Chevrolet Bolt elektromobilim jāparkojas 15 metrus no citiem 11

 

Chevrolet Bolt elektromobiļiem jāturas maliņā Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 20.septembris 2021 5:13

Sakarā ar to, ka šo elektromobiļu aizdegšanās pēdējā laikā notiek īpaši bieži, ražotājs (General Motors) noteicis, ka Chevrolet Bolt īpašniekiem savi automobiļi jānovieto vismaz 15 metrus attālumā no citiem.

Izsludinātais atsaukums problēmu nav atrisinājis – ziņas par Chevrolet Bolt aizdegšanos turpina pienākt un pēc pēdējiem trim šādiem gadījumiem General Motors izziņojis visstingrāko brīdinājumu – īpašniekiem jāaizmirst par garāžām, parkojoties brīvā dabā jāraugās, lai 15 metru atstatumā nebūtu citu automobiļu, akumulatoru nedrīkst uzlādēt pilnībā un arī iztukšot zem 100 km atlikušā attāluma, jo atkāpšanās no šiem ieteikumiem var vairot aizdegšanās risku.

GM grupas vērienīgajiem elektriskajiem plāniem šī ir īsta tēla katastrofa, turklāt tiek lēsts, ka materiālie zaudējumi pārsniegs 1 miljardu dolāru. Tiesa, General Motors šo summu cer piedzīt no bateriju ražotāja – korejiešu uzņēmuma LG Chem.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
s 20.septembris 2021 9:12
20 9 Atbildēt

Zaudējumus vajag piedzīt personīgi no tiem politiķiem, kuri uzstāj uz "Zaļā kursa" obligātu ieviešanu un auto ar iekšdedzes dzinēju aizliegšanu.

iciks 20.septembris 2021 8:52
9 2 Atbildēt

Varēja vēl pieteikt, ka nedrīkst braukt, ka tik kas negadās.

Zaļais kurss 20.septembris 2021 10:01
7 1 Atbildēt

Jau nav nekas slikts, tikai nevajag caur dirsu skriet un lēkt, lai zibenīgi nomainītu autoparku. Nekur nav manītas ekspertu diskusijas par to, kas ir jēdzīgāk - tīri elektriskie vai hibrīdi, vai varbūt izmantot jebkurus auto, kas mazina piesārņojumu (LPG ieskaitot). "Šobrīd autoražotāji skrien ar kājām maisā un cenšās nepazaudēt tirgus daļu, tāpēc met tirgū problemātiskus modeļus, bet politiķi šo cirku atbalsta un neregulē. Beigās mums būs sliktākais no abu veidu auto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti