Cybercab – autonomi braucošs jaunums no Tesla (+ VIDEO) 4

 

Foto: Tesla

iAuto | 11.oktobris 2024 15:01

ASV elektrisko transporlīdzekļu ražotājs Tesla Losandželosā nodemonstrējis autonomi braucošo robotaksi.

Speciāli sarīkotajā pasākumā Tesla Motor vadītājs Īlons Masks atklājis, ka uz konveijera Cybercab vajadzētu nonākt līdz 2027. gadam, piebilstot, ka tā esot optimistiska prognoze. Viņš arī solīja, ka Cybercab cenu būs visnotaļ “paceļama” – mazāka par 30 000 dolāru.

Vizuāli Cybercab ir kaut kas līdzīgs Model Y, tikai vēl vairāk izlocītu motora pārsegu un jumta līniju, kas jau no virsbūves priekšējiem statņiem strauji krīt uz leju un pāriet Cybertruck līdzīgā aizmugurē, zem lielizmēra hečbekiem raksturīga vāka paslēpjot apjomīgu bagāžas telpu.

Divvietīgajā salonā velti meklēt stūri un pedāļus – to nav, jo Cybercab ir pašbraucošs, tādēļ arī spoguļu vietā vien pavisam nelielas video kameras uz spārniem, bet priekšējā paneļa centrā – viens vienīgs, toties paliela izmēra skārienekrāns. Vēl tikai divi sēdekļi un viduskonsole ar nelielu roku balstu un glāžu turētājiem – tas arī viss salona iekārtojums. Jāatzīmē arī uz augšu veramās durvis un tas, ka transportlīdzeklim nav uzlādes porta, jo bateriju uzlāde notikšot ar bezvadu tehnoloģijas palīdzību. Tehniskos datus par darbības rādiusu, akumulatora izmēru un uzlādes ātrumu, Masks neatklāj.

Saskaņā ar nākotnes vīziju, autoparku operatoriem būtu jāiegādājas Cybercab un jāizmanto pasažieru pārvadājumiem, kā tas pašlaik notiek tādās platformās kā Uber vai Lyft. Līdz tam gan vēl daudz kas jānokārto, jo transportlīdzekli bez ārējiem spoguļiem vai atbilstošām kamerām, bez stūres un pedāļiem šobrīd nav atļauts reģistrēt uz koplietošanas ceļiem ASV un Eiropā.

Uz pasākumu tika atvesti 20 Cybercab transportlīdzekļi, kas bija apskatāmi vietā, kur notika prezentācija.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
?? 12.oktobris 2024 9:38
1 0 Atbildēt

Vai šis mainīs pasauli?

ZZZZ 13.oktobris 2024 11:21
1 0 Atbildēt

Tesla nāk. Jau arī jauna Tesla Y ir pieejama 38 780 eur un 0% kredītā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ietriecoties auto durvīs, motociklists uzmet salto (+ VIDEO) 15

Motociklists uzmet salto, jo izgriežoties uz galvenā ceļa, vieglā auto vadītājs izgriež tam priekšā. Lasīt vairāk

 

No Nissan galvenās mītnes Austrālijā nozagts rets R32 Skyline GT-R eksemplārs

1991. gadā izlaistās kupejas vērtība ir aptuveni 150 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Daugavpilī pret motocikla vadītāju uzsāk 20 administratīvo pārkāpumu procesus 7

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka Daugavpilī kāds vīrietis brauc ar motociklu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Lasīt vairāk

 

Kas būtu jāzina, ja tagad plāno iet tehnisko apskati savam auto? (+ VIDEO) 22

iAutolv informē, ka pie tehniskās apskates punktiem veidojas rindas, jo autoīpašnieki cenšas iziet skati vēl šogad - pirms jauno nosacījumu stāšanās spēkā. Kā ir jūsu pusē? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti