Itālieši Latvijā labo krusas sabojātās automašīnas 2

 
Nippon Auto | 5.jūnijs 2013 9:15

Stiprā krusa maija nogalē daudziem automašīnu īpašniekiem sagādāja problēmu, ar kādu iepriekš nebija nācies saskarties - jumtu, dzinēja un bagāžas nodalījuma pārsegu "izrotāja" desmitiem sīku bedrīšu.

 

Palīgā nākuši ārzemnieki - Latvijā ieradusies un Nippon Auto servisa telpās strādā komanda no Itālijas, kas specializējusies šādu dabas radītu postījumu novēršanā.

Postoša krusa Latvijā ir neierasta parādība, tādēļ autoservisi nav specializējušies šādu bojājumu novēršanā. Parasti šādos gadījumos bedrītes tiek aizpildītas ar špakteles masu un virsmas pārkrāsotas, vai arī kritiskākos gadījumos tiek mainīts viss jumts. Eiropas dienvidos, kur lietavas mēdz būt spēcīgākas, attīstīta īpaša bedrīšu taisnošanas tehnika, kas izlīdzina virsmu, nesabojājot oriģinālo krāsu. Padzirdējuši par krusu, uz Latviju steidzās International Hail Group (IHG) speciālisti, lai piedāvātu palīdzību. Atsaucīgus cilvēkus itālieši atrada Honda oficiālā dīlera Nippon Auto salonā.

"Krusā bija cietušas dažas mūsu servisa mašīnas, tādēļ nolēmām dot IHG iespēju. Pie viena paaicinājām pavērot procesu apdrošinātāju pārstāvjus, kuri sākumā uz šo piedāvājumu skatījās skeptiski. Taču rezultāts izrādījās vairāk nekā labs - automašīnas tiek salabotas aptuveni sešreiz ātrāk nekā ar pie mums pieņemtajām metodēm, turklāt remonts izmaksā trīsreiz lētāk. Apdrošinātāji to novērtēja, un tagad mūsu servisā tiek labotas arī Mercedes un Lexus automašīnas," par sadarbības sākumu stāsta Nippon Auto Pēcpārdošanas servisa vadītājs Māris Liepaskalns.

IHG strādā pēc diezgan savdabīga biznesa modeļa. Viņi abonē specifiskas ziņas no meteoroloģijas dienesta, lai uzzinātu, kurā pasaules nostūrī bijusi spēcīga krusa. Tad uzņēmuma darbinieki dodas uz attiecīgo valsti un piedāvā savus pakalpojumus. Viņi ceļo ar dažiem lieliem koferiem, kuros ir tā dēvētie PDR jeb Paintless Dent Repair darbarīki - golfa nūjām līdzīgi instrumenti, ar kuru palīdzību bedrītes tiek izspiestas uz āru, kā arī speciālas lampas bojājuma vietu izgaismošanai. Darbs prasa ārkārtīgu precizitāti, jo bieži vien ielocītā vieta no otras puses nav saskatāmā. To jāsatausta ar darbarīkiem un precīzi jāuzspiež. Ja kādai vietai nav iespējams piekļūt no iekšpuses, tad bedrīte ar īpašas līmes un darbarīku palīdzību tiek "izsūkta" uz āru.

"Šajā darbā liela nozīme ir iemaņām, neuzmanība vai nolaidība noved pie tā, ka tiek sabojāta krāsa un virsmu nākas pārkrāsot. Tādēļ pie mums strādā speciālisti ar vairāk nekā desmit gadu stāžu, kas savas prasmes apliecinājuši sarežģītās situācijās.

Esam strādājuši dažādās Eiropas valstīs, Amerikā, Austrālijā un Apvienotajos Arābu Emirātos," IHG vadītājs Frančesko Letjero uzsver, ka viņa uzņēmums ir izteikti globāla kompānija. Itālieši plāno Latvijā uzkavēties vēl aptuveni mēnesi. Tad krusas apskādētās automašīnas būšot savestas kārtībā, un itāliešu speciālisti dosies jaunu postījumu meklējumos.

 
Visi komentāri
 
Janks 6.jūnijs 2013 1:51
0 0 Atbildēt

AAE krusa?

IkdienasViesis 6.jūnijs 2013 12:59
2 0 Atbildēt

nu gan bleķi, tiem mūsdienu auto....gatavais "kartons". Dzirdēts no apdrošinātājiem, ka daudziem tā bedrīšu radusies pat no krītošiem kastaņiem un ozolzīlēm. Ir manīti auto, pret kuriem vienkārši atspiežoties, notiek metāla ieliekšanās. Protams, ražotāji var ekonomēt uz metālu, svaru - bet, tas viss atstāj iespaidu arī uz auto drošibu. Vēl šodien atceros, kā bērnībā bērnu bariņš spēlējāmies uz mana krusttēva Moskviča-407 jumta - pēc mūsu blēņošanās krāsai un metālam pat skrambiņa neradās. Šodien, jaunajiem auto, krāsotajiem ar modernajām metaliskajām ūdenskrāsām , pat ar "līmēto" dāmu nagu pieskarties bīstami - uzreiz paliek švīkas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti