Latvijas un Lietuvas uzņēmēji piedāvās 10 000 eiro vērtu elektromobili Eiropas tirgum (+ VIDEO) 25

 
iAuto | 18.marts 2021 11:09

Latvijas uzņēmums Dartz Motorz, kas pazīstams kā sevišķi dārgu un ekskluzīvu apvidus auto ražotājs, sadarbībā ar Lietuvas Nikrob UAB ir pabeiguši jauna budžeta elektriskā transportlīdzekļa sertifikācijas procesu Eiropas tirgum.

Tas ir Ķīnā populārākais elektromobilis Wuling Hongguang MINI EV, kas mazliet pārveidots, Eiropas tirgū tiks laists ar nosaukumu FreZe Nikrob EV, vēsta Krievijas auto jaunumiem veltītais izdevums Autonews.ru, kas informāciju ieguvis no Dartz Motorz pārstāvjiem, kā arī publicējis ar Lietuvas numurzīmēm aprīkotā mazauto attēlus.

FreZe Nikrob EV tiks montēts Lietuvā, izmantojot komponentus, kas atvesti no Ķīnas. Uzņēmums ziņo, ka saņemti vairāk nekā 1000 pasūtījumu no dažādām Eiropas valstīm, turklāt vairāki Eiropas automašīnu koplietošanas operatori plānojot savu autoparku papildināšanu ar FreZe automašīnām. Tajā pašā laikā arī Dartz un Nikrob strādā pie sava uzņēmuma izveidošanas, kas sniegs pakalpojumus īstermiņa FreZe automašīnu nomai.

Pilna informācija par FreZe Nikrob EV tehniskajiem datiem vēl nav zināma – atklāts vien tas, ka elektromobiļa maksimālais ātrums ir 105 km/h, un tā jaudas rezerve bez papildu akumulatora uzlādēšanas pārsniedz 200 kilometrus.

Ķīnas tirgū 2,91 m garais Wuling Hongguang MINI EV pieejams ar 20 Zs elektromotoru. Automašīna ir ļoti pieprasīta un janvāra statistika liecina, ka to iegādājušies gandrīz 26 000 pircēju. Ķīnā mazauto cena ir 29 000 juaņu (aptuveni 3800 eiro), taču Eiropas FreZe Nikrob EV maksās, sākot no 9999 eiro.

Nosaukums FreZe Nikrob EV ir atsauce uz 1896.gadā Krievijā izgatavotajiem Jakovļeva-Frezes pašgājēja motorratiņiem.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 18.marts 2021 12:21
9 0 Atbildēt

par 3,8 naudiņām gan būtu interesanti

viencexperc 18.marts 2021 16:06
9 2 Atbildēt

Loģiski, ka būvēs Lietuvā. Nodokļus arī maksas Lietuvas budžetā.

Neko citu no Latvijas- Lietuvas kopuzņēmuma gaidīt nevarēja

anoagask 18.marts 2021 11:59
6 0 Atbildēt

neko vairāk no tā ķīniešu mopēdauto nevar izspiest - tur 100% nevar dabūt ES sertifikāciju kā automašīnai - ABS, ESP, Ecall, avārijas bremzēšanas palīgsistēmas utt, kas ir obligātas jaunam auto

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti