Prezentēts pasaulē pirmais luksuss klases ūdeņraža sedans (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 3.oktobris 2020 10:48

Kompānija Hydrogen Motive Company (HMC) prezentējusi četrdurvju automobili Hopium Machina - pasaulē pirmo luksuss klases ūdeņraža sedanu.

Hydrogen Motive Company (HMC) dibinājis franču autobraucējs Olivjē Lombards, kurš apsolījis pirmo prototipu parādīt jau līdz šī gada beigām, bet sērijveida modelis uz konveijera tiks likts līdz 2026.gadam.

Hopium Machina ir četrdurvju virsbūve ar kupejai līdzīgu jumtu, īsas pārkares un masīvas riteņu arkas, vertikālā un horizontālā virzienā “izstiepta” optika, ventilācijas atveres priekšā un aizmugurē.

Ja neskaita ambiciozos plānus, saskaņā ar kuriem, HMC jākļūst par vadošo šī segmenta autoražotāju Eiropā, ražotājs par savu projektu atklājis vien divus tehniskos rādītājus – jaudu un nobraucamo distanci, kas ir attiecīgi 500 Zs un 1000 km. Automašīna iegūšot arī mūsdienīgus elektroniskos palīgus un interjeru ar unikālu dizainu.

Ar ūdeņradi darbināmā auto ražošanai jāsākas līdz 2026.gadam un to plānots pārdot Ķīnā, Eiropā, ASV, Japānā un Dienvidkorejā.  

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 3.oktobris 2020 15:29
4 1 Atbildēt

Kāreiz pēc kādiem 5g, kad par lohunaudu būs ievilkts uzlādes tīkls,izrādīsies ka elektriskais smogs ir kaitīgs un ka lohiem Atkal ir jāmaksā.Šoreiz vadu vietā raks trubas,pumpēsim ūdeni un tā radus.

viencexperc 5.oktobris 2020 22:18
1 0 Atbildēt

Kurā ziņā - lohauto? Iekšdedzes dzinēju auto savu resursu ir izsmēlusi. Piemēram, - 0-100 km/h praktiskie griesti ir 3 sekundes. Tas ir pie ideālas plūdlīnijas, ideālam riepam un ar minimalu svaru. Bet ar elektrību Tesla model S plaid jau 2 sekundes līdz simtam. Tā nav superkāru aerodinamika ar automašīnas svaru 500 kg.

Pašlaik ir tehnoloģijas, kuras ļauj attīstīt tieši elektroauto. Tie kļūst lētāki, jaudīgāki, utt. IUn pēc 5 gadim tas nebeigsies.

Patīk tev, vai nē, bet ja negribi neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus, - samierinies. Iekšdedzes dzinēju auto pienācis gals.

viencexperc 5.oktobris 2020 22:32
1 0 Atbildēt

Un runājot par ūdeņraža auto, vajag atcerēties autobūves sākumu. Visi būvēja iekšdedzes dzinēju auto, daži ar elektrību. Un elektrība zaudēja. Tas pats tagad ar ūdeņradi. - visi būvē ar elektrību, daži - ar ūdeņradi.

Iespējams, nākotnē, ūdeņradis nomainīs elektrību, bet ne tuvākajā laikā, un nemaz nerunājot par 5 gadiem.

Pašlaik ūdeņraža tehnoloģijas ir daudz jēlāka. Lai tas būtu populārs, vajag daudz stacijas, bet visi tikai tagad sāk būvēt elektrouzlādes stacijas...

Vēl agri.

Bet mans viedoklis - ka daudz drīzāk nākošais posms būs - saules batereju auto. Ūdeņradis - tas ir tikai kā alternatīva naftai, bet nevis nākošais auto attīstības posms. Un pēc elektrības atgriezties pie ūdeņraža - tas būtu solis atpakaļ. Vienīgais izņēmums, ja katrā automobīlī, vai uzpildes stacijā būtu autonoma ūdeņraža ražošanas iekārta.

Un pastudē, kā iegūst ūdeņradi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 4

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 15

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 5

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti