Dacia/Renault Logan un Sandero Stepway saņem 2 balles EuroNCAP testos (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 15.aprīlis 2021 10:00

Dacia/Renault Logan un Sandero Stepway ir izdevīgi cenu ziņā, taču drošības jomā šie modeļi apstiprina savu „lētā gala” izcelsmi.

Jaunākajos EuroNCAP drošības testos abi modeļi saņēma tikai divas balles no piecām iespējamām. Pieaugušo pasažieru drošību eksperti novērtēja ar 70 procentiem un bērnu drošību ar 72 procentiem, kas vēl ir pietiekami, taču elektroniskās palīgsistēmas un gājēju drošības aizsardzība tika novērtēta ar tikai attiecīgi 42 un 41 procentu.

Krietni labāk testos veicās diviem uz vienas platformas tapušajiem elektroautomobiļiem: Volkswagen ID.4 un Škoda Enyaq iV. Abi saņēma piecu zvaigžņu novērtējumu, turklāt arī rūpīgāks salīdzinājums norāda uz to, ka abu elektrisko krosoveru kvalitātes ir līdzīgas.

Par pieaugušo pasažieru aizsardzību Volkswagen krosovers ieguva 93%, bet Škoda modelis – par vienu punktu vairāk, vācu elektromobilis izrādījās nedaudz pārāks gājēju aizsardzības pasākumos (76 pret 71%), par bērnu aizsardzību abi saņēma vienādu novērtējumu – 86%, bet elektronisko palīgsistēmu jomā Volkswagen pārspēj Škoda par 3 punktiem (85 pret 82%).

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 15.aprīlis 2021 13:23
6 4 Atbildēt

Kas pa lamatām!

WALA 15.aprīlis 2021 10:17
5 1 Atbildēt

Vienvārdsakot ļoti neslikts un drošs auto, ja vien vadītājs neguļ un nebaksta telefonus vai planšetes, bet tie elektroniskie štrunti, stabili ir tikai štrunti, kas traucē dzīvot, man pat Cr-V izdomāja pats nobremzēt pie puspaceltām garažas durvīm, kaut auto mierīgi zem tām iebrauktu ...

650 15.aprīlis 2021 18:53
4 2 Atbildēt

Brīnumaini, ka neko nekomentē tie xperti, kuri te tik dikti siekalojās gar un par šo te 2zvaigžņu suudu.Tāpat kā ķiniešu riepu ieteicēji klusēja nesenajā suudiem bagātajā ziemā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti