Ko sagatavot pirms doties ceļojumā ar mašīnu? 4

 

Foto: Publicitātes attēls

8.maijs 2023 16:19

Ceļojums ir lielisks vaids, kā paplašināt savu redzesloku, iepazīt jaunas kultūras un redzēt vietas, kas nekad nav redzētas. Kā sagatavoties ceļojumam, ja plānojat tajā doties ar auto? Ja vēl nekad neesat devušies ceļojumā ar auto, tad būtu vērts ieklausīties tālākajos padomos un ieteikumus, lai brauciens ar auto būtu komfortabls un ērts.

Auto pārbaude

Dodoties braucienā, kas ir ārpus valsts, būtu ieteicams pārbaudīt auto tehnisko stāvokli. Protams, lai būtu drošība, auto vajadzētu pārbaudīt uzticamā servisā, kur nepieciešamības gadījumā tehniskās ķibeles tiks novērstas. Jāvērš uzmanība uz riepām, šķidrumiem un gaismām. Ja auto būsiet “nodevuši” profesionāļu rokās, tad Jums nebūs jāsatraucas par auto tehnisko stāvokli. Bet varēsiet droši uzsākt sava izplānotā ceļojuma maršrutu. 

Maršruts

Esot mājās, varat ieskicē plānoto maršrutu ar pieturas punktiem, bet līdzi noteikti ņemt navigāciju. Kā vienu no zināmākajām navigācijām varam minēt Garmin navigāciju. Kāds no Jums noteikti minēs, ka navigāciju ir iespējams izmantot arī mobilajā telefonā, kas, protams, tā arī ir. Bet GPS navigācijai ir vairākas priekšrocības:

jaudīgs GPS uztvērējs, kas Jums atļauj braukt jebkur, pat dažādos neceļos, un justies droši, ka navigācija parādīs ceļu;
kartes pieejamas arī bez interneta režīmā. Diemžēl, esot citā valstī, ne vienmēr ir pieejams pilnvērtīgs interneta pārklājums, tāpēc ir ļoti vērtīgi, ja karte ir pieejama arī offline režīmā;
GPS navigācijai ir krietni vien lielākas ekrāns, nekā telefonam, līdz ar to arī ērtāk pārskatāms.
Apdrošināšana

Lai gan dodoties ceļojumā, mēs plānojam un ceram tikai uz patīkamāko un lielisku atpūtu, bet  ne tehniskas ķibeles, ne veselības problēmas mēs nevaram paredzēt. Tāpēc ir svarīgi pirms ceļojuma apsvērt veselības apdrošināšanu un auto apdrošināšanu. Polises un apdrošināšanas veidi ir visdažādākie, tāpēc katrs varēs atrast savai situācijai vispiemērotāko un to, kas nepieciešamības gadījumā Jums varēs palīdzēt tikt ārā no negaidītas un varbūt pat nepatīkamas situācijas.

Brauciens ar komfortu

Izpratne par ērtību un komfortu katram varētu būt sava, bet Jūs varat braucienu padarīt maksimāli patīkamu. Piemēram, jau laicīgi piemeklēt mūziku, kas Jums patīk. Domājot arī par pasažieru ērtību, ielikt mašīnā kādu segu un spilvenu. Kā arī nodrošinieties, lai auto būtu nepieciešamais ūdens daudzums, lai jebkurā brīdī varētu veldzēt slāpes. 

Ja ceļojumā ar auto nedodaties viens, bet kompānijā, tad būtu pirms brauciena jāsarunā, kuri cilvēki brauks pie stūres. Vienam cilvēkam nebūtu ieteicams pie stūres pavadīt vairāk par 8 - 10 stundām, braucot ilgāk, varētu būt grūtības koncentrēties, kas var radīt auto negadījuma draudus. Ērts apģērbs brauciena laikā būs labs sabiedrotais. Izvēloties ērtu un sportisku apģērbu braucienam, Jūs būsiet sev par to pateicīgs, kad brauciens būs galā. 

Ja ceļojums tiek plānots kopā ar bērniem, tad jāsaprot, ka brauciena laikā būs nepieciešams apstāties daudz biežāk, nekā tad, ja brauktu tikai pieaugušie cilvēki. Bērniem braucienam varat sagatavot dažādas spēles un rotaļlietas, kas garo braucienu varētu īsināt.

Ja Jums ir aktuāla navigācijas iegāde braucienam ar auto, tad atveriet interneta veikalu 220.lv, kurā var atrast jau minētās Garmin navigācijas, lai brauciens būtu drošs, patīkams un ilgi, ilgi prātā paliekošs. Protams, brauciens jeb ceļojums ar auto prasa lielāku sagatavošanos, nekā tad, ja lidojat ar lidmašīnu. Bet ceļojums ar auto var būt viens no Jūsu lielākajiem un interesantākajiem piedzīvojumiem. 

 

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
srt 8.maijs 2023 17:43
4 2 Atbildēt

Šmiga, konservi, pārējais pēc apstākļiem.

GTD2 8.maijs 2023 18:06
4 0 Atbildēt

Koprekts raksta nosaukums būtu;''220.lv navigācijas iekārtas iegāde ceļojumam''

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti