Spēcīgs sprādziens satricina Libānas galvaspilsētu Beirūtu (+ VIDEO) 22

 
Nozare.lv | 4.augusts 2020 21:04

Spēcīgs sprādziens otrdien satricinājis Libānas galvaspilsētu Beirūtu, izsitot ēku logus un raidot debesīs milzīgu dūmu stabu.

Sprādzienā dzīvību zaudējuši vismaz desmit cilvēki, pavēstīja aculiecinieki un avoti drošības struktūrās.

Ievainoto skaits lēšams vairākos simtos, ziņu aģentūrai DPA apliecināja Libānas Sarkanā Krusta organizācija.

Sprādziens Beirūtā satricinājis plašu apvidu, izsitot ēku logus un raidot debesīs milzīgu dūmu stabu.

Pagaidām nav oficiāli apstiprinātas informācijas par to, kas sprādzienu izraisījis.

Sprādziens noticis Beirūtas ostas rajonā un bija jūtams lielā daļā pilsētas.

Libānas medijos publicētajos attēlos redzami gruvešos iesprostoti cilvēki, no kuriem vairāki klāti asinīm.

Vietējie mediji ziņo, ka sprādziena cēlonis varētu būt negadījums Beirūtas ostā.

Valsts Nacionālā ziņu aģentūra vēsta, ka sprādzienu izraisījis ugunsgrēks pirotehnikas noliktavā pie Beirūtas ostas.

Latvijas Ārlietu ministrija seko līdzi situācijai Beirūtā, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris. Pagaidām nav ziņu par nelaimē cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, sacīja Beķeris.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē "Twitter" norāda, ka Latvija izsaka līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem un sprādziena upuru ģimenēm. Viņš arī novēl ātru atveseļošanos ievainotajiem.

Libānas goda konsuls Latvijā, kādreizējais Saeimas deputāts Hosams Abu Meri sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka šī ir traģiska diena viņa dzimtenē Libānā. "Prātam neaptverams sprādziens Beirutā, būs ļoti daudz bojāgājušo un ievainoto, tas viss dažu kilometru attālumā no manu vecāku mājām. Paldies dievam, vecāki veseli. Runāt, ka pie vainas pirotehnika, ir smieklīgi," viņš raksta.

Tiešraide:

Atbildot Abu Meri, Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis izsaka līdzjūtību saistībā ar notikušo. "Dzīvojam līdz uztraukumam un rūpēm par notikumiem Tavā dzimtenē Libānā. Cerams, ka situācija nepasliktināsies," viņš raksta.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 6.augusts 2020 11:11
4 1 Atbildēt

Faktiski jau amonija nitrāts nesprāgst ne sitams. Tāpēc jau džihadisti to nelieto. Lai B grupas sprāgstvielas kārtīgi uzspridzinātu, vajadzīgi tām paredzēti detonatori. Gan Breiviks, gan Timotijs Makeins, kurš uzlaida gaisā Oklahomas "pilsētas domi" bija sadabūjuši kalnrūpniecībā lietojamos detonatorus. Un ne jau ar vienu pietiek, tur vajag desmitiem saspraust ik pēc pārdesmit centimetriem un saslēgt paralēli.

Tūkstošiem tonnu smaga kaudze ir cita lieta, tā jau ar savu masu rada pietiekamu pretspiedienu. Iespējams, dziļi zem kaudzes un piemirkušas betona grīdas eksplodēja elektriskā spēka kabeļa posms.

Tāpat lielākā daļa nitrāta neeksplodēja. Tas gredzenveida baltais mākonis, kas ir visos video, bija nesprāgušā nitrāta granulas.

Krotow 5.augusts 2020 0:14
3 1 Atbildēt

Tā neko sev uguņošana. Ķīnas Tjanjiņas ostas uzsprāgšana 2015. gadā tā gluži vēl nav, taču tuvu. Ar pirotehniku jābūt uzmanīgiem un vēl vairāk, ja pirotehnikas ir daudz. Pie mums Saulkrastos pirotehniķis Āboliņš neuzmanoties aizgāja pie Pētera kopā ar visu māju.

Nelabojams 6.augusts 2020 14:58
2 0 Atbildēt

No granulām tur jau sen nebija ne smakas. Sešos gados šitā manta saguļas pilnīgā akmenī. Baltais mākonis rodas, ūdens tvaikiem kondensējoties tūlīt aiz triecienviļņa frontes, kur strauji krītas spiediens.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti