Lietots elektroautomobilis pēc septiņu gadu ekspluatācijas – kas ar bateriju? (+ VIDEO) 18

 
iAuto | 23.aprīlis 2022 13:07

Pircējam, kurš izšķiras par lietotu elektroautomobili būtu jāzina, ka lielākais riska faktors ir baterija, jo no tās būs atkarīgs, cik veiksmīgs vai nē, izrādīsies pirkums.

Blogeris Bjerns Nīlands pārbaudījis septiņus gadus vecu Kia Soul elektromobili un secinājis, ka pērkot lietotu e-auto tik tiešām jābūt piesardzīgam. Testa laikā noskaidrojies, ka no agrākās 26-27 kilovatstundu enerģijas kapacitātes 35 procenti pazuduši tā saucamā Degradation procesa rezultātā.

Līdz ar to elektroautomobiļa sniedzamība sarukusi līdz 100 km, bet baterijas ietilpības zudums gadā bijis 5 procenti gadā. Pārbaudītā automobiļa nobraukums ir 100 000 km, kas parastam benzīna vai dīzeļa auto nav nekas sevišķs un kritisks, ja regulāri veiktas apkopes dīlera servisu centros.

Blogera tests pierāda, ka vismaz attiecībā uz vecākiem elektroautomobiļiem, šaubas par akumulatoru izturību ir pamatotas. Zināms, ka ar ievērojamiem veiktspējas zudumiem pēc dažiem gadiem, saskaras arī pirmās paaudzes Nissan Leaf īpašnieki. Nīlands tagad prāto, kā ražotājs reaģēs uz viņa secinājumiem, jo akumulatora garantija (7 gadi jeb 150 000 kilometru) joprojām attiecas arī uz gandrīz septiņus gadus veco Soul elektromobili.

Video komentāros arī citi Kia Soul īpašnieki ziņo, ka viņu automašīnās būtiski samazinās akumulatora jauda. Tāpēc daži no tiem ir nomainījuši baterijas garantijas ietvaros. Tiesa, nav zināms, cik transportlīdzekļu ir saskārušies ar šo problēmu attiecībā pret kopējo skaitu. Eksperti pieļauj, ka viens no akumulatora degradācijas faktoriem ir ātro uzlādes reižu skaits, kas rada lielu slodzi baterijas elementiem, tāpēc autoražotāji iesaka samazināt ātro uzlāžu skaitu.

Lai gan sistēma ir noregulēta tā, lai jūs vienmēr varētu veikt laika ziņā izdevīgo enerģijas atjaunošanu pie ātrās uzlādēšanas iekārtas, klientam jāizlemj pašam vai to darīt līdz 100%, pakļaujot bateriju īpaši lielai slodzei, vai uzlādēt to līdz 80% un nodrošināt šim svarīgajam komponentam ilgāku mūžu.

Pa šo laiku Kia un citi e-automobiļu ražotāji ir uzlabojuši savas akumulatoru sistēmas, tāpēc pašreizējiem modeļiem vairs nevar novērot tik lielu veiktspējas zudumu. Tomēr lietotu automašīnu pircējiem vajadzētu būt uzmanīgiem, iegādājoties transportlīdzekļus, kuriem beidzies garantijas termiņš, jo, enerģijas avota maiņas izmaksas var izrādīties lielākas par automašīnas atlikušo vērtību. Jebkurā gadījumā pirms pirkšanas vajadzētu pārbaudīt noskatītā automobila akumulatora stāvokli specializētā darbnīcā.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ilmārs 23.aprīlis 2022 14:33
9 1 Atbildēt

Nestes prodīzelis ir pier'dījums ka izplūdes gāzes ir o,23. Kas garantēs akumulatoru pārstrādi? pamostieties!

Soms 23.aprīlis 2022 15:03
8 7 Atbildēt

Un tu gribi lai tevi vatņiki bombardētu?

650 23.aprīlis 2022 14:04
6 6 Atbildēt

Liekulības un melu triumfs.Zaļās līnijas laizītāji (izrādās..) tomēr vēlas kādam (loham..) iekabināt savus izlietotos vienreizējās lietošanas hlamus.Nekaunībai nav tautību un robežu.Jā.

Cerams, ka dziļās pasaules pārvaldnieki beidzot saņemsies un pasludinās loģisku un likumsakarīgu spriedumu.Jauns auto- pieejams TIKAI caur esošā auto pilnīgu utilizāciju.Turklāt, nevis ar kādu tur melīgu atlaidi vai prēmiju, bet gan ar brangu piemaksu/par apkārtējajai videi nodarīto skādi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti