Baltijas mēroga pirmizrādes izstādē „Auto 2016” (+ foto) 1

 

Opel Astra Foto: Publicitātes foto

BT-1 | 5.aprīlis 2016 6:36

Jau pēc divām nedēļām, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā notiks lielākā autoindustrijas izstāde Baltijā „Auto 2016”, kur jauno vieglo un apvidus automobiļu ekspozīcijā būs pārstāvēts plašs spēkratu klāsts, sākot ar kompaktiem ģimenes automobiļiem un beidzot ar jaudīgiem amerikāņu muskuļauto.

Izstādes organizatori jau informēja par šajā ekspozīcijā gaidāmajiem sportiskajiem automobiļiem, kā, piemēram, „Ford Mustang”, „SEAT Leon Cupra”, „Alfa Romeo 4C”, „Ford Focus RS” u. c. Šoreiz izstādes dalībnieki atklāj savas kārtis praktisko un ģimenisko automobiļu gaidāmajā klāstā.

Latvijas jauno automobiļu tirgū jau gadiem populārākais segments ir apvidus automobiļi un tā sauktie krosoveri. No „Auto 2016” pirmizrādēm šajā kategorijā viens no ievērojamākajiem modeļiem būs jaunais „Hyundai Tucson”. Šis kompaktais apvidus automobilis tirgū konkurēs ar „Volkswagen Tiguan”, un autožurnālistu atsauksmēs tas jau ir uzslavēts ne tikai par veiksmīgo dizainu, bet arī izteiktu vāciska auto braukšanas gaitu.

Vēl viens interesants apvidus automobiļu segmenta jaunais pārstāvis izstādē būs „Ford Edge”. Šis apvidnieks ir izgatavots uz platformas, kas jau tiek izmantota jaunās „Mondeo” modeļu saimes pamatā. Automobilim ir samērā plašs interjers un bagātīgas papildu aprīkojuma iespējas, tostarp šajā klasē arī vislielākais stikla jumts – 1,2 metrus garš.

„Pilsētas apvidnieku” džungļos ir arī kāds jauns modelis, kas spēs pārvarēt sarežģītākus bezceļus. Tas ir jaunās paaudzes „Nissan Navara” pikaps, kas nu lepojas ar jaunu komfortablu atsperu un amortizatoru balstiekārtu, tam vairs nav šī tipa automobiļiem raksturīgā lokšņu atsperu piekare. Tāpat šim jaunajam pikapam interjers ir ieturēts jau „Nissan” pazīstamo apvidus automobiļu „Qashqai” un „X-Trail” stilā.

Ja apvidus automobilis nav gluži tas, ko tīkojat, bet tik un tā vēlaties praktisku pilnpiedziņas automobili, tad šajā ziņā labs piedāvājums ir „Subaru Levorg” universālis. Tas ir izgatavots uz „Impreza” modeļa platformas, un tam ir simetriskā pilnpiedziņas sistēma, kas garantē, ka arī šis elegantais universālis ir īstens „Subaru”.

Savukārt tradicionālo ģimenes automobiļu piedāvājumā labs piedāvājums ir „Renault” markai, kura izstādē „Auto 2016” eksponēs uzreiz divas Baltijas mēroga pirmizrādes – jauno „Megane” un „Talisman” modeli. Šo franču automobiļu dizains vairs nav tik alternatīvs atšķirībā no pārējā segmenta, tas ir kļuvis elegantāks un nosvērtāks. Tāpat „Renault” šajos modeļos piedāvā modernas tehnoloģijas, no kurām īpaši ir izceļama „4Control” šasija ar aizmugurējiem piestūrējošajiem riteņiem.

Katru gadu visā jauno automobiļu plejādē patērētājiem neapmaldīties palīdz reģionālie automobiļu profesionālās vērtēšanas konkursi. Izstādē „Auto 2016” būs pārstāvēts arī konkurss „Latvijas Gada auto”, kura stendā apmeklētāji varēs apskatīt 2016. gada galvenā titula ieguvēju „Hyundai i20” hečbeku. Šis ir arī pirmais mēnesis, kad var iesniegt pieteikumus 2017. gada konkursam, un viens no tādiem ir jaunais „Opel Astra”, kas jau paspējis iegūt Gada auto galveno titulu prestižajā Eiropas konkursā. Turklāt šim gaviļnieku pulkam varam pieskaitīt arī “Mazda MX-5”, kas šomēnes ieguva Pasaules gada auto titulu. Tādējādi izstādē „Auto 2016” Ķīpsalā vienkopus varēs apskatīt Latvijas, Eiropas un pat pasaules mērogā izcilākos gada auto autožurnālistu vērtējumā.

Tāpat kā iepriekšējos gados, papildu jaunajiem automobiļiem izstādē „Auto 2016” būs eksponēts arī komerctransports, industriālā tehnika un autoservisu aprīkojums, kā arī tradicionālais apmeklētāju saldais ēdiens – tūninga šedevri un konceptuālie spēkrati sadaļā „Auto Exotica”. Vairāk: www.bt1.lv/auto

Darba laiks: 
15., 16. aprīlī 10.00–19.00
17. aprīlī 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas izstādes apmeklējumam:

Pieaugušajiem – 6,00 EUR
Pensionāriem, studentiem, skolēniem – 4,00 EUR
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas!
Ģimenes biļete – (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) – 14,00 EUR

Autostāvvieta – 4,00 EUR

 
Visi komentāri
 
rudens68 5.aprīlis 2016 8:02
1 0 Atbildēt

Tāpat „Renault” šajos modeļos piedāvā modernas tehnoloģijas, no kurām īpaši ir izceļama „4Control” šasija ar aizmugurējiem piestūrējošajiem riteņiem.

...........

Savulaik aktīvi reklamēta kā revolucionāra unkāla , tomēr ražošanā neieviesās . Gan jau izmaksu/ieguvumu dēļ . Varbūt veiksmīga atgriešanās ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti