«iAuto» komandas ekspedīcija uz Rumāniju - noslēgums 4

 
22.oktobris 2010 0:00

Piedāvājam iepazīties ar iAuto komandas atskaiti par šīs vasaras ekspedīciju uz Rumāniju.

Pirmā daļa »»

Otrā daļa »»

Trešā daļa »»

Ceturtā daļa »»

Piektā daļa »»

Sestā daļa »»

Septītā daļa »»

Astotā daļa »»

Devītā daļa »»

Desmitā daļa »»

Vienpadsmitā diena, 21.jūnijs – mājupceļš

Šodien mēs dodamies mājās. Vēl tikai ieskriesim apskatīt kārtējo UNESCO pasaules mantojumu – renesanses laikmeta Polijas pilsētu Zamošču, kas atrodas netālu no Polijas-Ukrainas robežas.



Zamoščā esam desmitos no rīta. Spīd saule, vecpilsētā cilvēku vēl maz. Izstaigājam centrālās ieliņas, papriecājamies par skaistajām, restaurētajām mājām. Brīžiem jūtamies kā mūsu pašu Vecrīgā, tikai mazākā mērogā. Un tālāk jau garais ceļš uz mājām. Mūsu ekspedīcija uz Rumāniju ir veiksmīgi noslēgusies.

Kopsavilkums

Uz Rumāniju ir vērts aizbraukt, lai izbaudītu vēl neskarto dabu un lauku cilvēku nesteidzīgo dzīves ritmu, apskatītu neparastus tūrisma objektus, izjustu vietējo kolorītu un cilvēku nesamāksloto laipnību un atsaucību.

Pārtikas produktu cenas veikalos, kā arī vienkāršās ēstuvēs – pat ļoti demokrātiskas. Ieejas maksa tūrisma objektos – sākot ar 0,8Ls līdz 2Ls no personas. Pirms došanās ceļā ieteicams jau iepriekš internetā noskaidrot nakstmītņu atrašanās vietas (sevišķi kempingu), jo ceļa norāžu uz tām bieži vien nav. Atsevišķos reģionos ceļu kvalitāte ir ļoti slikta. Jāuzmanās no klaiņojošajiem suņiem, kas atpūšas uz ceļa, un zirgu pajūgiem, kas arī piedalās ceļu satiksmē. Ja iebraucot apdzīvotā vietā, stāv ceļu policijas patruļa, tad pie izbraukšanas noteikti stāvēs arī otra ceļu policijas patruļa. Vietējie šoferi jau laicīgi brīdina par policijas patruļām uz ceļa. Iebraucot Rumānijā, tuvākajā benzīntankā jānopērk tūrisma vinjete. Benzīntankos, pilsētu veikalos un krogos pieņem kredītkartes. Bankomāti ir pieejami visās pilsētās.   

Mūsu nobrauktais maršruts: Rīga-Lietuva-Polija-Slovākija-Ungārija-Rumānija-Bulgārija un atpakaļ. Kopā nobraukti 6080km. Auto - Subaru Impreza 2.5 RS. Vidējais degvielas patēriņš 9-10L/100km (pilna mašīna + bagāža + serpentīni). Kopējās izmaksas uz vienu cilvēku – 250Ls (degviela, naktsmītnes, ēdināšana, ieejas biļetes tūrisma objektos, tūrisma nodevas, suvenīri).

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Oscar 17.decembris 2013 15:40
7 0 Atbildēt

Paldies! Labs apraksts.

283390. viesis 13.jūlijs 2011 23:28
3 0 Atbildēt

Loti aizraujoš un saprotams ceļojums. paldies

Iveta 19.jūlijs 2013 8:17
3 0 Atbildēt

Liels paldies par aizraujošo stāstu un lielisko špikeri:-)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti