Toyota piedāvā pikapu par 12 000 eiro, taču – tas jāpabeidz pašiem 16

 

Foto: Toyota

iAuto | 27.decembris 2023 4:39

Japānas autobūves uzņēmums Toyota nācis klajā ar neparastu ideju uz jaunā Taizemes tirgum paredzētā pikapa Hilux Champ bāzes – automašīnu pārdod par pievilcīgu cenu, taču tā jāpabeidz pašam.

Kā uzsvēris Toyota IMV platformas galvenais inženieris Juračars Jongusuka, tik zemu cenu ražotājs var piedāvāt pateicoties tam, ka automašīna ir gatava par aptuveni 70 procentiem. Pārējie 30 procenti jeb automašīnas aprīkošana ar nepieciešamo virsbūvi, paliek tā ziņā.

Hilux Champ kabīne ir pilnībā pabeigta, bet tās aizmugurē ir tukša šasija ar sagatavotiem skrūvju caurumiem dažādu moduļu piestiprināšanai. Toyota Motor Thailand ir vienojies ar vairāk nekā simts vietējiem piederumu ražotājiem, kas var palīdzēt pircējam izveidot viņam nepieciešamo transportlīdzekli, uzstādot kravas kasti, izveidojot no tā furgonu, kemperi vai mobilo preču tirgotavu.

Hilux Champ kravnesība ir aptuveni tonna un ražotājs to piedāvā ar standarta un pagarināto riteņu bāzi. Dzinēju klāstā ir trīs agregāti: divu un 2,7 litru benzīna, kā arī 2,4 litru dīzeļa dzinēji, kas savienoti pārī ar piecu pakāpju manuālo vai sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Automašīnas cena sākas no atzīmes 459 tūkstoši batu, kas ir aptuveni 12 000 eiro.

Par šī projekta iespējām Eiropas tirgū netiek runāts.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Astro 27.decembris 2023 8:17
23 2 Atbildēt

Super ideja šādam tirgum. Ar ES regulācijām, diemžēl, šeit tas nav iespējams. Žēl, jo tik daudz radošumam būtu vieta, gan kemperiem, gan kravas kastēm, speciālu kravu pārvietošana pmatformām utt.

Viencexpercs 27.decembris 2023 9:09
17 4 Atbildēt

eiropas komunistiem tādu pat nepiedāvā. Kā tas var būt, ka katram auto būs savādāks? Tas jums ne tas vegānu krosovers ar copy/paste virsbūvi.

Opis 27.decembris 2023 9:19
15 0 Atbildēt

Ideāls variants,-domāju būtu labs darba-lauku autiņš

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Renault piesaka 300 Zs jaudīgo Rafale PHEV versiju (+ FOTO) 1

Uzlādējamais hibrīds ar 300 Zs jaudu kļūs par vienu no šī gada rudens jaunumiem un būs pieejams divās jaudas versijās. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 18

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti