pārveidot, panākot maksimālo ātrumu 250 km/h, kas samazinās nobraucamo distanci līdz 450 km.

Cenu ziņā pievilcīgāko bāzes modeli Tesla sola 2021.gadā. Agrāk tika ziņots, ka šāds Model Y maksās no 35 000 dolāru (31 250 eiro).

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 19.marts 2020 19:45
0 0 Atbildēt

Jāņem tagad vēlāk būs lētāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti