Pininfarina Battista ir ātrākais pasaulē (+ VIDEO) 2

 

Foto: Pininfarina

iAuto | 22.novembris 2022 10:34

Itālijā ražotais elektriskais varenauto uzstādījis četrus pasaules ātruma rekordus sērijveida automobiļiem.

Automobili Pininfarina atklājis kupejas Battista veiktspējas datus. Kambiano (Itālija ražotā automašīna var lepoties ar četriem ātruma rekordiem, kas tika uzstādīti Nardo trasē un piefiksēti, piedaloties rekordu grāmatas pārstāvjiem.

Saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju līdz 100 km/h Battista ieskrienas 1,86 sekundēs, bet 200 km/h sasniedz 4,76 sekundēs. Vēl divi rekordi fiksēti paātrinājumā līdz 60 un 120 jūdzēm, bet viens saistīs ar bremžu darbību, proti, lai nobremzētu no 100 km/h līdz 0 km/h, itāļu kupejai pietiek ar 31 metru.  

Pininfarina Battista ir aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas attīsta 1927 Zs, bet enerģijas krājumi tiek uzglabāti Rimac 120 kilovatstundu akumulatorā, kas var nodrošināt gaitas rezervi līdz 476 km. Kupejas maksimālais ātrums ir 350 km/h, cena – vismaz 2,2 miljoni eiro, bet tirāža – 150 vienības. Battista tiek ražots ar rokām viena eksemplāram veltot 1250 stundas. Pircēji var izvēlēties no 128 miljoniem interjera krāsu un dekoru kombināciju, ieskaitot Exterior Jewellery „alumīnija” stilu un vieglmetāla diskus vairākos dizainos. Automašīnai ir arī savs Suono Puro skaņu celiņš (itāļu valodā “skaidra skaņa”), kas ir unikāls katram no pieciem ražotāja izveidotiem braukšanas profiliem.

Piebildīsim, ka ļoti līdzīga cena un veiktspēja ir arī horvātu elektriskajam varenauto Rimac Nevera. Tiesa, izmantojot speciālu programmu Nevera spēj paātrināties līdz rekordlielajiem 412 km/h.

 
Visi komentāri
 
Antons 23.novembris 2022 11:14
0 1 Atbildēt

Tas jau ir Rimac citā tērpā.

Snotna 23.novembris 2022 12:10
0 1 Atbildēt

Tā ir, bet Battistuta kādreiz bija labs argentīniešu futbolists

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti