Gaidīja trīs gadus, brauca divas dienas – Rivian elektropikapa īpašnieka rūgtā pieredze 33

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/insider/

iAuto | 28.marts 2023 5:13

Kāds amerikānis, kas nesen kļuva par elektriskā pikapa Rivian R1S īpašnieku pēc trīs gadu ilgas gaidīšanas, piedzīvoja rūgtu vilšanos jau vienā no pirmajiem braucieniem.

Mediji vēsta, ka Ņujorkas štata iedzīvotājs Čeiss Merils savu Rivian R1S bija pasūtījis jau pirms trim gadiem, iemaksājot prasīto depozītu. Šogad viņš beidzot kļuva par elektriskā pikapa īpašnieku, taču „medusmēnesis”, kā viņš pats to nosauca, neturpinājās ilgi – jau pēc dažām dienām 85 626 dolāru vērtais automobilis salūza un to nācās nogādāt servisā ar auto evakuatora palīdzību.

Čeiss Merils dzīvo nomaļā vietā Adirondakas kalnu grēdas pakājē. Sākumā viņš šaubījās par sava 2015. gada Ford Edge nomaiņu pret pilnībā elektrisko Rivian, taču amerikāni pārliecināja ģimenes locekļi, kuri jau brauc ar šī zīmola mašīnām.

2023. gada 10. martā pēc trīs gadu gaidīšanas arī Čeiss beidzot sēdās pie R1S stūres. 24 gadus vecais vīrietis bija sajūsmā par elektriskā pikapa veiktspēju, taču tad sekoja nepatīkams starpgadījums. Divas dienas vēlāk viņš devās uz kalniem, kur atrodas Merilu ģimenes māja. Apvidus auto labi uzvedās sniegotajos apstākļos, līdz sastapās ar lielu sniega kupenu. Merils mēģināja to pārvarēt ar izšūpošanas paņēmienu, bet pēc tam nejauši ieslēdza drošības funkciju, kā rezultātā Rivian iestrēga starp parking un drive režīmiem.

Īpašnieks izsauca evakuatoru, kurš aizveda automašīnu uz servisa centru Čelsijā, Masačūsetsā, simtiem jūdžu attālumā, samaksājot par pakalpojumu 2100 dolāru.

Servisā apvidus auto īpašnieks uzzināja, ka problēmu varēja atrisināt uz vietas, pārstartējot sistēmu.  Diemžēl sarunā ar Rivian atbalsta dienestu, tas viņam netika izstāstīts – ražotāja pārstāvji vien atvainojās un piedāvāja kompensēt izmaksas, bet ne evakuatora izmaksas, atgriežot 2100 dolāru vien pēc tam, kad par šo notikumu uzzināja Business Insider žurnālisti.

Pēc R1S īpašnieka teiktā, viņu satraukusi ne tik daudz pati automašīna, kā uzņēmuma pieeja viņa problēmas risināšanai. Rivian incidentu ar Merilu dēvē par svarīgu mācību un iemeslu pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai, tomēr pats Merils vairs nav pārliecināts, ka viņam ir pietiekoši daudz naudas vai pacietības, lai brauktu ar Rivian, un apsver iespēju to iemainīt pret Toyota Tacoma vai kādu citu ar degvielu darbināmu pikapu.

 
33 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Po 28.marts 2023 7:30
31 5 Atbildēt

Nu līdz kādam līmenim Apple ir izlutinājis amerikāņus!

Jebkurš eiropas android lietotājs, 24-gadnieks problēmu būtu atrisinājis pat acis nesamirkšķinājis.

Tikai mēs, android lietotāji, pat 48 gados nevaram sev atļauties pat saplīsušu Rivian, hi, ha...

Mehs 28.marts 2023 8:52
22 2 Atbildēt

Redaktora kungs. Kādu drošības funkciju ieslēdza? Summas, personu vārdi, kanu grēdas nosaukums u.tt, kas man pilnīgi pie..., bet ko viņš aktivizēja ( raksta sakne) nav zināms.

Opis 28.marts 2023 8:41
18 9 Atbildēt

Pats salauza, pats apvainojās! Gan jau lietotāja rokasgrāmatu nemaz nav lasījis!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti