Bijušais Top Gear vadītājs pārdos savu ūdeņraža auto (+ VIDEO) 30

 
iAuto | 11.marts 2021 5:16

Džeimss Mejs izliks pārdošanā savu Toyota Mirai.

Viens no populārā raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā) bijušajiem vadītājiem, Džeimss Mejs, atklājis, kādēļ pārdos savu Toyota Mirai sedanu. Neraugoties uz to, ka automobilis izmanto ūdeņraža degvielu, ir videi draudzīgs un „iet pie sirds” žurnālistam, Mejs ir spiests to pārdot, jo izmantot ikdienā Toyota ražojumu ir apgrūtinoši.

Varētu domāt, ka daudz automobiļu savā dzīvē izbaudījušajam Mejam ne pārāk jaudīgais Mirai (152 Zs) nesniedz gaidītās izjūtas (žurnālistam piederējuši vairāki Ferrari), taču nē – izrādās, ka iemesls ir gauži prozaisks – atšķirībā no Japānas, kur ir plaši izvērts ūdeņraža degvielas uzpildes staciju tīkls, Lielbritānijā šādu punktu ir tikai 11.

Youtube video brits uzslavē savu Toyota, salīdzina braukšanas izjūtas ar Bentley Continental GT un apgalvo, ka tas ir skaistākais automobilis, kas viņam piederējis.

Toyota Mirai jaunā paaudze debitēja 2020.gadā. 153 Zs motors tai ļauj ieskrieties līdz simtam deviņās sekundēs, bet ūdeņraža degvielas krājumi, kuru uzpildīšanai nepieciešamas piecas minūtes, nodrošina gaitas rezervi 480 km.

Japānā jaunā Mirai cena sākas no atzīmes 7,1 miljoni jēnu (aptuveni 55 000 eiro).

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.marts 2021 8:03
9 6 Atbildēt

Latvijā vēl tagad daudzi domā, ka ūdeņraža auto uzpilda ar ūdeni...

TOP Gear 11.marts 2021 9:43
8 3 Atbildēt

Priekš tiem, kas atpalikuši! Klārksons nu jau kā vairākus gadus ir atlaists no BBC. Un Top Gear reitingi ar citiem vadītājiem nav tik augsti kā iepriekš!

Zaprafka 11.marts 2021 10:04
7 4 Atbildēt

Tas gag tā pati Neste te lej muļķības par savu biodegvielu, bet aizmirst pastāstīt, ka vienalga tā degviela rada izmešus, gan dīzeļa mikrodaļiņas, gan NOx, gan co2. Un ja man dzīvojot Rīgas centrā tas ir jāelpo, tad man ir pie kajas tie ir atjaunojamie izmeši vai neatjaunojamie.

Labāk viņi būtu būvējuši elektro un ūdeņražu uzpildes stacijas, tad Mejam būtu kur braukt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti