322 km/h, 1100 Zs – Tesla modernizē Model S un Model X (+ VIDEO) 13

 
iAuto | 30.janvāris 2021 15:32

Tesla modernizējusi elektriskās piedziņas modeļus Model S un Model X. Pirmais no tiem jaudīgākajā modifikācijā varēs sasniegt 322 km/h, pateicoties trim elektromotoriem ar kopējo jaudu 1100 Zs.

Tesla Model S tiek ražots kopš 2012.gada un šogad tas saņem kārtējos uzlabojumus. Modernizēto modeli visvieglāk atpazīt pēc jaunajiem riteņu diskiem un virsbūves, kas ieguvusi vēl gludākas formas, bet salonā izceļas lidmašīnai līdzīgā stūre bez augšējās malas, kas vairs netraucēs skatu uz jauno 12,5 collu mērinstrumentu paneli.  Šis risinājums (stūre) gan pēc dažu mediju ziņām var kļūt par klupšanas akmeni modernizētā Model S ienākšanai tirgū, jo pēc dažu mediju ziņām, tik inovatīvu risinājumu NHTSA (ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde) varētu arī nepieļaut. Modernizētajam Model S iebūvēts jauns 17 collu informācijas ekrāns un vēl viens 8 collu displejs centrālajā konsolē paredzēts aizmugures pasažieriem.

Ražotājs norādījis, ka Model S bāzes versija 100 km/h sasniegs 3,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 250 km/h. 1020 Zs jaudīgajam trīsmotoru Plaid pietiks ar 2,1 sekundi un 322 km/h, bet visjaudīgākais būs modelis Plaid+, kas būs apveltīts ar 1100 Zs un 100 km/h sasniegs 2,1 sekundē. Visu trīs modeļu gaitas rezerve ir attiecīgi 663, 628 un 837 km.

Krosoveram Model X nāksies iztikt bez Plaid+ versijas, savukārt versijā Plaid tas varēs sasniegt „tikai” 262 km/h.  Pārējās izmaiņas salonā identiskas tām, ko piedzīvoja Model S.

Model S bāzes versija maksās 86 990 eiro, 119 990 eiro prasīs par Plaid un 139 990 eiro par Plaid +. Ja pircējs vēlēties „pilnu servisu” cena var izaugt līdz 158 700 eiro.

Model X cena sākas no 95 990 eiro.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDi 30.janvāris 2021 17:26
10 3 Atbildēt

Tesla protams ir malači, jo visi autoražotāji grib līdzināties viņiem. Bet kādu laiku jāpagaida līdz tirgū parādīsies jaunie elektroauto no Audi, BMW, kā arī Mercedes, kas noteikti būs labāka izvēle.

To jau mēs redzam pēc Porsche Taycan.

D 30.janvāris 2021 18:30
7 4 Atbildēt

Tesla ir malači, jo apšauba desmitgadēm veidotās autobūves formulas un izaicina vecos dinozaurus, kuri sākotnēji smīnēja par jaunpienācēju, bet nu jau ir skaidrs, ka ar lecīgo Teslu ir jārēķinās. Tai pat laikā Tesla pieļauj kļūdas, kas izriet no pieredzes trūkuma - visi vecie no šī pamperu posma sen jau izauguši. Jāgaida, kamēr tirgus sajauks visu kopā un nāks auto, kas apkopos abus nometņu labākās īpašības.

WALA 30.janvāris 2021 19:34
7 1 Atbildēt

Jep kaut kā tā, kad pārtrauks darīt kaut ko lai tikai.atšķirtos, tad varbūt arī sāks taisīt labākus auto ... tik cena absolūti bezjēdzigi augsta, kas lueina tikai par vienu lietu - nekādas revolūcijas bateriju attīstībā nav, ir tikai tupa vairāk materiāla un visdrīzāk vairāk aiznemtas vietas un tilpuma ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti