Dacia/Renault Logan un Sandero Stepway saņem 2 balles EuroNCAP testos (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 15.aprīlis 2021 10:00

Dacia/Renault Logan un Sandero Stepway ir izdevīgi cenu ziņā, taču drošības jomā šie modeļi apstiprina savu „lētā gala” izcelsmi.

Jaunākajos EuroNCAP drošības testos abi modeļi saņēma tikai divas balles no piecām iespējamām. Pieaugušo pasažieru drošību eksperti novērtēja ar 70 procentiem un bērnu drošību ar 72 procentiem, kas vēl ir pietiekami, taču elektroniskās palīgsistēmas un gājēju drošības aizsardzība tika novērtēta ar tikai attiecīgi 42 un 41 procentu.

Krietni labāk testos veicās diviem uz vienas platformas tapušajiem elektroautomobiļiem: Volkswagen ID.4 un Škoda Enyaq iV. Abi saņēma piecu zvaigžņu novērtējumu, turklāt arī rūpīgāks salīdzinājums norāda uz to, ka abu elektrisko krosoveru kvalitātes ir līdzīgas.

Par pieaugušo pasažieru aizsardzību Volkswagen krosovers ieguva 93%, bet Škoda modelis – par vienu punktu vairāk, vācu elektromobilis izrādījās nedaudz pārāks gājēju aizsardzības pasākumos (76 pret 71%), par bērnu aizsardzību abi saņēma vienādu novērtējumu – 86%, bet elektronisko palīgsistēmu jomā Volkswagen pārspēj Škoda par 3 punktiem (85 pret 82%).

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 15.aprīlis 2021 13:23
6 4 Atbildēt

Kas pa lamatām!

WALA 15.aprīlis 2021 10:17
5 1 Atbildēt

Vienvārdsakot ļoti neslikts un drošs auto, ja vien vadītājs neguļ un nebaksta telefonus vai planšetes, bet tie elektroniskie štrunti, stabili ir tikai štrunti, kas traucē dzīvot, man pat Cr-V izdomāja pats nobremzēt pie puspaceltām garažas durvīm, kaut auto mierīgi zem tām iebrauktu ...

650 15.aprīlis 2021 18:53
4 2 Atbildēt

Brīnumaini, ka neko nekomentē tie xperti, kuri te tik dikti siekalojās gar un par šo te 2zvaigžņu suudu.Tāpat kā ķiniešu riepu ieteicēji klusēja nesenajā suudiem bagātajā ziemā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti