Prezentēts NIO elektroautomobilis ar gaitas rezervi 1000 km (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 14.janvāris 2021 10:13

Ķīnas uzņēmums NIO iepazīstinājis ar Tesla Model S konkurentu – elektrisko sedanu ET7, kas bez papildu uzlādes spēs nobraukt 1000 kilometrus.

Līdzīgi kā Tesla arī šis ražotājs vēl nesen cīnījās ar finanšu problēmām, taču 2020.gadu izdevās noslēgt ar labākajiem noieta rādītājiem un akciju cena piedzīvoja strauju lēcienu uz augšu.

Jauno gadu Ķīnas uzņēmums iesāka ar sedana ET7 prezentāciju. Tāpat kā citiem NIO modeļiem arī ET7 ir viegli nomaināms akumulatora bloks, kam ŗažotājs paredzējis veselas trīs versijas: 500, 700 un 1000 km. Pircējam tas dod iespēju izvēlēties sev visvairāk piemēroto variantu, turklāt mašīnu var nopirkt bez akumulatora, bet sev vajadzīgo versiju iznomāt ik reizi izvēloties strāvas avota kapacitāti atkarībā no plānotā brauciena attāluma.

Par NIO ET7 piedziņu gādā divi elektromotori – priekšējais attīsta 245, bet aizmugurē iebūvētais – 408 Zs. 100 km/h 5,09 m garais sedans var sasniegt 3,9 sekundēs, bet pilnīga apstāšanās bremzējot no šāda ātruma notiek pēc 33,5 metriem.

NIO ET7 var pasūtīt jau tagad, izmantojot Nio aplikāciju. Bāzes modelis bez akumulatora maksā 56 000 eiro, bet ļoti labi aprīkotais Premier Edition – 66 000 eiro. Tiesa, lai pilnībā izbaudītu visu, ko sniedz modernās tehnoloģijas, šāds komplekss būs jānomā, maksājot 86 eiro mēnesī. Šī tehnoloģiju pakete nodrošinās automātisku parkošanos, automātisku akumulatora nomaiņu un daļēji automātisku pārvietošanos pilsētā un uz ātrgaitas šosejas. Citādi sedanā var būt viss nepieciešamais komfortablam ceļojumam: ērti sēdekļi ar masāžu, 1000 vatu mūzika ar 23 skaļruņiem, 12,8 collu multimediju ekrāns ar mākslīgā intelekta vadību.

NIO ET7 akumulatori tiek nomainīti speciālās stacijās, kas dienā var nomainīt 321 komplektu. 2021.gadā ražotājs plānojis Ķīnā uzstādīt 500 šādas stacijas.

 Pirmos elektriskā sedana eksemplārus ražotājs sola piegādāt 2022.gada sākumā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 14.janvāris 2021 13:33
4 1 Atbildēt

Par bateriju maiņu es tik ļoti nepriecātos. Tas joprojām ir sfēriskais zirgs vakuumā, jo dažādu ražotāju auto modeļiem patērētā jauda, virsbūves izmēri un attiecīgi baterijas forma atšķiras. Kaut vai viena ražotāja auto tas nozīmē ka "vabolītei" baterija var būt par lielu un smagu un parketdžipam vispār vajadzēs divas. Maināmās baterijas korpuss aizņem vietu, kur var ielikt papildus akumulatoru elementus, plus problēmas ar baterijas dzesēšanu. Ar to vēl būs lielas auzas.

viencexperc 14.janvāris 2021 10:29
3 4 Atbildēt

neraksta - "vw, audī konkurents", jo saprot, ka tie id. , etroni domāti tikai vācu pensionāriem un latviešu strādniekiem...

Vācietis 14.janvāris 2021 17:14
2 0 Atbildēt

Protams, ka šitais nav nekād konkurents, ID3 ar visu bateriju nāk pa 30 , bet šitais čingčonsgs bez baterijas par 56k.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 6

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 3

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti