Privātā šofera pakalpojumi ir pieprasīti arī Latvijas uzņēmēju un privātpersonu vidū 2

 

Foto: Publicitātes attēls

AVIS Budget Group | 10.maijs 2017 10:49

Uzņēmumi un privātpersonas Latvijā arvien biežāk autonomas uzņēmumos interesējas par transportlīdzekli kopā ar šofera pakalpojumiem. Šis pakalpojums jau sen maldīgi tiek uzskatīts tikai par servisu zvaigznēm un VIP personām – stāsta AVIS Latvija pārstāvis Edijs Vārpsalietis.

Pilna servisa autolīzinga uzņēmums AVIS šofera pakalpojumus sāka piedāvāt 90. gados, kad to galvenokārt izmantoja ārvalstu investori un uzņēmēji, kuri apmeklēja Latviju. “Tie bija citi laiki, taču pēdējos gados šofera pakalpojumi kļūst arvien pieprasītāki arī no vietējo uzņēmēju un pat privātpersonu puses. No ekskluzīva servisa tas lēnām pārtop par daudziem pieņemamu un pieejamu pakalpojumu,” stāsta Edijs Vārpsalietis, atklājot, ka AVIS biežākie klienti šajā segmentā ir vēstniecības un starptautiski uzņēmumi, kas darbojas Latvijā.

Ir daudz iemeslu, kādēļ AVIS klienti izvēlas tā dēvēto šofera pakalpojumu. “Tas, piemēram, garantē drošu, ērtu un vieglu veidu, kā nokļūt no punkta A punktā B. Klientam nav jādomā par to, kā viņam svešā pilsētā nokļūt nepieciešamajā galamērķī, nav jāuztraucas par satiksmi, turklāt brauciena laikā var nodoties darbam vai personiskiem jautājumiem,” pauž Edijs Vārpsalietis. Viņš novērojis, ka šofera pakalpojumu visbiežāk izvēlas izmantot garākiem un nogurdinošiem maršrutiem, piemēram, Tallina–Rīga–Viļņa, kā arī gadījumos, kad apstākļi izvirza augstākas drošības prasības, piemēram, ja pasažieris ir prezidents, ministrs, cita augsta amatpersona u.tml. AVIS pārstāvis piebilst, ka, lai arī ikdienas pārbraucienos bieži tiek izmantoti taksometri, lielākas korporācijas un augstākas amatpersonas dod priekšroku kvalificēta šofera pakalpojumiem un drošības standartiem, kas ir pārbaudīti un atbilst dažādām oficiālām prasībām.

AVIS pieredze, pārvadājot dažādas pasaules mēroga zvaigznes un valstu vadītājus, ir ievērojama. 2004. gadā uzņēmums iznomāja gandrīz 100 transportlīdzekļus (tostarp vieglos automobiļus, apvidus auto, minibusus, autofurgonus, autobusus) toreizējā ASV prezidenta Džordža V. Buša valsts vizītei Viļņā. Vēl pēc gada uzņēmums nodrošināja automobiļus Dž. Buša vizītei Rīgā, bet 2006. gadā jau gādāja par gandrīz 60 automobiļiem ar šoferiem ASV prezidenta vizītei Tallinā. “Esam nodrošinājuši automobiļus 2005. gada Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) konferencei Tallinā, 2006. gada NATO samitam Rīgā, tā laika Francijas premjerministra Fransuā Fijona valsts vizītei Tallinā (2008.) un Baraka Obamas vizītei Tallinā 2014. gadā. No starptautiskajām zvaigznēm, kas viesojušās Baltijas valstīs laikā no 2007. līdz 2014. gadam, esam veduši Muse, Red Hot Chilli Peppers, Sade, Kailiju Minogu, Sīlu, Jamiroquai, Madonnu un Metallica,” stāsta Edijs Vārpsalietis.

Pasaulslavenu zvaigžņu un politiķu pārvadāšanai tiek izmantoti dažādu marku automobiļi, taču galvenokārt šie klienti dod priekšroku BMW 5. un 7. sērijai un Teslas limuzīnam. Uzņēmumi un privātpersonas Latvijā visbiežāk izvēlas Audi A6, BMW un Mercedes Benz S klases auto. Lielākoties tie ir augstākas komforta klases auto un minibusi ar paaugstinātu komfortu.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 10.maijs 2017 11:16
2 0 Atbildēt

To A6 un 5.sēriju laikam tur speciāli priekš kolhoza priekšsēdētājiem un strādnieku supervaizeriem. Neko labāku nav pelnījuši, bet ar VW braukt nav cienīgi.

asd 10.maijs 2017 12:42
0 0 Atbildēt

Maršrutā Tallina-Rīga-Viļņa lētāk ir paņemt A6 ar šoferi, nekā peldēt pašam ar kautkādu amīšu vojādžeri, ar kuru būsi pārmocījies līdz vemšanai. Cik vēl reizes būs jāapstājās, lai uzpildītu gāzi.

Tas nu ir fakts, amīši nespēj uzvarēt nevienu iepirkumu, jo nespēj apvienot komfortu ar dinamiku, vadāmību un ekonomiskumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti