BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO)

 
iAuto | 27.septembris 2024 11:57

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī.

Parīzei autoizstādei veiksmīgi strādājošais Ķīnas zīmols sagatavojis vismaz divus jaunumus. Viens no tiem ir pilnīgi jauns modelis, ko Eiropā parādīs pirmoreiz, bet otrs ir super krosovers Yangwang U8, kas piedzīvos Francijas debiju.

BYD neslēpj savu interesi par Eiropas tirgu, Franciju uzskatot par potenciāli perspektīvāko tirgu tieši U8.

Turīgākam pircēju lokam paredzētais U8 ir 5,32 m garš un apveltīts ar 3,05 m riteņu garenbāzi. Apvidus auto apgādāts ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 1200 Zs (1280 Nm), tādēļ ražotāja uzrādītās 3,6 sekundes līdz 100 km/h nešķiet nekas pārspīlēts. Veicamais attālums ar vienu uzlādi ir 1000 km, ko U8 palīdz sasniegt konstrukcijā iekļautais divlitru Range Extender iekšdedzes dzinējs, kas tiek izmantots kā ģenerators akumulatora uzlādei.

Pateicoties piedziņas tehnoloģijai, kas katru riteni var darbināt atsevišķi, U8 spēj apgriezties uz vietas, taču tas vēl nav viss – specifiskā konstrukcija, kas atbilst IP68 sertifikātam aizsardzībai no putekļiem un ūdens, ļauj tam pārvarēt arī visnotaļ nopietnus ūdens šķēršļus līdz 1,40 m dziļumam. Pārsniedzot šo rādītāju, U8 var „mesties peldus”, tas ir turpināt kustību ar ātrumu 3 km/h stundā un darīt to aptuveni pusstundas garumā. Tā saucamais Watmodus šajā laikā aizver logus, pasargā no ūdens ieplūšanas salonā un pārslēdz ventilācijas sistēmu uz iekšējo cirkulāciju.

U8 salons iekārtots izmantojot ādu, alkantaru un retas koku šķirnes dekorus, komplektā audio sistēma ar 22 skaļruņiem, divi 23,5 collu ekrāni instrumentiem un multividei, bet Vehicle-to-load funkcija ļauj ar enerģiju nodrošināt arī ārējos patērētājus.  

Ķīnas tirgū U8 startēja ar īpašo Premium Edition par 1,1 miljonu juaņu, kas ir aptuveni 140 000 eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad zīmes neredzam (+ FOTO)

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

No nākamā gada CSDD pārbaudīs “kvēpu filtru”; ieteikumi, kā uzturēt to kārtībā 31

Nereti daudziem autovadītājiem tieši partikulāro jeb cieto daļiņu filtrs, tautā dēvēts arī par “kvēpu filtru” sagādā lielākās raizes, izejot tehnisko apskati. Eksperts Ints Purmalis, Inter Cars Latvija Servisa iekārtu segmenta vadītājs skaidro – ko darīt, lai “kvēpu filtrs” nesagādātu raizes, kā to uzturēt vislabākajā kārtībā un ko darīt, ja reiz gadījies tā, ka tas ir izgriezts. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 5

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti